Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Koniec z coredownerem.

uMetin.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie wiesz, a piszesz. Zmiana w bince nic nie da, przecież DropItem to jedynie funkcja wysyłająca pakiet do serwera. Taki pakiet można bez problemu podsłuchać, wystarczy wyrzucić coś w grze i sprawdzić, jaki pakiet poleciał. Zabezpieczenie klientowe jest bezsensowne. Co do zmiany 'notatnikowej' tego twojego MOVE_SPEED, co Ci to da? Jedynie pokomplikuje. Pakiet wciąż się nie zmieni. Ale co ja tam wiem.

Wejdz do game i poszukaj, chyba kazdy debil wie ze w cliencie nie ma sesu zabezpieczac ;)

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

Uzyj mózgu, Nie da się na serwerze zablokować częstego wyrzucania przedmiotów w inny sposób niż ograniczenie wyrzucania. Skoro twierdzisz, ze zmiana w kliencie nic nie da i każdy o tym wie, to dlaczego kilkanaście godzin temu pisałes o " ciekawych zmianach w kliencie"?

Opublikowano

16 dziewic, kufel zimnego harnasia i lib jest Twój.

Nie wiem czy Andżela byłaby zadowolona widząc ten deal.

@Top

Szybsze usuwanie przedmiotów z ziemi też jest dobrym rozwiązaniem.

Opublikowano

@Top

A co to mnie interesuje? xD I szybsze usuwanie przedmiotów z ziemi to nie rozwiązanie, serio.

Opublikowano

@Top

Lepsze? haha :D to postaw 20 kont i zobaczysz. Padnie w max 60 sekund. 

Opublikowano

Fajne rozwiazanie.

PS: Zajebisty interface udostepniony gdzies czy autorski?

Jesli udostepniony to prosil bym o link:)

AUTORSKI SAM ROBIŁEM CHCESZ KUPIĆ ? A na drodze pełno biczys

to chyba ten co nie ?

http://img191.imageshack.us/img191/3900/f4r8.png

@ Co do tematu to chyba każdy co ma coś w głowie właśnie w ten sposób by zablokował coredownera. Sam tak będę chciał zrobić tylko jeszcze nie te skilzzzy. ( Dobra robota Destruct )

I ty ziomku z umetin.

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

Opublikowano

@top

Nie jest dobrym rozwiązaniem. Sposób z video to po prostu BLOKADA, nie ma opcji, żebyś wyrzucał szybciej niż co sekundę (ustawienie blokady na tyle wystarcza, by zablokować coredownera), nie wpływa to więc w żaden sposób na gracza. Szybkie usuwanie da się ominąć, wystarczy zwiększyć liczbę kont, z których się wyrzuca o n (n to czas wcześniej przez czas teraz) razy.

Opublikowano

Nie jest dobrym rozwiązaniem. Sposób z video to po prostu BLOKADA, nie ma opcji, żebyś wyrzucał szybciej niż co sekundę (ustawienie blokady na tyle wystarcza, by zablokować coredownera), nie wpływa to więc w żaden sposób na gracza. Szybkie usuwanie da się ominąć, wystarczy zwiększyć liczbę kont, z których się wyrzuca o n (n to czas wcześniej przez czas teraz) razy.

Można zablokować wyrzucanie itemów na serwerze i używać tylko usuwania itemów u npc/sprzedawania.

Lub można spróbować zrobić zliczanie itemów które dane konto "posiada" na ziemi ( i ustawić limit np do 10).

Opublikowano

Można zablokować wyrzucanie itemów na serwerze i używać tylko usuwania itemów u npc/sprzedawania.

Lub można spróbować zrobić zliczanie itemów które dane konto "posiada" na ziemi ( i ustawić limit np do 10).

Co do pierwszego sposobu- totalnie chujowy. Usuwać wszystko, czego nie potrafisz naprawiać?

Drugi też stosunkowo kiepski. Czyszczac eq wyrzucamy ze 30 przedmiotów, więc jest tu przeszkadzanie graczom, ktoś musi czekać 3 minuty aż item zniknie? Głupota.

Opublikowano

Co do pierwszego sposobu- totalnie chujowy. Usuwać wszystko, czego nie potrafisz naprawiać?

Drugi też stosunkowo kiepski. Czyszczac eq wyrzucamy ze 30 przedmiotów, więc jest tu przeszkadzanie graczom, ktoś musi czekać 3 minuty aż item zniknie? Głupota.

Nikt nie powiedział że życie piękne jest. Coś za coś.

Jest dużo sposobów na pewno ktoś niedługo wpadnie na taki który nie będzie uciążliwy dla graczy a zablokuję przynajmniej w dużym stopniu.

Opublikowano

Oj tam głupota. Jak ktoś nie potrafi to robi to co potrafi. Ważne aby działało.. A jak serwer będzie fajny to nawet ludzie nie zwrócą na takie coś uwagi.

PS: ile byś wziął z ciekawości za tego liba? Bo teraz mi koleś napisał i zapłaciłem 250zł. 

Opublikowano

Oj tam głupota. Jak ktoś nie potrafi to robi to co potrafi. Ważne aby działało.. A jak serwer będzie fajny to nawet ludzie nie zwrócą na takie coś uwagi.

PS: ile byś wziął z ciekawości za tego liba? Bo teraz mi koleś napisał i zapłaciłem 250zł.

Gdybym sprzedawał to nie więcej niż 50 zł. Cóż, każdy przeplaca tyle na ile go stać :)

Opublikowano

Czyli: Tani i skromny. (Daleko możesz zajść)

Nie. To po prostu nie jest na tyle skomplikowane i nie wymaga tyle pracy, by dac za to 250 zł, więc sądzę, że albo klamiesz, albo nie szkoda ci kasy

Opublikowano

Nie. To po prostu nie jest na tyle skomplikowane i nie wymaga tyle pracy, by dac za to 250 zł, więc sądzę, że albo klamiesz, albo nie szkoda ci kasy

Przyznam że skłamałem ale nazwę to: Blefem, bo chciałem się dowiedzieć jak się cenisz ^^

Opublikowano

ale utrudnia to gre, moze admini nie wywalają itemów na ziemie więc mogą mieć wyjebane w tej kwestii 

ale jak coś trzeba wywalić to kto ma kurwa zamiar czekać po kilka sekund aby wywalić jakieś śmiecie ?

macie nowinke no ale kogo na to przyciągniecie ? o.O

Opublikowano

ale utrudnia to gre, moze admini nie wywalają itemów na ziemie więc mogą mieć wyjebane w tej kwestii 

ale jak coś trzeba wywalić to kto ma kurwa zamiar czekać po kilka sekund aby wywalić jakieś śmiecie ?

macie nowinke no ale kogo na to przyciągniecie ? o.O

Przecież można zmniejszyć do 2 sekund i wystarczy, Zanim klikniesz ok do wyrzucenia i potem weżniesz kolejny item to minie jakieś 1.68sekundy xD

I teraz bonus: Może admini nie wywalają etc etc.

Może gracze nigdy nie przeżyli co to znaczy gdy ci game padnie i będzie cofka + Płacz graczy: Gdzie moje YANGI!!!!!!!!!

Opublikowano

Przecież można zmniejszyć do 2 sekund i wystarczy, Zanim klikniesz ok do wyrzucenia i potem weżniesz kolejny item to minie jakieś 1.68sekundy xD

I teraz bonus: Może admini nie wywalają etc etc.

Może gracze nigdy nie przeżyli co to znaczy gdy ci game padnie i będzie cofka + Płacz graczy: Gdzie moje YANGI!!!!!!!!!

Ja mam limit 1 sekundy i ani kanału nie wyrzucisz, ani gracz nie zauważy.

@2up

Kiepski blef, na pierwszy rzut oka ktoś o twoim rozgarnieciu nie miałby 250 zł na głupi bugfix.

Opublikowano

A co to mnie interesuje?  xD I szybsze usuwanie przedmiotów z ziemi to nie rozwiązanie, serio.

Lepsze? haha  :D to postaw 20 kont i zobaczysz. Padnie w max 60 sekund. 

Kurde, zamiast znacznika @Top, powieniem dać @Aw, bo w sumie w tamtym poście chodziło mi tylko o nawiązanie do Miltinki ;_:

@Aw

Zrobione to jest libem czy jakaś nowa funkcja diffem?

Opublikowano

Kurde, zamiast znacznika @Top, powieniem dać @Aw, bo w sumie w tamtym poście chodziło mi tylko o nawiązanie do Miltinki ;_:

@Aw

Zrobione to jest libem czy jakaś nowa funkcja diffem?

Ponawiam pytanie. A co mnie to kurwa mać interesuje?

Co do aw to jest to libem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...