Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] Pierwsze Kroki - Sterowanie.

GordOnix ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vEnhLDJ.png

W Neverwinter sterowanie postacią odbywa się za pomocą myszki i klawiszy W, S, A oraz D. Wspomniany „WSAD” sterują postacią w przód, w tył i na boki, a myszka nadaje postaci kurs podczas poruszania się. W grze na środku ekranu zauważysz małe kółko z kropką w środku, jest to celownik, którym zaznacza się wrogów, przyjaciół i różne obiekty.

Oczywiście nie raz potrzebny będzie kursor (chociażby do wyboru elementu z menu), aby wyłączyć „celowanie” i przełączyć się w tryb zwykłego wskaźnika myszki wystarczy, że wciśniesz klawisz Alt, sprawi to, że ekran się przyciemni a ty będziesz mógł używać myszki w normalny sposób (to samo stanie się po otworzeniu jakiegokolwiek okna dialogowego skrótem klawiaturowym). Ponowne wciśnięcie klawisza Alt spowoduje powrót do trybu „celowania”.

wB2GYgG.jpg

Gdy tylko zechcesz użyć normalnego wskaźnika myszki wciśnij Alt, aby zmienić tryb sterowania

Ważne skróty klawiaturowe i nie tylko (domyślna konfiguracja):

J6GpeNY.png

xD 

Opublikowano

haha dla nowych graczy? chyba dla skończonych debili,gościu ma kid'a i takie tuty robi żałosny jesteś, a tak dla uzasadnienia jak zaczynasz grę to masz wszystko wytłumaczone w dodatku z głosem, więc w takich przypadkach brakuje minusów bo zasługujesz na dużo, w dodatku jak większość bezsensownych tutów w tym dziale.

Opublikowano

haha dla nowych graczy? chyba dla skończonych debili,gościu ma kid'a i takie tuty robi żałosny jesteś, a tak dla uzasadnienia jak zaczynasz grę to masz wszystko wytłumaczone w dodatku z głosem, więc w takich przypadkach brakuje minusów bo zasługujesz na dużo, w dodatku jak większość bezsensownych tutów w tym dziale.

Jestem żałosny powiadasz ? i to dlatego, że napisałem poradnik, przykry jesteś facet. Nie rozumiem takich ludzi jak Ty, nie potraficie docenić kogoś pracy. Może zrobimy tak, pochwal się swoimi poradnikami. Nie pochwalisz się a wiesz czemu ? bo nie napisałeś ani jednego. Więc teraz przemyśl co napisałeś i naprawdę zastanów się na drugi raz zanim coś napiszesz. Dzięki.

xD 

Opublikowano

A ja mam takie pytanko jak już jest taki tut ze sterowaniem:) mianowicie jak włącza się PODCZAS TRWANIA dominacji pvp tabelke z wynikiem? (taką tabelke jak pokazuje się po SKOŃCZENIU pvp)

Opublikowano

A ja mam takie pytanko jak już jest taki tut ze sterowaniem:) mianowicie jak włącza się PODCZAS TRWANIA dominacji pvp tabelke z wynikiem? (taką tabelke jak pokazuje się po SKOŃCZENIU pvp)

na x ;)

xD 

Opublikowano

Nie chce nikogo obrażać ale o jakiej pracy my tu mówimy ? Przecież taki poradnik to ja w 5 minut moge napisać. Ponadto jak ktoś tam wcześniej napisał to wszystko jest w grze...

No dobrze, ale tak jak mówiłem poradnik nikomu nie zaszkodzi a kto wie, może komuś się przyda.

xD 

• 11 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Neverwinter] Pierwsze Kroki - Sterowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...