Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2300zl

Kubiq1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo szukam lapka do 2300zl max, bede na nim przegladal neta , skype , youtube i czasem pyknę w jakąś gierkę. Myślałem nad:

HP ProBook 4540s

Co sądzicie?

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

up. ten Samsung ma słabiutką grafikę w mało co pograsz w przeciwieństwie do super lenowo który nawet bfa na co najmniej średnich odpali

Opublikowano

630M jest słaba ? lenovo ma 660M ... + samsung ma 4 rdzeniową wątkową i5 a lenowo ma i3

więc zależy do czego będzie wykorzystywany

@down ...

żeby nie było spamu nie dodaje następnego postu bo tu nie chodzi o kłótnie tylko o rade...

procesor 4 wątkowy chodzi stabilniej i płynniej niż taka i3, w dodatku popatrz na częstotliwość taktowania ..

i5 leje tą i3 i nie ma gadania

może i grafika lepsza lecz procek cieniutki

1378331621-U719057.png

Opublikowano

i5 w laptopach 4 rdzeniowe dobre żarty, laptop to nie komp , i przy okazji lenovo ma gtx 660m a nie gt660 m to jest wielka różnica gtx 660 jest x3 mocniejsza od gt 660 a od gt 630 już nie wspomnę.

@edit szybka szkoła są 2 rodzaje kart laptopowych od nvidi gt i gtx z czego te 2 są lepsze kilka razy od 1, oraz procesory laptopowe prezentują się tak :

i3- 2 rdzenie

i5- 2 rdzenie

i7- 4 rdzenie

w przeciwieństwie do procesorów komputerowych gdzie :

i3- 2 rdzenie

i5- 4 rdzenie

i7- 4 lub 6 rdzeni

up. procek nie aż tak bardzo lepszy zobacz na testy (nie patrz na puste takowanie to nic nie daje) a grafika perfidnie wydajniejsza :) i sorka że tak trochę agresywnie napisałem powyższy tekst.

Opublikowano

up. ten Samsung ma słabiutką grafikę w mało co pograsz w przeciwieństwie do super lenowo który nawet bfa na co najmniej średnich odpali

Czemu wypluj tego hp?

Opublikowano

Ponieważ karta to żenada w sapera ledwo pograsz :), po prostu nieopłacalny w swojej cenie za tyle samo można mieć z o wiele lepszą grafiką a resztą taką samą i do tego solidniejszego

Czemu wypluj tego hp?

Opublikowano

Czemu wypluj tego hp?

Z HP są częste problemy, seria Pavilion dv6xxx była cała uszkodzona przez awaryjny panel audio sound + grafika psująca się po 2 latach wymagająca reballing'u lub wymiany.

Miałem z nim styczność ...

Odradzam hp jako laptop na dłuższą metę, robią dobre tanie modele lecz z tymi droższymi są problemy (ciekawe).

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A możecie coś polecić innego niż ten samsung i lenovo bo mieszkam w Anglii i cięzkoi tutaj dostać te 2 laptopy:/

Opublikowano

no wlasnie ja chce kupic na ebay , ja mam 500 funtow a ten jest uzywany i w pyte drogi.;/ patrz też że one są z usa

Opublikowano

i5 w laptopach 4 rdzeniowe dobre żarty, laptop to nie komp , i przy okazji lenovo ma gtx 660m a nie gt660 m to jest wielka różnica gtx 660 jest x3 mocniejsza od gt 660 a od gt 630 już nie wspomnę.

@edit szybka szkoła są 2 rodzaje kart laptopowych od nvidi gt i gtx z czego te 2 są lepsze kilka razy od 1, oraz procesory laptopowe prezentują się tak :

i3- 2 rdzenie

i5- 2 rdzenie

i7- 4 rdzenie

w przeciwieństwie do procesorów komputerowych gdzie :

i3- 2 rdzenie

i5- 4 rdzenie

i7- 4 lub 6 rdzeni

up. procek nie aż tak bardzo lepszy zobacz na testy (nie patrz na puste takowanie to nic nie daje) a grafika perfidnie wydajniejsza :) i sorka że tak trochę agresywnie napisałem powyższy tekst.

Tak przy okazji poprawię - i5 desktopowe występują również jako 2c/4c (6xx).

Mobilne i3 to po prostu niższe takty od i5, nic poza tym. No i z tego co wiem to nawet 2 rdzeniowie i7 występują :P

Z tego co widziałem wszystkie Y580 na E-bay przekraczają Twój budżet (chociaż szukać tam nie potrafię :F). Nie znasz jakiegoś sklepu wysyłkowego na terenie tego państwa ?

Opublikowano

No to jest już coś Procesor dobry, 6GB ram na tą grafike co jest wystarczy

jest dosyć dobry, w Polsce traki za 2500zł jest do kupienia, więc sie opłaca bo tu wychodzi jakieś 2320zł

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Ale dziwne jest zdjecie , inaczej wygląda niz patrze na google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...