Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne zużycie procesora.

KamilMGx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Ostatnio ( dwa tygodnie temu ) używałem laptopa, ale dzień przed wyjazdem zepsuła się karta sieciowa, więc zostawiłem go w domu i kazałem dać tacie do naprawy/coś zrobić z kompem. Teraz mam taką antenke przy kompie i net dziala, ale to jest nie wazne. Zauwazylem ze po powrocie , dzien -dwa dni. Cos sie stalo gdy nic nie robie na komputerze zuzycie procesora waha sie od 15%-22% do 35-44%. Ciagle skacząc, to i tak nic bo gdy odpale jakaś gre, to jest 70-90%, nie raz 100% okropne lagi i problemy. Nie wiem czym jest to spowodowane, prosze o szybką pomoc. Dam lubie to jesli ktos mi wytlumaczy, jak to naprawic.

Opublikowano

Popatrz po procesach może coś działa sobie w tle..

Ale takie skakanie do 15 - 20 % to raczej nie masz się czym martwić co innego gdyby było cały czas 100 ;P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Okej, mimo wszystko to nie jest dobrze jesli bez niczego mam po 30 - 40% , ale to nic. Po uruchomieniu clienta gry, ( nie samej gry tylko takiego jakby lobby) juz mam po 70- 80% (czasami 100 % ). W tej grze mialem tez tak ze chodzila normalnie okej , nagle lag 1-2 sekundy i po 4-11 fps. Wczesniej, przed wyjazdem spokojnie mialem po 40-60 + fps. Mysle ze to wlasnie wina procesora, prosze powiedz mi jak to naprawic.

Edit. Komp nie byl w serwisie, poprostu przyszedl znajomy i dal ta antenke tak jak pisalem. Procesor jest ten sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...