Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wyłączenie chmur dla wszystkich graczy na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się dowiedzieć czy jest jakiś sposób na wyłączenie chmur na serwerze tak, aby żaden gracz ich nie widział, nawet gdy ma je włączone w opcjach gry. Nie znalazlem jak do tej pory żadnego pluginu, ani sposobu. Może jakiś istnieje :)

Opublikowano

Plugin nie. Możesz wgrać modyfikację na serwer, która to spowoduje i każdy musiałby mieć.

Jednak to by nie miało raczej sensu. Pluginem nawet nie da się tego zrobić, z tego co wiem.

Chociaż może.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ponieważ budowalismy mapie na wylaczonych chmurach i okazalo sie ze spawn wypada tak ze gracze na spawnie sa w chmurach :D A przebudowanie wszystkiego nie ma sensu

Nie musisz przebudowywać.

Pluginem WorldEdit zaznaczasz budynek, wpisujesz //copy

Idziesz na pole, gdzie chcesz postawić spam i wpisujesz //paste

343731479829004887779.png

Opublikowano

chmury skasuj w podstawowym texture packu i wymuś korzystanie z tych tekstur przez graczy ;)

Opublikowano

@up

Texturepacki serwerowe nie działają na wersjach ponad 1.6+

Według mnie przeniesienie nie ma sensu, bo wiadomo, wszędzie są chmury, nie pozbędziesz się ich.

Na twoim miejscu uciąłbym troszkę spawnu komendą //cut, tak żeby została tylko góra, tak aby nie stykał się z chmurami.

Będzie to według mnie najsprawniejszy sposób, lub jeżeli ci się chce umieszczenie go w jakiejś dolinie/dziurze.

Opublikowano

Możesz zrobić tak jak koledzy pisali wyżej , załóżmy że podstawa budynku jest na 60 kratce , skopiuj budynek i wklej na np. 30 kratkę przez co będzie widać że 30 klocków w górę więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...