Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia

MaminSynek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po 1. biegaj na dworze, świeże powietrze i teren trudniejszy

po 2. rowerek zamień na zwykły rower

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Opublikowano

wątpie żeby ktoś chciał podpisać z Tb umowe. Idź na bieżnie biegaj, określ sobie jedną trase na rowerze i po dwóch tygodniach ją zmień zeby sie nie nudziło.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Chamstwo tego świata. Płać 100 zł za bieganie na bieżni :) Biegaj na dworze jest lepiej i przyniesie ci to lepsze efekty. W tym wieku nawet nie siłownie nie idź, ponieważ późnej będziesz mieć problemy ze stawami. Jak będziesz mieć 16 lat to możesz iść spokojnie.

1373794396-U336505.png

Opublikowano

13 lat jeszcze masz czas na rośnięcie itp . Siłownie zacznij 14 -15 lat i to już ogólne ( na łapy /bary /plecy /klate / nogi ) itp .

Teraz jeździj na rowerze , biegaj oraz graj w noge itp .

Opublikowano

13 lat i na siłownie już go niesie ;d

biegaj regularnie ,uprawiaj różne sporty.

A jak podrośniesz to nie pij i nie pal .

Opublikowano

Na dworze za gorąco. MI nie chodzi o przypakowanie. Chcę schudnąć.

A i mój obecny rower jest na mnie za mały. Dacie jakiś dobry rower do 400zł czy za tyle nie dostanę roweru żeby jeździć?

graphic.png

Opublikowano

jak chcesz schudnąć to wysoka temeratuta jest idealna, bo wtedy bardziej mięśnie pracują, potrzebują więcej energii, szybciej spalają cukry, a gdy zabraknie cukrów spalają tłuszcz.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Biegaj i jezdzij na rowerze na siwezym powietrzu poki jestes mlody. Silownia to najwczesniej okolo 15 roku zycia.

Oczywiscie jesli chodzi o cwiczenia na rowerku itp tylko to mozesz wczesniej ale.. to strata kasy..

Opublikowano

'13-lat za młody na siłownię'
Dobrze wiedzieć, ja zacząłem w wieku 9 lat i nic nigdy mi się nie stało, wszystko to kwestia odpowiedniego, odpowiedzialnego treningu.
Wszystko zależy od tego co tam będziesz robił - nie wierzę że jak pójdziesz na bieżnię czy rowerek nie będziesz chciał spróbować chociażby martwego ciągu czy jakiegokolwiek z setek ćwiczeń które będziesz widział - i dobrze.
Ale musisz ustalić sobie plan - tu nie chodzi tylko o bieganie, przede wszystkim dieta
Jako że chcesz redukcję %BF w organizmie:
#1 twoje ćwiczenia to tzw. aeroby - spalanie tkanki tłuszczowej bez budowy masy - najprościej - biegaj, najlepiej pod górę lub na bieżni z pochyleniem.
#2 zakaz wpierdalania słodyczy i innego gówna typu chipsy, zwłaszcza jakiś czas po treningu (zasadniczo zaleca się uzupełnienie poziomu glukozy we krwi po wysiłku przez zjedzenie 15-35g czystych węgli prostych, ale że jesteś na redukcji możesz zjeść dosłownie odrobinę, najlepiej w postaci jakiegoś owoca (np. jabłko ma koło 12g cukrów prostych w postaci fruktozy)
#3 tłuszcz zaczyna się spalać w organizmie, w zależności od tego, ile węgli mu wcześniej dostarczysz po około 30,40 minutach wysiłku (no i w zależności od intensywności wysiłku) więc chodzenie biegać na 10 minut nie ma sensu. Staraj się biegać nie tyle szybko co wytrzymale, po jakichś górkach żeby wybiegać w czasie jednej sesji ok. godziny.

7yo9.png

Opublikowano

Hah, iść na siłownię biegać/jeździć na rowerze xD Od tego masz OKOLICĘ, a jak nie, to wyjedź za miasto, kurde, człowieku... Na siłownię zacznij chodzić za parę lat, ćwicząc na zewnętrznych ciężarach, a nie biegać, bo na to szkoda pieniędzy. A tłumaczenie, że za gorąco, jest idiotyczne. Chcesz chudnąć? POŚWIĘĆ SIĘ.

1373986324-U917591.png

Zapraszam do prezentacji serwera uMetin2:

KLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...