Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] [RPG] ThemeCraft [REKRUTACJA] - Zobacz, nie pożałujesz :)

Nellu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZKmYxLE.png

O tym projekcie

Pewnie wiele razy trafiałeś na serwery, na których administracja kłóciła się między sobą i przez to serwer upadał. No cóż, na tym serwerze taka sytuacja się nie wydarzy. Postanowiłem nadzorować serwer sam. Dzięki temu uniknę niepotrzebnych sporów.

Jedynym Administratorem będę ja Karokendo.

ThCp7cp.png

Tak ogólnie o serwerze

Planuję zrobić serwer RPG. Mam sporo doświadczenia w prowadzeniu serwerów i myślę, że wiem co zrobić aby serwer miał to "coś". Odnoszę się w tej chwili do wielu serwerów na których grałeś. Zapewne kiedyś byłeś na wyjątkowym serwerze z klimatem. Taki serwer, zapamiętujesz na długi czas. Taki właśnie serwer chcę zrobić. Nie na odpieprz, tylko dopracowany.

Cały projekt będzie Non-Profit, to znaczy nie przynoszący zysków autorowi. Chcę sprawić, że serwer będzie rozwijany przez graczy, a przede wszystkim będzie dla graczy. Sam będę tam dużo czasu spędzał i przebywał z graczami.

Jakie będą zalety tego serwera?

- Przyjazna administracja, z dużym doświadczeniem

- Wyjątkowy klimat i miła atmosfera.

- Bardzo dobrze zbudowane budynki, zamki, dungeony.

- Liczne eventy dla graczy. W tym także możliwości wygrania Vip'a

- System ulepszania broni. Im więcej daną bronią zabijasz, tym jest lepsza.

- System awansów, każda następna ranga daje ci unikatowe zdolności.

- System złożonych zadań u NPC.

- Możliwość kupienia działki pod budowę domu.

- System strażników miejskich, którzy bronią ciebie i innych przed potworami.

- Możliwość wynajęcia prywatnego strażnika.

- Dużo Dungeonów i świątyń, w których wraz z drużyną możecie sprawdzić swoje umiejętności i zdobyć skarb.

- Ataki potworów na miasto.

- Przyjazny świat, który warto będzie eksplorować.

- Być może kilka autorskich pluginów, które już są napisane.

- I wiele innych rzeczy których nie wymieniłem.

7TasDiS.png

Jak wyglądają postępy w budowie?

Mapa główna jest skończona. Teraz do wybudowania są wszystkie wioski i miasta.

Czy potrzebuję pomocy?

Jeżeli ktoś jest chętny do pomocy, będzie można się zgłosić

Czy będą Beta Testy serwera ?

Tak. Planuję zrobić 2-dniowe testy serwera dla wybranych graczy, którzy wspomogą projekt i dla tych którzy będą chętni.

REKRUTACJA

Moderator

Moderator jest osobą, która głównie pełni funkcje porządkowe na serwerze. Będąc Moderatorem nie otrzymujesz dostępu to takich komend jak /fly lub /god. Nadal jesteś graczem, który może aktywnie uczestniczyć w grze. Oczywiście masz specjalne uprawnienia, które cię wyróżniają. W sporach masz decydujące słowo.

Imię:
Napisz 5 zdań o sobie:
Wymień swoje 3 zalety:
Wymień swoje 3 wady:
Ile czasu spędzasz dziennie przed komputerem?: 
Czytasz książki? Jakie?:
Co chcesz zrobić dla serwera?:
Czy pełniłeś kiedyś funkcję Moderatora?:
Dlaczego to właśnie ty się nadajesz na to stanowisko?:
Co chcesz robić jako Moderator?:

Helper

Głównie pomagasz graczom na serwerze. Bycie helperem to duża odpowiedzialność za graczy.

Imię:
Napisz 5 zdań o sobie:
Wymień swoje 3 zalety:
Wymień swoje 3 wady:
Czytasz książki? Jakie?:
Czy pełniłeś kiedyś funkcję Helpera?:
Co chcesz robić jako Helper?:
Czy lubisz pomagać Graczom?:
Pełniąc tą funkcję liczysz na awans wyżej?:

Budowniczy

Aby zostać budowniczym musisz umieć budować i być elastycznym. Głównym wymogiem jest umiejętność budowania i planowania miasta, ponieważ trzeba będzie wybudować dużą ilość domów, karczm i innych budynków średniowiecznych.

Imię:
Napisz 5 zdań o sobie:
Wymień swoje 3 zalety:
Wymień swoje 3 wady:
Czytasz książki? Jakie?:
Jakie masz doświadczenie jako budowniczy?:
Czy pełniłeś kiedyś funkcję budowniczego??:
W jakich stylach umiesz budować?:
Twoje budowle ( Najlepiej w stylu RPG ) ( Opcjonalnie ): 

Jak mogę wspomóc projekt?

Jeżeli jesteś w stanie, a przede wszystkim chcesz wspomóc projekt będę bardzo wdzięczny. Jak wiemy nie można zrobić serwera nie posiadając odpowiednich funduszy.

W jaki sposób możesz wspomóc projekt?

- Wspomóc środkami na wynajem maszyny. Skontaktuj się ze mną.

- Kupić rangę specjalną na serwerze.

- Polecić serwer znajomym.

UWAGA Całe zebrane fundusze idą na opłacenie serwera na kolejny miesiąc! UWAGA

omx6dh6.png

Opublikowano

Dobry serwer RPG to jest to na co czekam. Nie grałem na dobrym serwerze RPG od czasu serwera minecraft - rp.rolecraft . Chętnie zagram na serwerze

Opublikowano

Zapowiada się dobry RPG, jest dostępne podanie o helpera?

RPG RPGiem ale pluginy muszą być dopracowane, a nie sam RPG prowadzony ;)

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Postępy z Budowy

Skończyłem już mury głównego miasta, zamku. Teraz zajmę się wypełnianiem wnętrz, dodawaniem komnat itp.

W następnej kolejności zamierzam uzupełnić przestrzeń wewnątrz murów. Planuję zrobić 2 systemy handlu. Poprzez pieniądze wirtualne i poprzez przedmioty ( Citizens ).

Zdążyłem już przetestować system NPC i Questów. Działa świetnie i muszę powiedzieć, że dużo jest z tym zabawy. Szczególną rzeczą na serwerze, będzie możliwość prowadzenia dialogu z NPC. Czasem, aby zdobyć jakieś zadanie od NPC będzie trzeba odpowiednio przeprowadzić z nim rozmowę.

Późniejszą część dnia poświęciłem pluginom, więc mogę zaprezentować tylko 1 screen :D

ThCp7cp.png

Jest to droga prowadząca do bramy zamku. U wejścia stoją strażnicy broniący go przed potworami, które mogłyby zaatakować jego mieszkańców. Strażnicy są dla ciebie przyjaźni.. do czasu aż sam ich nie zaatakujesz.. W takim wypadku licz się ze śmiercią.

omx6dh6.png

Opublikowano

Powiem tak... Może i serwer dobrze się zapowiada, ale nie pasuje mi kilka rzeczy, a mianowicie:

-Sam nie dasz rady ogarnąć wszystkiego. Jeśli na serwerze będzie około 40-50 graczy na raz to będzie niesamowity spam, bo jeden admin będzie ich ogarniał godzinami...

-Eventy. Na takich serwerach nie powinno być eventów, które psują nastrój. Raz na jakiś czas w stolicy zrobić igrzyska i tyle.

-Możliwość kupienia działki. brak słów. Chcesz zrobić RP / RPG czy FB?

Może zagram, ale wątpię czy zdążycie przed meumem, na którym na pewno zagram :)

NR.

Opublikowano

Powiem tak... Może i serwer dobrze się zapowiada, ale nie pasuje mi kilka rzeczy, a mianowicie:

-Sam nie dasz rady ogarnąć wszystkiego. Jeśli na serwerze będzie około 40-50 graczy na raz to będzie niesamowity spam, bo jeden admin będzie ich ogarniał godzinami...

-Eventy. Na takich serwerach nie powinno być eventów, które psują nastrój. Raz na jakiś czas w stolicy zrobić igrzyska i tyle.

-Możliwość kupienia działki. brak słów. Chcesz zrobić RP / RPG czy FB?

Może zagram, ale wątpię czy zdążycie przed meumem, na którym na pewno zagram :)

1. No cóż, w sumie masz rację. Sam wszystkiego nie ogarnę. Na serwerze z pewnością będą moderatorzy, którzy ogarną możliwy spam. Do tego pluginy, które już skonfigurowałem ograniczają spam.

2. Eventy? No przecież nie będę robił czegoś w stylu nie RPG typu setowanie bloków diamentowych. ;w

3. Mam na myśli mieszkanie, w którym można mieszkać - typu norka.

Nie chcę wszystkiego tłumaczyć, bo to trochę bez sensu. Mam na wszystko plan i chcę serwer odpalić w pełni dopracowany. Staram się, żeby to nie był kolejny niewypał, bo nie chcę zawieść ludzi, którzy czekają na ten serwer. A myślę, że znajdzie się takich wielu.

Nie znam Meumem'a i nie wiem co to jest, ale jeżeli to jakiś serwer to oczywiście, nie mówię, że ten będzie lepszy od niego. Ja po prostu robiąc swój, nie lecę na kasę, bo mówiąc szczerze.. zarobić się na tym nie da. Chcę zrobić klimatyczny serwer dla graczy, taki na którym ja bym z chęcią grał.

Serwer będzie miał około 20-30 slotów, a jeżeli będą chętni na jego wspomaganie być może więcej. Czas pokaże.

omx6dh6.png

Opublikowano

Podanie na moderatora? Gdzie się zgłosić?

Podam taki podstawowe info ;)

Doświadczenie w Minecraft'cie i na serwerach MC: Spore, jestem moderatorem na jednym dużym serwerze, gram w MC jakoś ponad rok. Znam większość pluginów typu WorldGuard, WorldEdit oraz lekko znam te mniej znane przez innych jak VoxelSniper.

Coś o sobie: Jestem Michał, idę do gimnazjum, potrafię być spokojny, umiem się śmiać z siebie jak i z innych (oczywiście nie obrażając innych), ale jeśli się zdenerwuję to amen. Myślę, że byłbym dobrym moderatorem, ponieważ umiem sprawnie i szybko (moderacja chatu, odpowiadanie na pytania graczy) wykonywać swoją pracę. Piszę skrypty w skripcie, zaczynam z tymi bardzo zaawansowanymi. Posiadam mikrofon, skype i TS3 ;)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Podanie na moderatora? Gdzie się zgłosić?

Podam taki podstawowe info ;)

Doświadczenie w Minecraft'cie i na serwerach MC: Spore, jestem moderatorem na jednym dużym serwerze, gram w MC jakoś ponad rok. Znam większość pluginów typu WorldGuard, WorldEdit oraz znam te mniej znane przez innych jak VoxelSniper.

Coś o sobie: Jestem Michał, idę do gimnazjum, potrafię być spokojny, umiem się śmiać z siebie jak i z innych (oczywiście nie obrażając innych), ale jeśli się zdenerwuję to amen. Myślę, że byłbym dobrym moderatorem, ponieważ umiem sprawnie i szybko (moderacja chatu, odpowiadanie na pytania graczy) wykonywać swoją pracę. Piszę skrypty w skripcie, zaczynam z tymi bardzo zaawansowanymi. Posiadam mikrofon, skype i TS3 ;)

Pozwole se zrobić ci mały teścik oszczędze czasu Nellu na sprawdzenie cię.

Jak zrobisz cuboida w innym cuboidzie który jest w mieście łatwiej mówiąć

Masz cuboid o nazwie miasto. następnie jest w nim działka XXX jak zrobisz w działce XXX cuboida ZZZ? który będzię tylko dla jednej osoby ? innej niż XXX. (Zobaczymy czy się połapiesz :D)

Kolejna sprawa skoro znasz voxel snipera powiedz mi

1.jak zrobisz szklaną kule wypełnioną lawą/wodą ? Jednym kliknieciem strzaly :) to tylko pare komend

2.co robią komendy

M_ - ?

/b Vd - ?

/vs - ?

/b vdf -?

To taki łatwy na początek test :)

xmMfHrm.png
Opublikowano

Bardzo mi sie podoba prezentacja tak szybko pojawiaja sie kolejne serwery RPG dla 1.6.2 Bardzo mi sie podoba i nie moge sie doczekac ale mi sie wydaje ze znam ten serwer :)

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Cieszę się, że jest ktoś kto oczekuje na serwer.

Bardzo mi sie podoba prezentacja tak szybko pojawiaja sie kolejne serwery RPG dla 1.6.2 Bardzo mi sie podoba i nie moge sie doczekac ale mi sie wydaje ze znam ten serwer :)

ThemeCraft wymyśliłem na poczekaniu, więc być może jakiś upadły serwer ją posiadał.

Jak wyglądają postępy na serwerze?

Odstawiłem miasto na drugi plan. Teraz zająłem się wgrywaniem reszty pluginów i konfigurowaniem ich. Na serwerze pod postaciami będą widoczne aktualne punkty życia. Pomoże to np. w momencie gdy ktoś będzie potrzebował pomocy od drugiej osoby.

Jeżeli ktoś będzie się wypowiadał, odpowiedzcie na krótką ankietę.

1. Wolicie aby PvP było a) włączone B) włączone, lecz za zabijanie spada ci reputacja - Widoczne obok nicku c) wyłączone, tylko na arenach.

omx6dh6.png

Opublikowano

Zdecydowałem się na duży krok w kierunku mapy.

Za pośrednią przyczyną pewnego gracza zdecydowałem się na zmianę świata. Dzisiaj kilka godzin poświęciłem na robienie mapy w World Painterze, a oto efekt:

Mapa wymaga wielu poprawek, a przede wszystkim lepszej rzeźby terenu w niektórym miejscach. Na bieżąco sprawdzam stan i wygląd nowo powstałych gór, krain.

LHinT6P.png

Po dość długiej przechadzce po mapie, muszę przyznać, że jest idealna na serwer typu RPG. W finalnej wersji będzie o wiele, wiele więcej gór, dolin, jezior i innych atrakcji.

Taka mapa nie będzie jedyna. Powstaną światy pełne niebezpieczeństw i dungeonów, których na mapie głównej także nie zabraknie ;)

Screeny jutro przygotuję :D

Pozdrawiam :)

omx6dh6.png

Opublikowano

Zapowiada się fajnie, czekam z niecierpliwością ;)

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Ogłoszenia Parafialne

Dzisiaj dokończyłem budowanie mapy w World Painterze. Ogólnie rzecz biorąc, nie spodziewałem się aż tak dobrego efektu. Mianowicie mapa jest przeogromna, a podróż przez całą krainę trwa naprawdę długo. Myślę, że to bardzo dobra podstawa do stworzenia idealnego świata RPG. Myślę, że głównym bonusem takiego świata jest brak niepotrzebnych biomów typu: Jungle, Taiga, Swampland itp. Nada to przede wszystkim klimatu.

Następnym ważnym krokiem w kierunku mapy będzie zalesienie całego obszaru. Będę to niestety musiał zrobić ręcznie, bo w wypadku użycia komend typu //forestgen mogą powstać drzewa, stokrotki z Fukushimy:

8tybiy.jpg

...lub coś w tym stylu :D

Mapa czeka gotowa,na dodanie zamków, dungeonów i innych bajerów. Myślę, że w najbliższym czasie jednak zrobię nabór do ekipy. Chyba będę potrzebował ludzi do tak wielkiego projektu jak ten :)

7TasDiS.png

Enjoy :D

omx6dh6.png

Opublikowano

@natanprzemek

Widocznie moja znajomość Voxela nie jest aż tak duża jak myślałem xD

Z tymi cubami to nie rozumiem bo nie jasno opisałeś -.-

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

No właśnie ten spawn jest podobny do starego serwera ale nie liczy sie mapa tylko gra :D

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Rekrutacja: Otwarta

Moderator

Moderator jest osobą, która głównie pełni funkcje porządkowe na serwerze. Będąc Moderatorem nie otrzymujesz dostępu to takich komend jak /fly lub /god. Nadal jesteś graczem, który może aktywnie uczestniczyć w grze. Oczywiście masz specjalne uprawnienia, które cię wyróżniają. W sporach masz decydujące słowo.

Imię:
Napisz 5 zdań o sobie:
Wymień swoje 3 zalety:
Wymień swoje 3 wady:
Czytasz książki? Jakie?:
Czy pełniłeś kiedyś funkcję Moderatora?:
Co chcesz robić jako Moderator?:

Helper

Głównie pomagasz graczom na serwerze. Bycie helperem to duża odpowiedzialność za graczy.

Imię:
Napisz 5 zdań o sobie:
Wymień swoje 3 zalety:
Wymień swoje 3 wady:
Czytasz książki? Jakie?:
Czy pełniłeś kiedyś funkcję Helpera?:
Co chcesz robić jako Helper?:
Czy lubisz pomagać Graczom?:
Pełniąc tą funkcję liczysz na awans wyżej?:

Budowniczy

Aby zostać budowniczym musisz umieć budować i być elastycznym. Głównym wymogiem jest umiejętność budowania i planowania miasta, ponieważ trzeba będzie wybudować dużą ilość domów, karczm i innych budynków średniowiecznych.

Imię:
Napisz 5 zdań o sobie:
Wymień swoje 3 zalety:
Wymień swoje 3 wady:
Czytasz książki? Jakie?:
Jakie masz doświadczenie jako budowniczy?:
Czy pełniłeś kiedyś funkcję budowniczego??:
W jakich stylach umiesz budować?:
Twoje budowle ( Najlepiej w stylu RPG ) ( Opcjonalnie ):

omx6dh6.png

Uczeń
Opublikowano

Niby zwykłe RPG, ale w tym projekcie widzę potencjał, a nie co w niektórych ludzie dodają tylko Heroes i mówią, że to już RPG. Mam nadzieję, że nie porzucisz prac jak większość zapowiedzi i, że serwer bardzo fajnie wyjdzie. :)

Na koniec mam jeszcze jedno pytanie. Czy będzie system państw/krajów? Zawsze o takim czymś marzyłem na serwerach RPG. Nie mówię o pluginie factions, tylko o autorskim pluginie z ekonomią, dyplomacją itp. itd.

Pozdrawiam, JayFG.

Opublikowano

Niby zwykłe RPG, ale w tym projekcie widzę potencjał, a nie co w niektórych ludzie dodają tylko Heroes i mówią, że to już RPG. Mam nadzieję, że nie porzucisz prac jak większość zapowiedzi i, że serwer bardzo fajnie wyjdzie. :)

Na koniec mam jeszcze jedno pytanie. Czy będzie system państw/krajów? Zawsze o takim czymś marzyłem na serwerach RPG. Nie mówię o pluginie factions, tylko o autorskim pluginie z ekonomią, dyplomacją itp. itd.

Pozdrawiam, JayFG.

Heh, racja. Łatwo powiedzieć "robię serwer", a potem projekt porzucić. Naprawdę chcę zrobić i wystartować serwer, ale będzie trochę trudno.

Czy będzie system państw/krajów? Nie. Przynajmniej w chwili obecnej nie chcę rzucać projektu na głęboką wodę. To naprawdę ciekawy pomysł, ale też trudny do zrealizowania. Wymaga pracy kogoś kto robi w Javie, a to niestety kosztuje. Rozumiem, że takie coś jest bardzo ciekawe i warto by to dodać, ale na razie odłożę to na drugi plan i przemyślę.

Założę jeszcze odnośnie tego temat.

Podania mamy składać w temacie czy pisać do ciebie na PW?

Tak, podania piszcie w temacie. Naprawdę potrzebuję budowniczych do projektu i przydałoby się gdyby ktoś się zgłosił. Najlepiej kilka osób.

omx6dh6.png

Opublikowano

Imię: Marcel
Zainteresowania: Servery minecraft,fps,komputery,grafika,siatka :D
Napisz 5 zdań o sobie: jestem odpowiedzialny i dojrzały.Mam duże doswiadczenie w serverach. Wczówam sie w kllimat,kiedy tego potrzeba :) Ogarniam pluginy i komendy.Przyjazny
Wymień swoje 3 zalety: Miły,Stanowczy,Efektywny
Wymień swoje 3 wady: Opózniony ;p, Inni mówia ze juz nie mam :)
Ile czasu spędzasz dziennie przed komputerem?: 5h
Czytasz książki? Jakie?: Czytam ksiazki o tematyce fantastycznej.
Co chcesz zrobić dla serwera?: Chce pomóc serverovi w rozbudowie i przeciwstawic sie hejterom.
Czy pełniłeś kiedyś funkcję Helpera?: Pełniłem
Dlaczego to właśnie ty się nadajesz na to stanowisko?: bede pomagac graczom,tak jak i administracj.
Co chcesz robić jako Helper?: Pomagc graczom i być odpowiedzialnym za nich.
Czy lubisz pomagać Graczom?: Tak lubie,
Pełniąc tą funkcję liczysz na awans wyżej?: Gdy bede dobrze sprawowal role Helpera,licze na awans.

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...