Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalne¿

LCPGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy handel Yang jest legalny nie chodzi mi o prawa Gameforge lecz o nieopodatkowana sprzedarz na dosyc duza skale. A wiec czy jezeli zakupie 15kkk yang n metin.cc i sprzrdam n allegro z czego bd mial ok 1000zl zysku nie przyczepi si do mnie skarbowka?

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować pewną mądrą wypowiedź.

Jeżeli w ciągu roku podatkowego ze Twój dochód jest mniejszy niż 3017zł
(stan na 2007r.) wówczas nie musisz się niczego obawiać, gdyż jest to kwota
wolna od podatku).

Jeśli sprzedasz rzeczy na allegro za 15 000zł i przed skarbówką
udowodnisz, iż wcześniej rzeczy te nabyłeś (nawet tego samego rodzaju)
to wówczas wyliczona zostanie Ci kwota zarobiona "na czysto". W
przypadku posiadania dokumentacji wyliczenie będzie jasne, gdy natomiast
takiej dokumentacji nie ma (mogłeś kupić rzeczy używane na bazarze)
wówczas co do zasady skarbówka przyjmuje 10-15% od kwoty uzyskanej ze
sprzedaży.

Opublikowano

Witam mam pytanie czy handel Yang jest legalny nie chodzi mi o prawa Gameforge lecz o nieopodatkowana sprzedarz na dosyc duza skale. A wiec czy jezeli zakupie 15kkk yang n metin.cc i sprzrdam n allegro z czego bd mial ok 1000zl zysku nie przyczepi si do mnie skarbowka?

Nigdy nie był i nie będzie legalny. Każdy przedmiot zdobyty w grze należy do GF'a i nie wolno nim handlować .

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Opublikowano

Co do handlu jest nielegalny ponieważ w regulaminie masz to zabronione , więc jest to złamanie jakiegoś tam prawa ,

A jeżeli Ty dopuścisz się oszustwa na allegro wykorzystując grę Mt2 lub jakąkolwiek inna możesz mieć kłopoty i sprawę w sądzie .

Wszystko co zdobędziesz w grze "nie jest twoje" tylko ponieważ znajduje się na ich serwerach należy do nich Ty go od nich tylko "wynajmujesz" .

Tak jak z mieszkaniami .

Jak go wynajmujesz to nie możesz go sprzedać .

Opublikowano

Ludzie,jemu nie chodzi o legalność,w tym sensie.To,że Gameforge zabrania to wiadomo.

Jemu chodzi o kwestie prawne.Przecież nawet o tym napisał w temacie.

Autorze,co do tej kwoty 3017 nie jestem pewny,ponieważ mogła ulec zmianie.Nie mogę znaleźć aktualnej kwoty,być może nie została zmieniona.A jeśli jednak została,to zapewne o niewielką ilość.

Opublikowano

Od tylu lat handlują tym na allegro i jakoś nic nikomu nie robią, a po za tym jest nawet zakładka na metina więc można ;d

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Szczerze tak samo są nielegalne serwery metin2 nikt się nie przyczepi do 5tysięcy 10 tysięcy to są grosze dla Państwa śmiało możesz robić taki biznes ale zawsze jest ryzyko :>

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...