Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Czy opłaca sie sprzedawac launcher do minecrafta?

Ashcan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, napisalem prosty launcher do minecrafta z systemem auto-updatów, integracja ze strona internetowa, systemem newsow, oraz zabezpieczeniami przez zmiana plikow po hashu.

Zastanawiam sie czy cos takiego sprzedawac, i jesli juz to ile mniej wiecej cos takiego byloby warte?

Jesli oczekujecie wiecej info, pytajcie a postaram sie odpowiedziec.

Launcherek w vb.net napisany

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

ehhh to chyba bedzie trzeba opublikowac za free bez źródełka ;p

no nic poczekajmy jeszcze jakas opinie i zobaczy sie ;]

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Czesc osob nie chce kupic premium to launchera napewno nie kupi ;d

oj to chyba sie zle wyrazilem, launcherek pod 'piracka' lub wersje premium.

nie wymagajacy zadnego logowania, wystarczy samemu dopisac do ustawien launchera sciezke do pliku minecraft.jar i tyle ;p

i chyba nie do konca sie zrozumielismy, mam launcherek przeznaczony dla adminow serwerow z modami np ;]

Opublikowano

mylicie się , w przeszłości sprzedawałem launchery ( rozbudowane ) za 50 zł i był na nie popyt. Jeśli potrafisz owy launcher wykonać to czemu by nie sprzedawać go ludziom , którzy go potrzebuja ;p

Opublikowano

mylicie się , w przeszłości sprzedawałem launchery ( rozbudowane ) za 50 zł i był na nie popyt. Jeśli potrafisz owy launcher wykonać to czemu by nie sprzedawać go ludziom , którzy go potrzebuja ;p

Kiedyś nie wiele osób potrafiło zrobić taki launcher, rok temu w wakacje zakładałem serwer z launcherem to wszyscy zdziwieni byli że tak można ;)

Opublikowano

Możesz spróbować sprzedać, ale wątpię, żeby się sprzedało.

Najlepiej poszukaj ludzi, którzy tworzą jakiś większy serwer z modami i spróbuj im to sprzedać.

surprise motherfucker

Opublikowano

Płatny launcher ? Nigdy! Jeżeli już ktoś chce launcher + konto to kupuje premium sobie, ale nonpremium nikt nie kupi. Jest wiele

launcherów NP, bardzo rozbudowanych i żaden nie jest płatny. Nie ma nawet co próbować, rozkręcać takiego biznesu. :D

Opublikowano

Ehh jeśli zrobisz że laucher będzie pobierał pliki z danej strony np. mody na serwer jakiś to oczywiście że ktoś kupi *sam takie sprzedaje*

Znawca
Opublikowano

Ale kto normalny kupi taki launcher jak wszystkie te opcje (a nawet więcej) ma oryginalny launcher Minecrafta? Nonsens.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Są dobre launchery za free np. Magic launcher albo Craften terminal. Ja polecam zarabiać na np. Adf ly albo reklamach na stronce.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@up jemu chodzi o autorski launcher sciagajacy mody a chce go sprzedac dla wlasciciela serwera na modach na przyklad

@top oplaca sie o ile ladny design i znajdziesz kogos kto otwiera serwer na modach lub kogos kto bedzie chcial kupic taki launcher

Opublikowano

Jak chcesz zarobić to dawaj ten launcher za free ale link skracaj na adf ly :D.

No przecież to napisałem. Polecam czytać posty albo ctrl i f.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Zły pomysł go sprzedawać. Ponieważ i tak ci go nikt nie kupi. Jest pełno piratów na internecie za free.

Poza tym jakiś nie ogar nie patrzy na czym i w jaki sposób jest to zrobione tylko czy minecraft działa -.-

Wgl, nie wiem po co więcej tych piratów wystarczy że 1 istnieje i i tak denerwuje...

Opublikowano

Nie słuchaj tych przemądrzałych intelektualistów, którzy tylko gdybają ('dlaczego to nigdy się nie uda') a ich jedynym źródłem zarobku jest praca na etacie za 2 czy tam ile kawałków. Masz pomysł na pieniądze, który nie wymaga ciężkiej pracy to nie pytaj tylko próbuj - przecież nie ma nawet żadnego ryzyka. Powodzenia.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...