Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps na gtx 660 Msi

Nagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanie czemu spadają mi fps z 80 do 10 na parę sec ? Tak samo jest z taktowaniem i użyciem gpu momentalnie spada z 99% do 20% ?

AMD Phenom 945 4x3ghz

4gb ddr3 1333mhz

zasilacz atx 600w

msi gtx 660 2gb ddr5 OC

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

mysle ze to wina procesora a nie karty.Spróbuj użyć programu Ccleaner-prosta obsługa.Jeżeli grasz przez neta,sprawdź łącze moze wina internetu.

EDIT;

Gotowiec z ALLEGRO?

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

@UP

Yep, łącze odpada, cpu raczej też bo ten procesor jest w stanie liczyć 70.4 klatek w bf3 na ustawieniach hd/ultra...

Opublikowano

@UP

Yep, łącze odpada, cpu raczej też bo ten procesor jest w stanie liczyć 70.4 klatek w bf3 na ustawieniach hd/ultra...

karta jeszcze więcej :P

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Karta nie nadrobi za procesor, w miejscach gdzie własnie on musi z siebie coś wycisnąć wtedy masz spadki. ( zapewne na dużych przestrzeniach )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

@up

Właśnie nie na dużych przestrzeniach.. Np. na Cq gdzie nie widzę w ogolę oponenta dzieją się taki schizy :(

Co mam w takiej sytuacji zrobić ? Jak ograniczyć kartę ?

Opublikowano

To jaki mam kupić CPU na am3+ socket z rodzaju FX ? Żeby był wstanie uciągnąć gtx 660 ?

Opublikowano

Teraz znowu niby macie na myśli ze Intel lepszy intel lepszy. Gówno prawda. Ten procesor jest dobry i nie trzeba go wymieniac. Wystarczy OC + zrob formata całkowitego i bedzie gitara

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja bym był za sprzedaniem tej mobo i procka chociaż za łącznie 400zł, i kupienie intela h61 i jakiś pentium/i3

i3 to jeszcze ujdzie, ale pentium do 660?

Teraz znowu niby macie na myśli ze Intel lepszy intel lepszy. Gówno prawda. Ten procesor jest dobry i nie trzeba go wymieniac. Wystarczy OC + zrob formata całkowitego i bedzie gitara

W BF3 po o/c będzie znacznie lepiej, ale i tak 660 nie rozwija skrzydeł. Phenomy II X4 mają praktycznie cały czas użycie 90-100% w owej grze, a grafa się nudzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...