Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Battlefield 3 FPS'y

batoncmg2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zwiększyć FPS'y w Battlefield 3 , fps'y skaczą mi tak 20 do 50 czasami utrzymuje się 30 - 35 ale czasem mnie wkurza i jest 19 -27 i nie da się grać.

Sprzęt, raczej mój złomik :D

Intel® Core™2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz 2.80 GHz

4GB RAM

64-bitowy system operacyjny

NVIDIA GeForce 9800 GT 1GB DDR3

LG FLATRON M237WDP FullHD 1080P Monitor TV 1920x1080

Może coś wymienić ? Kartę Graf. albo Procek ?

Opublikowano

Podaj jeszcze zasilacz. A do takiej rozdzielczości monitora to byś musiał naprawdę mocne bebechy mieć dla komfortu :D

Na początek dużo zrobiłby procesor, gdyby do tej włożyć Quada, albo nowa płytka + I5.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Wpisz w yt GBoost i ogldadnij od multigampleyguy og w bf gralem all srednie a jak zmienilem na wysokie to sie cielo wszystko a jak odpale sobie GBoost'a to luzikiem mi chodzi na wysokich

Opublikowano

gdy odpalam GBoosta po chwili Przestał działać :/

A jakiś tani procesor i kartę graf. żeby ładnie chodziło chociaż na średnich to co polecacie ? bo nie chce zbyt dużo kasy wydawać bo kupiłem XBOXA360 na gwarancji ;D a bogaczem to ja nie jestem żebym nowego kompa kupywał za 3 tyś xD

Opublikowano

Musisz sprawdzić jaki masz zasilacz bo nic nie podam bez zasilacza bo niby skąd mam wiedzieć czy to jest normalny zasilacz czy zasilacz typu bomba atomowa, wyłącz pc z prądu i ściągnij bok obudowy i powiedz co pisze na zasilaczu (taka skrzynka z której wyłazi w ch*j kabli ;d)

LOL

Opublikowano

tak tylko pc mam w biurku że zaraz obok są scianki drewnianie i nie dam rady ściągnąć obudowy.. powiem ci tylko że mój pc nie był kupowany np. z Avansu albo coś bo robił mi go wuja wszystkie części kupione oddzielnie .. a jeśli chodzi jeszcze o zasilacz to gdybym kompa wysunął tak mocno to bym powyrywał setki kabli :D

Opublikowano

Człowieku. Musisz sie postarać, wyciągnąć wszystkie kable i powiedzieć jaki masz zasilacz. Bo możemy doradzić Ci coś, a sie okaże, ze Ci wszystko spali nowy procesor lub grafika. A i wywal te deski, bo przez to sie komp strasznie grzeje :)

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

To jak ci się nie chce to nikt ci nie pomoże, nie będę podawał części jak ktoś nie raczy podać mi zasilacza żeby ci później zjarało pc i wątpię że kto inny też to zrobi

LOL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To nie ma sensu. Ty musisz wykazać większą inicjatywę, niż tylko "podaj części". Równie dobrze, możesz sobie sam poczytać w internecie, co możesz sobie dokupić a co zmienić, a my możemy położyć na to "lache". Zastanów się no mówisz.

PS. Sorki za ref.

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Słuchaj oni chcą Ci pomóc a ty jesteś arogancki i twierdzisz że nic Ci się nie chcę.

Albo będziesz współpracował albo osobiście załatwię że temat wyląduje w koszu.

Opublikowano

@UP To jakieś żarty ? jakieś FX ? Zasilacz 650w?! On ma tam GTX 780 i I7 żeby mieć 650w? 8gb ramu ? 4 całkiem wystarczają. To chyba kpiny jakieś.

I jeszcze 70 fps przy nagrywaniu przy tym FX ?! LOL!

Jak już coś składasz to rób to z sensem a nie klik klik na byle co

Baton, jeśli masz nagrywarkę i dysk twardy pod SATA masz tutaj takie coś bez oszczędzenia na płycie głównej i ramie:

Obudowa SilentiumPC Brutus 410

Pamięć Kingston HyperX 4GB

Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W

Płyta główna Gigabyte GA-B75M-D3V

Procesor Intel Intel Core i5-3350P

Radeon HD 7790

A tutaj masz inną wersję przy gorszej płycie głównej i ramie ale lepszej karcie graficznej:

MSI ATI Radeon HD7850

Intel Core i5 3350P

Goodram DDR3 4GB

MSI H61M-P20 (G3) Intel H61

SilentiumPC Deus G1 500W

SilentiumPC Brutus 410

LOL

Opublikowano

Przeinstalowałem zrobiłem kopię ale chciałbym od nowa ściągnąć dodatki wszystkie ale jak na battlelogu klikam Otwórz w Origin to nic się nie dzieje :/

Opublikowano

Podkręć procesor jeśli nie chcesz kupować.

Ew.Karte też jeśli sie da ;>

żeby spolić ? :D

Opublikowano

GPU: 9800GT 512 MB .. ja mam 1024 MB , procek taki sam ale nie podkręcony (2,80 GHz) on ma do 3,01 GHz może wystarcza procka podkręcić albo RAM wymienić ? nie znam się na tym :D chciałbym grać bez problemowo na przynajmniej 40 fps'ach nawet by na niskich ale bez lagów przez kompa !! PROSZĘ POMÓŻCIE !! sprawdzę jaki mam zasilacz ale proszę o pomoc .
Opublikowano

Witam, chciałbym zwiększyć FPS'y w Battlefield 3 , fps'y skaczą mi tak 20 do 50 czasami utrzymuje się 30 - 35 ale czasem mnie wkurza i jest 19 -27 i nie da się grać.

Sprzęt, raczej mój złomik :D

Intel® Core™2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz 2.80 GHz

4GB RAM

64-bitowy system operacyjny

NVIDIA GeForce 9800 GT 1GB DDR3

LG FLATRON M237WDP FullHD 1080P Monitor TV 1920x1080

Może coś wymienić ? Kartę Graf. albo Procek ?

a jeśli chodzi o wymianę bebechów to taki procek by wystarczał ?http://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-3220-3-30ghz-3mb-lga-1155-box-bx80637i33220-514268/

Jeśli Ci to pasuje, ja bym zrobił tak:

Radeon 7770 - 400zł

AMD FX6300 - 430zł

Płyta główna (do wyboru do kolory AM3+ podstawka) - 170zł

Masz za 1000 3 rzeczy, ramy przekładasz i możesz się cieszyć grą w ultra w średnio 40-50fpsach. Jeśli Ci mało... Podkręć procka, są bardzo dobre do tego tylko uważaj na temperatury. AMD lubi ciepło więc warto mieć jakiś cooler chociażby za 100zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...