Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile powinno być fps?

cheaters24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam minecraft ciągnie mi 130/140 na shaderach 40/70/100 (zależy od shaderpacku) ile powinno być fps?
mój sprzęt
CPU: Intel core i3 - 2370m 2,4Ghz

Ram:6gb (2gb przydzielone do minecraft)

karta graficzna: Intel Hd graphics 3000 i Nvidia GeForce GT 720
Wgrany jest optfine: animacje off, mgła wyłączona i maxFPS

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Tyle jest dobrze, ale możliwe, że Minecraft korzysta ze zintegrowanej karty, a nie z GT 720 i masz mniej FPS.

surprise motherfucker

Znawca
Opublikowano

Na takim komputerze powinno być o wiele mniej FPS'ów więc ciesz się, że masz tyle bo jak na taki komputer to bardzo dużo.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Będę musiał zainstalować tego pack'a, ponieważ mam podobny sprzęt ( lepszy procesor i gorszą kartę graficzną ), a ostatnio ( ok. rok temu ) miałem po 20-30 FPS ;d

Opublikowano

@up mam 0 lagów nawet jak jest włączona przeglądarka i konwersja wideo. na innych grach mam tyle: wot 42fps na wysokich detalach, portal2 60 fps na wysokich det., tf2 wysokie ale nwm ile fps.

wojownik024_gameplay.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masz wystarczającą liczbę fps.

Mi na shaderach przy lepszym kompie szło po 25-50 fps... Pewnie dlatego że nie potrafię ich dobrze dobrać. :D

Powyżej 60 klatek jest idealnie płynnie więc więcej nie potrzebujesz.

Opublikowano

Procesor nie jest taki słaby, i3 to nie jest taka starość :3 Zgaduję że masz laptopa gdyż przeważnie większość posiada takie procesory oraz zintegrowaną grafikę. ;) Sprzęt jak na Minecraft'a jest dobry i ilość FPS przy dobrej optymalizacji powinna wahać się ok. ~100-130 kl/s

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Zależy od tego, czy w tle będą pracować jakieś bardziej wymagające procesy. Jeśli nie, myślę że będzie to 100-150fps.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Moim zdaniem masz bardzo ale to bardzo dobry sprzęt, jak na grę minecraft moim zdaniem powinno być około 200 fp jak nie więcej :) 

Opublikowano

Moim zdaniem masz bardzo ale to bardzo dobry sprzęt, jak na grę minecraft moim zdaniem powinno być około 200 fp jak nie więcej :)

Z tą ilością, zbytnio bym nie przesadzał. A co do tematu, to tak jak wspomniano 100-150 fpsów, to idealnie. ;)

cześć, elo, siema.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...