Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za ile sprzedam laptopa ?

cHHinol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema siema, słuchajcie mam ważne pytanie do was. Za ile sprzedałbym takiego laptopa ( podajcie cene jaka będzie z gwarancją i cenę bez gwarancji )

model - x53s

intel core i5 2430M 2,4ghz z trubo do 3,2ghz

4 GB ram

windows 7

karta graficzna - intel hd 3000 z optimusem geforca gt540m 1gb

2 rdzenie ( 4 inteligetne )

laptop w świetnym stanie.

Za ile mógłbym opchnąć tego lapka ?

pozdrowionka

Opublikowano

sprawdź na allegro ceny i odlicz przynajmniej z 10-20%

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tego lapka o tych parametrach nowego mozna kupic za 2300zł myśle że za 1800zł spokojnie sprzedasz.

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

hehehe uśmiałem się, u mnie w komisie dwa takie leża w pełni sprawne po 3-4 miesiącach używania ich na wystawie ( ok 400h działania ) i nikt ich nie chce za 1300 nawet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

hehehe uśmiałem się, u mnie w komisie dwa takie leża w pełni sprawne po 3-4 miesiącach używania ich na wystawie ( ok 400h działania ) i nikt ich nie chce za 1300 nawet

Powiedział gościu że w idealnym stanie to co sie czepiasz :P Jakby sie uparł to by sprzedał.Zreszta jak ktos potrzebuje do biura procka i5 to taki uzywany wsam raz.

sprawdź na allegro ceny i odlicz przynajmniej z 10-20%

Napisales przed chwila odlicz 20% czyli wg ciebie sprzeda go za około 1900zł.Patrz co piszesz

Opublikowano

to ty czytaj uważnie, sprawdzić cenę na allegro to sprawdzić cenę sprzedaży UŻYWANEGO a nie nowych modeli z gwarancją i akcesoriami

praktycznie każdy laptop po zakupie traci 30-40% wartości , bez gwarancji ponad połowę ceny nowego !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to ty czytaj uważnie, sprawdzić cenę na allegro to sprawdzić cenę sprzedaży UŻYWANEGO a nie nowych modeli z gwarancją i akcesoriami

praktycznie każdy laptop po zakupie traci 30-40% wartości , bez gwarancji ponad połowę ceny nowego !

Tak,ale jeśli autor napisał że stan jest świetny to za 1500-1800 sprzeda spokojnie.Za tą cene nie kupisz i5 jedynie co i3 i to marny.Ci co potrzebuja procka nowszej generacji napewno skuszą sie na ten produkt.Do autora sprzedasz go jak napisałem 1800zł spokojnie to jest max.Jeżeli masz pudełko i wszystkie papierki.Jezeli nie to 1500zł sam laptop z zasilaczem i kartonem :huh:

Opublikowano

świetny ?? identyczne oferty na allegro od 1100 zł i to ma być powód by sprzedał tak drogo ? człowieku za tyle to aktualnie kupi nówkę w sklepie z i3/i5 bo ten model idzie już praktycznie do przeceny jako stary

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

robem. Bo sprzętu elektronicznego powystawowego nikt nie chce kupować, gdyż nosi widoczne ślady użytkowania, i jest często włączany i wyłączany. Ja takie to sprzedaję na części. Osobno ram, mobo, matryca, procek. Czasami nawet udaje się sprzedać obudowę za 70zł. Najszybciej schodzą RAMy, bo pasują do wszystkiego. Jak sprzedam przynajmniej połowę części, to mam około 30% wartości laptopa nowego.

(to było do tego postu, co mówiłeś, że masz 2 na komisie.)

Do autora:

Tego lapka wystaw na licytacje od 1300zł i czekaj. Jak nie wyjdzie powyżej 1500zł to nie sprzedawaj.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Bez gwarki - ~1200-1300zł (jak kto kupi, a jak kupi to głupi, dlatego sprzedany pewniak to ~1100zł :P)

Z gwarką pr. - ~1500zł (zależy, do kiedy ważna. Jak kończy się w tym roku, to śmiało możesz sprzedawać po cenie bez gwarki).

To, że ktoś wystawił za daną cenę nie znaczy, że towar zostanie zakupiony. Przykładowo :

http://allegro.pl/laptop-asus-x53s-x53sc-sx521v-i5-2430m-2-4ghz-i3442146706.html

lub po co płacić dodatkową kasę ? Bo różowe ?

http://allegro.pl/asus-x53s-i3-2-1ghz-4gb-320gb-win7-gdansk-kombox-i3458550777.html

http://allegro.pl/rozowy-asus-x53s-i3-4-500-gt520mx-1gb-win7-torba-i3457636600.html

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Tak właśnie myślałem że gdzieś za ok. 1400 zł go sprzedam ( kosztował 2800 w tamtym roku ). Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...