Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MTA się freezuje :(

MrVessu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ja z problemem z MTA (i nie tylko). Otóż gdy gram sobie po jakimś czasie ekran się freezuje (chyba tylko ekran, bo dziwek dalej idzie) i pomaga tylko twardy reset kompa. Mam DOKŁADNIE tak samo w World of Tanks. Z góy dzięki.

Opublikowano

Procek : 56,7

Karta : 58-59

Specyfikacje:

Grafika Nvidia GeForce GTX 550 Ti

Procesor Intel Core i5-2320 CPU @ 3.00

RAM: 4 GB

Windows 7

Opublikowano

Ma 4GB Ramu, więc wątpie, że wgl przypisał sobie pamięć wirtualną.

A działo się tak od zawsze, czy tylko teraz?

I ewentualnie jak będziesz miał freeza, to spróbój dać alt ctrl delete, czy zadziała.

436951440626370320491.png

Opublikowano

przeczyść system CCleaner

ile masz pamięci wirtualnej ? możliwe że sie po pewnym czasie zapycha

A jak sprawdzić tą pamięć ?

Opublikowano

A jak sprawdzić tą pamięć ?

Start > PPM na komputer > właściwości (jeżeli win 7 to "zaawansowane ustawienia systemu") > zaawansowane > wydajność > ustawienia > zaawansowane > Pamięć wirtualna > Całkowity rozmiar plików stronicowana dla wszystkich dysków : (i tu masz)

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Ma 4GB Ramu, więc wątpie, że wgl przypisał sobie pamięć wirtualną.

A działo się tak od zawsze, czy tylko teraz?

I ewentualnie jak będziesz miał freeza, to spróbój dać alt ctrl delete, czy zadziała.

Nie działa :( Wcześniej było, że wywalało grę i zamiast okna z ekranem bitwy było okno WoT, ale całe białe. Zrobiłem reinstal Win7. Problem ustał, ale pojawił się drugi. Było to wywalanie do pulpitu i komunikat : Sterawnik Ekranu Nvidia Kernel Mode Driver przestał działać, ale odzyskał sprawność. Zmniejszyłem Core Clock i Memory Clock i problem ustał. Aż do czasu. Wtedy już nie było problemu z tymi dwoma co przedtem, ale pojawił się ten. Przywróciłem Memory Clock i Core Clock tak jak było zawsze. No i dalej to samo.

Start > PPM na komputer > właściwości (jeżeli win 7 to "zaawansowane ustawienia systemu") > zaawansowane > wydajność > ustawienia > zaawansowane > Pamięć wirtualna > Całkowity rozmiar plików stronicowana dla wszystkich dysków : (i tu masz)

4065 MB

Opublikowano

Miałem identyczny problem na Radeonie :P

Taka magia7 i na to już raczej nic nie poradzisz, bo producent podaje, że ten błąd może zależeć TYLKO od całego tw komputera ;x

Ew potestuj starsze sterowniki, może znajdziesz odpowiednie dla siebie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Miałem identyczny problem na Radeonie :P

Taka magia7 i na to już raczej nic nie poradzisz, bo producent podaje, że ten błąd może zależeć TYLKO od całego tw komputera ;x

Ew potestuj starsze sterowniki, może znajdziesz odpowiednie dla siebie.

Ehh ... robiłem sobie nadzieje, że trochę dłużej pogram w WoTa. Szkoda.

Opublikowano

Sprawdź inne sterowniki grafy i pobierz jakiś gamebooster, np ten od Razera.

Inne stery nic nie dają. Sprawdzam Game Boostery.

@Edit

W MTA już tak się nie dzieje. Tnie się już tylko w Wocie.

Nic nie działą... ehh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...