Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoże ktoś dobrac karte graficzną ?

zgredziu585

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

No ale co ja mam podac dokładnie ?

Napisałem Zasilacz ATX 400W

procesor INTEL Dual D945 2 x 3,4 GHz socket 775

Ale sama moc zasilacza to mało. Otwórz bok obudowy i napisz konkretną nazwę tego zasilacza.

Opublikowano

AA spoko ... Nazwa zasilacza to Akyga

---------------------------------------

Nazwa wszystkiego jeszcze raz :P :

Procek : Intel Dual D946 2x3,2GHz socket 775

Ram : 4GB DDR3

Zasilacz : ATX 400W Akyga

Dysk : 160GB

Opublikowano

AA spoko ... Nazwa zasilacza to Akyga

---------------------------------------

Nazwa wszystkiego jeszcze raz :P :

Procek : Intel Dual D946 2x3,2GHz socket 775

Ram : 4GB DDR3

Zasilacz : ATX 400W Akyga

Dysk : 160GB

Procesor leży. Dozbieraj do ~750zł i będzie coś sensownego.

Opublikowano

Nie opłaca się kupować czegokolwiek na lga 775. Jak zmiana procesora to łącznie z płytą główną. A zasilacz też do zmiany na jakiegoś fortrona lub coirsaira 450W.

Opublikowano

Tzn. ?Bo niezbyt rozumiem.

Jak kupie powiedzmy radeon hd 7770 to nie bedzie miał swojej mocy czy jak ?

Będzie się marnować. I to bardzo. Poza tym masz wyrób zasilaczopodobny, a nie zasilacz, więc zanim włożysz kartę, to wymienić zasiłkę.

Opublikowano

Będzie się marnować. I to bardzo. Poza tym masz wyrób zasilaczopodobny, a nie zasilacz, więc zanim włożysz kartę, to wymienić zasiłkę.

To mam kupic mocniejszy czy chodzi o firme ?

Opublikowano

Chyba że jakoś dozbieram kasy i zasilacz kupie a potem dozbieram i kupie dobrą karte graf. Tylko prosze powiedz mi na co mam najwiekszą uwagę zwracac zeby karta graf. pasowała na 100% ?

Opublikowano

Chyba że jakoś dozbieram kasy i zasilacz kupie a potem dozbieram i kupie dobrą karte graf. Tylko prosze powiedz mi na co mam najwiekszą uwagę zwracac zeby karta graf. pasowała na 100% ?

Patrz na bity ta ma 256 jak chcesz sobie pograć w gry takie jak farcry 3, starcraft 2 etc. a tak na 256 w nowe gry sobie nie pograsz to bierz karte która ma 512+ bitow i ponad 4 gb taktowania pamięci jak również ramu minimum 1gb polecam radeon 7770 z nvidi gtx 650 ti boost za tą cenę 500 zł na morele.pl opłaca się kupić.

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Patrz na bity ta ma 256 jak chcesz sobie pograć w gry takie jak farcry 3, starcraft 2 etc. a tak na 256 w nowe gry sobie nie pograsz to bierz karte która ma 512+ bitow polecam radeon 7770 z nvidi gtx 650 ti boost za tą cenę 500 zł na morele.pl opłaca się kupić.

Jak się nie znasz to lepiej nic nie pisz. Jeden z ostatnich twoich tematów: Jaka karta do pogrania w starcraft 2 na ultra ? I podajesz gtx 650 którego właśnie tam ci polecono. Szynę 512 bit masz chyba tylko gtx 690 (gtx titan i radeon 7970 mają szynę 384bit), więc nie pisz żeby tylko kupować karty z szyną "512+".

A co do tematu. To każda karta ze złączem pci-e będzie pasowała. Nie ma jakiegoś jednego parametru którym się kierować przy kupnie. A na pewno nie sugeruj się ilością pamięci, bo w tanich kartach to tylko chwyt marketingowy. Najlepiej patrz na benchmarki danej karty w grach a będziesz wiedział w co uda ci się zagrać i na jakich ustawieniach.

Opublikowano

Modelar dzięki ! :)

Mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyc co to jest to całe '' Benchmark '' ?

Bo jak patrze na karty graf. i jest tabelka ile ma ona pamieci itp to nie ma nic wspomnianego o Benchmark :P

Opublikowano

Modelar dzięki ! :)

Mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyc co to jest to całe '' Benchmark '' ?

Bo jak patrze na karty graf. i jest tabelka ile ma ona pamieci itp to nie ma nic wspomnianego o Benchmark :P

Benchmark czyli test karty graficznej. Jak znajdziesz już jakąś konkretną kartę to wpisz w google "nazwa karty benchmark" np. Gtx 760 benchmark i znajdzie taki test http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/nvidia-geforce-gtx-760-test.html w którym zobaczysz jak dana karta radzi sobie w grach.

Opublikowano

Dziękuje :)

To zrobię raczej tak jak pisali tutaj inni :)

Kupie zasilacz ten Corsair vs 450W

Dozbieram troche kasy i jakas fajna karte graf. i komputer powinien byc ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...