Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Minecraft Jak konfigurowac plugliny i spolszczać

kubaimati3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,dziś zrobiłem poradnik jak konfigurować plugliny i spolszczyć a także instalacją a więc do roboty xD

Rozdział 1 - Instalacja

Plugliny się latwo instaluje,ale niekturzy niewiedzą jak zainstalować takowy pluglin więc napisze tutaj

1.Właczamy folder z serverem

r35t.jpg

2.Otwieramy folder Pluglins

16sq.jpg

3.Przeciągamy Pluglin w moim przypadku bendzie to permissionsEX

vi69.jpg

Jak widać na zdjenciu Ma on 3 pliki : PermissionsEx.jar,modifiworld.jar,chatmenager.jar

Dobra Instalacja Pluglinów zakoczona ! ! ! B) xD:D

Rozdział 2 - Dzie znajde pliki do konfiguracji?

1.Właczamy Starter.bat

3nb3.jpgCzekamy aż wszysko sie pobierze i pojawi sie Done

2.wpisujemy W konsoli 'Stop'

I Gotowe Pojawily sie foldery Z plikami

Rozdział 3 - PermissionsEx - Permissia

Jest to Pluglin ktury daje uprawnienia i rangi a więc na początek jak w dziale pisze dodanie permissi. A wiec jak pobralismy permissionsEx znajdziemy to w 1 dziale,

1.Wchodzimy W server Folder Pluglins I szukamy folderu PermissionsEx otwieramy teraz szukamy pliku permissions.yml Otwieramy za pomocą note pad ++ Download: http://www.programosy.pl/program,notepad.html Skan:hizd.jpg

2.Teraz jak już jest otwarte powinno być takie coś.....

0z2c.jpg

3.Permissie ma prawie każdy pluglin zacznijmy od zwyczajnych permissi Essentials Tu jest link z permissiami Essentails:http://wiki.ess3.net/wiki/Command_Reference/Perm

4.dodajmy permissie dla gracza moim zdaniem to bendą:essentials.afk,essentials.help,essentials.msg,essentials.spawn, essentials.home,essentials.sethome,Dobra tyle wystarczy żeby dodać 1 permissie naciskamy Enter kasujemy aż to początka linijki i klikamy 4 razy spacje :) Dajemy myślnik i po spacji dajemy permissie np.essentials.warp. Zapisujemy ... to wszysko powinno wyglondać tak :

1q5e.jpg

Reszte poradnika Napisze Jutro bo ide spać

6y8m.jpgCicho Panie,wyłudzam Like!

Opublikowano

Ja wiem co i jak ale wydaje mi się że ktoś nie za bardzo zrozumie ten TUT. Ale być może to tylko ja tak myślę :D

Opublikowano

Wiem ze jest pozno ale przydalo by sie abys poprawil ortografie, zeby nie bylo "zdjenciu, wyglondac"

Po drugie, jak juz robisz to dodaj tez TuT do tego jak Konfigurowac pluginy na ftp.

Troche czsu nad tym ci zejdzie, ale dla poczatkujacych sie przyda.

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

Wiem ze jest pozno ale przydalo by sie abys poprawil ortografie, zeby nie bylo "zdjenciu, wyglondac"

Po drugie, jak juz robisz to dodaj tez TuT do tego jak Konfigurowac pluginy na ftp.

Troche czsu nad tym ci zejdzie, ale dla poczatkujacych sie przyda.

Dobra pisałem w nocy więc niezwracałem uwagi na otro i bęndzie poradnik

Ja wiem co i jak ale wydaje mi się że ktoś nie za bardzo zrozumie ten TUT. Ale być może to tylko ja tak myślę :D

No niewiem sam xD kolega rozumie xD

Opublikowano

a gdzie obiecana druga część?

Bendzię 2 cześć tylko napiszcie o czym chcecie ;-)

Opublikowano

Nie dam plusika ale poradnik nie jest w 100% przejrzysty i zrozumiały, dla zachęty jedynie mogę cię pochwalić za dobre chęci.

Opublikowano

ref (sorka że 1 god wcześniej ;/

To co pomożecie dzie mam usunąć tą jave?

Opublikowano

Bendzię 2 cześć tylko napiszcie o czym chcecie ;-)

Napisz jak spolszczyć pluginy bo bardzo mnie to ciekawi a nie chce mi się odkopywać TuT z przeszłego roku :):) '' LIKE ''

Opublikowano

Ciekawy poradnik, lecz jest dużo innych sposobów spolszczania pluginów :). Leci oczywiście + za starania.

Najpierw przeczytaj poradnik,w poradniku nie ma spolszczania bo niemiałem czasu ;-0 chyba walisz prosto z most :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...