Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Asus G53sw problem z ekranem

TheNex2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki oto problem z laptopem.
Parę miesięcy temu oddawałem laptopa do serwisu ponieważ ekran zaczał migać na różowo, praktycznie wszędzie było widać martwe piksele itd. stało się tak gdy podłączyłem kablem HDMI laptopa do telewizora. Dziś znowu już taką akcje miałem. Laptop od paru dni jest podłączony tym samym kablem do monitora i leży cały czas zamknięty, ale czasami jak otwieram laptopa dzieje się to samo co wyżej napisałem.. jezeli zamknę laptopa i wyciągne kabel a później kilka razy otworzę i zamknę laptopa wtedy już jest wszystko okej. Miał ktoś kiedyś taki problem? To wina kabla czy czegoś innego?

Dodam jeszcze, że serwis wymieniał matryce.

Jeżeli chcecie jeszcze jakieś dane to napiszcie :)

Opublikowano

Matryca matrycą ale może to grafika się zużyła i występują na niej zimne luty tak jak w przypadku GeForce 8400 GS montowanych w starszych HP

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Dodam jeszcze, że za pierwszym razem gdy to się stało było ok. 30 coś stopni w cieniu, teraz też panują upały.

Chociaż laptop zbudowany jest specjalnie do gier i ma z tyłu obudowy 2 potężne wentylatory (jeden od procka, drugi od karty graficznej) oraz kilka pod spodem więc wątpie aby to było przegrzanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...