Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowe atrybuty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka miesięcy temu istniał dość ciekawy, aczkolwiek niedopracowany serwer - moltenMt2

Bardzo zaciekawiło mnie, że na tym serwerze istniały 2 atrybuty (a przynajmniej tyle udało mi się odkryć)

Silny przeciw wężom

Silny przeciw nagom

Moje pytanie brzmi, jak taki atrybut samemu zrobić, lub ewentualnie poprosić o link do tutorialu

jak wstawić taki custom attr.

(dość nietypowa prośba, ale wiecie, że w mob_proto są nieużywane `setRaceFlag` takie jak:

- INSECT

- FIRE

- ICE

- DESERT

arijh2.jpg

Opublikowano

Kilka miesięcy temu istniał dość ciekawy, aczkolwiek niedopracowany serwer - moltenMt2

Bardzo zaciekawiło mnie, że na tym serwerze istniały 2 atrybuty (a przynajmniej tyle udało mi się odkryć)

Silny przeciw wężom

Silny przeciw nagom

Moje pytanie brzmi, jak taki atrybut samemu zrobić, lub ewentualnie poprosić o link do tutorialu

jak wstawić taki custom attr.

(dość nietypowa prośba, ale wiecie, że w mob_proto są nieużywane `setRaceFlag` takie jak:

- INSECT

- FIRE

- ICE

- DESERT

Wystarczy chyba dodać nowy bonus w item_attr, następnie dodać jego nazwę do uitooltip.py w root, ustawić wartość, ustawić na jakie moby ma działać i powinno działać - bardziej chaotycznie się nie dało, niestety.

Opublikowano

Wystarczy chyba dodać nowy bonus w item_attr, następnie dodać jego nazwę do uitooltip.py w root, ustawić wartość, ustawić na jakie moby ma działać i powinno działać - bardziej chaotycznie się nie dało, niestety.

Nie wymaga to raczej jakiejś edycji w game/db?

szq9.png

SYGNATURA BY REEV

Jeżeli potrzebujesz questa, zakodowania strony WWW, podpięcie skryptów pod stronę czy jakiejś nowości do clienta, napisz - pomogę w miarę możliwości.

Opublikowano

Mogło być tez zrobione tak że był to jakiś nieużywany bonus typu na zwierzęta, a kliencie zmienili mu nazwę i po prostu ustalili na jakie moby ma działać. To jest realistyczniejsza opcja

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Tyle, że Panowie, te bonusy działały, bo ilekroć biłem węże z dzwonkiem z takim bonem, to DMG było większe niż tym samym dzwonkiem bez tego bonu :P

No przynajmniej mam wskazówkę jak się do tego zabrać :P A jak się nie uda, to bony se odpuszczę i co innego zrobię ;]

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...