Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż ostatnio kupiłem sobie dodatkowe kostki RAMu, miałem 2x1GB i dokupiłem także 2x1GB.

Więc gdy wkładam osobno kości, (nowe z nowymi i stare ze starymi) to działa komputer normalnie, ale gdy włożę wszystkie naraz, to komputer się jakby włącza wentylatorki się kręcą, ale nie ma sygnału, monitor nie reaguj, po prostu nic.

Macie jakieś porady? Dodam że jestem w tym zielony.

Mój sprzęt:

Karta Graficzna: NVidia GeForce 9600GT Wydanie Gigabyte 512 mb

Płyta główna: Gigabyte- GA-M56S-S3

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611 MHz (2 rdzenie)

Zasilacz: ModeCom FEEL III-500ATX 500W

Jeżeli potrzebujecie coś jeszcze to napiszcie.

Proszę o szybką pomoc bo nie wiem co robić a chcę mieć tego RAMu więcej :)

Szukam skryptu do bola który pomoże wyjść z brązu dla free userów.

Opublikowano

RAM mam poprawnie włożony bo osobno działają, mieszanie też nie pomogło, może zmienić timingi w biosie? Nie nie wiem jak to się robi pomóżcie ;)

EDIT: Literówka

Opublikowano

Spotkałem z tym problemem jakiego masz Windowsa i ile bitowego bo jeżeli chcesz wiecej ramu konieczna jest wersja windowsa ktura ma 64bit i w tedy nie powinno być żadnego problemu bo gdy jest 32bitowa pomiesci ona max do 3 a 4 gb ramu

ja mialem 2 i 32 bitową wersje chciałem miec wiecej a kupiłem 4x 8gb czyli 32 gb i gdy włączyłem kompa z taką ilościa ramu nic na monitorze sie nie działo dopiero gdy zmienilem windowsa i od razu na 64 bitową wersje działa mi wszystko do dzis jak ulał jeżeli miałbyś pytanie co za windowsa mieszcze to Windows 7 home premium 64bit

Osprzetowanie:

Procesor: Intel Core i7 4,60GhZ

Zasilacz: Ocz 800w 80+

Ram: 32Gb

Dyski Twarde : 2x 2tb czyli 4000gb

Karta Graficzna: GeForce gtx 660ti

Opublikowano

od windows nie zależy ilość ramu na płycie więc mu nie mieszaj w głowie

ten pierdylion co masz to tylko na pokaz bo praktycznie nie masz w czym używać ( program, gra ) takiej ilości pamięci nawet w systemie x64

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Mam 2x 1 gb RAM DDR2! i kupiłem 2x 1gb RAM DDR2!!!

To takie trudne?

Złącza nie są uszkodzone, bo na jednych i drugich osobno działa.

Resetowałem biosa, to nic nie dało. Zmieniałem timingi, też nic.

Wkładałem na przemian, także-nic.

Nie wiem co robić, za kilka dni jadę do znajomego informatyka on mi tam pomoże. Jeśli jeszcze macie jakieś pomysły, to piszcie.

Opublikowano

Zmniejsz w biosie mhz wszystkich pamięci na jedno.

Może pamięci stare masz np. Pc2-4200 a nowe masz Pc2-6400. I dlatego mogą ci nie działać. Jakie te pamięci kupiłeś a jakie masz stare ?

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Mam 2x 1 gb RAM DDR2! i kupiłem 2x 1gb RAM DDR2!!!

To takie trudne?

HAHAHAHA , napisz mi, gdzie to niby napisałeś ?! Przeczytaj temat jeszcze raz .... nigdzie nie ma takiej informacji, dopiero w tym poście! ...

Dla bezpieczeństwa zacytuję temat:

Witam. Otóż ostatnio kupiłem sobie dodatkowe kostki RAMu, miałem 2x1GB i dokupiłem także 2x1GB.

Więc gdy wkładam osobno kości, (nowe z nowymi i stare ze starymi) to działa komputer normalnie, ale gdy włożę wszystkie naraz, to komputer się jakby włącza wentylatorki się kręcą, ale nie ma sygnału, monitor nie reaguj, po prostu nic.

Macie jakieś porady? Dodam że jestem w tym zielony.

Mój sprzęt:

Karta Graficzna: NVidia GeForce 9600GT Wydanie Gigabyte 512 mb

Płyta główna: Gigabyte- GA-M56S-S3

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611 MHz (2 rdzenie)

Zasilacz: ModeCom FEEL III-500ATX 500W

Jeżeli potrzebujecie coś jeszcze to napiszcie.

Proszę o szybką pomoc bo nie wiem co robić a chcę mieć tego RAMu więcej :)

Opublikowano

@up

A ty myślisz że ja jestem taki głupi żeby kupić ddr 3 do płyty do której pasuje ddr2? Wiesz, nie wiem jak ty, ale ja zanim coś kupię do kompa sprawdzam czy będzie pasować, i jeżeli masz zamiar dalej spamować to lepiej opuść ten temat, jak chcesz pomóc to pisz w temacie a nie spamujesz -.-

@blackskill

1. Zmniejszałem już. Nic nie dało.

2. Obie mam kingstona, obie 6400.

Opublikowano

olej tych co piepszą o wciskaniu w sloty DDR2 pamięci DDR albo DDR3 dla nich jak widać to to samo złącze i się da ;)

jaki masz teraz bios, czy jeszcze stary czy już zaktualizowany ze strony ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No własnie stary ;/ Jak szukałem uptade to wyskakiwała strona na której trzeba płacić. A że nie sram za przeproszeniem pieniędzmi, no to oleje to, chyba że ktoś znajdzie za free.

Opublikowano

przecież masz na stronie płyty gotowy bios i w update firmowym ( aktualnie najnowszy to F6H ) , jak widać nie zaglądałeś tam i nie instalowałeś jeszcze programu

nie używa się nigdy żadnych porypanych programów innych niż producenta do aktualizacji biosu !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ściągałem też ze strony płyty głównej (

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/download/bios

) No i jak to włączyłem wyskoczyło gdzie mam to wypakować. No i po wypakowaniu, jak na to klikałem no to się nic nie działo.

@edit literówka

Opublikowano

Z pendrive możesz chyba. Ostatnio aktualizowałem też. Wrzucasz zipa na pendrive i jak włączasz kompa wchodzisz nie w bios tylko w.... Nie pamiętam xD. I tam czytasz z usb-hdd. Czy jakoś tak.

Ja zamawiałem też ostatnio pamięci i gościu wysłał mi 2x Pc2-6400 i jedną Pc2-5200 i też nie chciały mi chodzić :P

I ta Pc2-5200 na radiatorze miała Pc2-6400 :) Oddałem ją do wymiany.

Opublikowano

Poszukać winbiosa do obslugi plyt gigabyte i nim wgrać pod windowsem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...