Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera w Komputroniku

Żehotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Za tydzień kupuję komputer stacjonarny do 1,7 tys. Nie wiem za bardzo jakie części wybrać, bo nie znam się na tym aż na tyle dobrze, żeby wiedzieć co będzie najlepsze i zmieści się w tej kwocie. Chcę złożyć komputer w Komputroniku. Komputer chcę mieć do grania, ponieważ planuję nagrywać serie na youtube z lepszych gier. Chcę, żeby najnowsze gry działały bez problemu, a słyszałem, że za tą kwotę mogę kupić taki komputer bez problemu. Potrzebuję tylko "skrzynki" bo monitor, głośniki, klawiaturę i okablowanie już mam. Na tej stronie -

http://www.komputronik.pl/configuratorAdvanced/pl/elementSelect

można wybierać zestaw, a jako iż się na tym aż na tyle nie znam chciałbym, żeby jakieś osoby wybrały za mnie i napisały z uzasadnieniem dlaczego wybrały tak, a nie inaczej. Jest to dla mnie bardzo ważne, odwdzięczę się jak tam chcecie tylko naprawdę proszę o pomoc!

Zbieram -

userbarcsf.png

jjbar.png

zehotka.png

"Nie tłumacz się! Przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą..."

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73503&s=70749&s=77930&s=72781&s=56456&s=74018&s=15240&s=63363&s=73969

Proszę - warto jeszcze dołożyć trochę grosza do obudowy Brutus 410, bo ta jest niewielka.

Lepsze gry ponagrywasz, ale bardziej wymagające już niekoniecznie ;]

Cudów się po tym zestawie nie możesz spodziewać, ale większość gier będzie śmigać na wysokich ustawieniach przy solidnym FPS.

Opublikowano

lepiej dołożyć do ibox net 715, dobra obudowa jak brutus 410, ale lekko lepsza ;-)

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=15240&s=78215&s=56456&s=63363&s=74403&s=73796&s=77930&s=70749&s=72781

No pisałem... w któym miejscu jest lepsza ? Ma więcej filtrów oraz beznadzędziowy montaż napędów, ale na tym przewaga się kończy.

Opublikowano

nienajgorszy system uporządkowania kabli, sanki na napędy (wygodne to w dellach takie coś jest), kontroler obrotów i dobrze, że jest 4 usb. dla mnie trochę lepsza od brutus 410, ale brutus 410 też dobry!

Opublikowano

Cienka blacha (w Brutusie jest lepiej, aczkolwiek też wygina się :P), wyjące, słabe wentylatory.

No ale fakt - kable można uporządkować łatwiej, tylko co z tego, że są otwory, jak miejsca za tacką masz tyle, co w Brutusie (więc zapewne bez siadania też się nie obędzie dla lepszego upchania wszystkich kabli).

Te filtry - nie wiem, jak zostały wykonane. Sam fakt, że są nic nie znaczy. Może okazać się, że to siatka na owady, nie kurz. Co prawda w Brutusie również wygląda na tanie rozwiązanie, niemniej sprawdza się.

Opublikowano

400W to nie trochę za mało? wgl 4 gb ramu starczy? I koniecznie intel czy może amd?

Zbieram -

userbarcsf.png

jjbar.png

zehotka.png

"Nie tłumacz się! Przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą..."

Opublikowano

Cienka blacha (w Brutusie jest lepiej, aczkolwiek też wygina się :P), wyjące, słabe wentylatory.

No ale fakt - kable można uporządkować łatwiej, tylko co z tego, że są otwory, jak miejsca za tacką masz tyle, co w Brutusie (więc zapewne bez siadania też się nie obędzie dla lepszego upchania wszystkich kabli).

Te filtry - nie wiem, jak zostały wykonane. Sam fakt, że są nic nie znaczy. Może okazać się, że to siatka na owady, nie kurz. Co prawda w Brutusie również wygląda na tanie rozwiązanie, niemniej sprawdza się.

eee tam tak najgorzej nie jest :P ale aż tak złe te blachy nie są, nie wyginają się mocno :D więc są to dwie podobne obudowy, jedna ma zalety i wady ;) nie opłaca się na siłę pchać i5.

Opublikowano

Zrobiłem taki zestaw: jwja.png

Co o tym myślicie? Lepiej 4 rdzenie i słabsza grafika, czy lepsza grafika i 2 rdzenie? I 4gb ramu to nie za mało? Oczywiście potem mogę dokupić 2, albo 4 jak będę miał hajs i będzie mi brakowało. I intel o wiele lepszy od AMD? Bo amd o wiele tańsze i chcę wiedzieć, daleczego nie kupywać AMD.

Zbieram -

userbarcsf.png

jjbar.png

zehotka.png

Opublikowano

eee tam tak najgorzej nie jest :P ale aż tak złe te blachy nie są, nie wyginają się mocno :D więc są to dwie podobne obudowy, jedna ma zalety i wady ;) nie opłaca się na siłę pchać i5.

W Brutusie się wyginają, a co dopiero w I-bum.

@UP AMD są droższe (koszty O/C). Poza tym zestaw wygląda jak mój, tylko niepotrzebnie zmieniałeś zasilacz. Daj z powrotem Corsair'a ;).

Opublikowano

500W to chyba lepiej niz 450W :P

Zbieram -

userbarcsf.png

jjbar.png

zehotka.png

Opublikowano
Opublikowano

Czyli bardziej opłaca się brać tą lepszą grafikę niż 4 rdzeniowy procek?

Zbieram -

userbarcsf.png

jjbar.png

zehotka.png

Opublikowano

Zamiast GTX 650Ti Boost możesz jeszcze pomyśleć o HD7850 - ale tylko wtedy, gdy będziesz ją podkręcał (wtedy przewaga będzie znaczna): http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd7850-1gb-ddr5256bit-dvihdmimdp-pci-express-ver-oc,33764.html

Jeżeli nie będziesz kręcił to GTX będzie najlepszą propozycją :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...