Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak postawić serwer 4Story.

danio500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spróboj na moje ip serwa wejść 192.168.1.2 4816 w skrócie TClienta wes i powiedz jakie pasy chcesz TO MNIE NAJBARZDZIEJ ROZBAWILO ;D OK MACIE ZBUGOWANE SERVY I 0 WIEDZY NA TEMAT ICH EDYCJI ;D CZEKAM NA DALSZE PUBLIKACJE.

Własnie wczoraj pomyśalełem żeby ip z hamachi dać i jakoś tera działa xD

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm jeszcze powiedz że można wbijać skoro nie dałeś sieci :D Ale ok :) Powodzenia.

ghjka999 Temu panu mozna pogratulować bo udało mu się postawić :)

ZBIERAM + PLUSY

• 5 tygodni później...
Opublikowano

dobry poradnik, wszystko poszło gładko, nawet uporałem się z errorem 0x80004005 ;)

//edit:
mam problem, jak ulepszam itemy to na jakimś + losowym, załóżmy +7 się zatrzymuje i potem wywala : this item cannot be upgraded ?
o co chodzi? :) /// z tym również się uporałem :D

Opublikowano

dobry poradnik, wszystko poszło gładko, nawet uporałem się z errorem 0x80004005 ;)

//edit:

mam problem, jak ulepszam itemy to na jakimś + losowym, załóżmy +7 się zatrzymuje i potem wywala : this item cannot be upgraded ?

o co chodzi? :) /// z tym również się uporałem :D

Czeakm na publikacje twego serva, pisz w razie co ;* Chętnie pomogę ^^

Opublikowano

hehhe publikować nie będę, tak sobie pobrałem zobaczyć bo lubię eksperymentować z serwerami do różnych gier, zawsze czegoś się tam dowiem ciekawego :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam zrobilem serwer 4story odbugowalem pare rzeczy. i mam taki problem bo moi koledzy nie mogą jakoś wejść na ten serwer podalem ip z hamachi wszystko zrobilem tak jak z danio500 paradnika. Pisze im tak jakby serwer był wyłączony. Pomoże mi ktos? z Gory dziekuje

Opublikowano

Możliwe że podajesz im złe ip albo nie wpisali po ip 4816 i pamiętaj że ip wklejamy po " .

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Właśnie ściągają mi sie wszystkie potrzebne pliki i po krótkim obejrzeniu plików serwerowych żeby przetłumaczyć serwer można podmienić np. plik TQuest.mpq z polskiej wersji clienta? czy trzeba może linijka po linijce próbował ktoś? i będzie coś przeszkadzało jeśli na dysku będe miał też zaaktualizowaną wersje PLa? ;)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Nie pl ci nie bd przeszkadzał :). Co do spolszczenia to da się to zrobić jak bd miał polski patch 3.5-.3.8 (taki jakie masz pliki) i wtedy możesz wyciągnąć i podmienić pliczki.

Opublikowano

Co do spolszczenia, nie trzeba tak jak pisał hikary mieć polskiego patcha, wszystko można zrobić bez owego patcha, tak samo client, mam zamiar zabrać się za to i wykonać, tylko jeszcze brakuje mi czasu, ale może z czasem się tu pojawi spolszczony w większosci :) Wiadomo wszystkiego napewno się nie uda ale wiekszość spokojnie :)

ZBIERAM + PLUSY

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie! mam problem (znów) jak chce dodać TCTRL do usług i te inne to pisze jak naciskam "Podana ścieżka nie istnieje" " Sprawdź poprawność ścieżki i spróbuj ponownie"

Helpp meeee

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Popraw trochę poradnik bo nic nie da się zrozumieć :P

poprawiac nie trzeba, kazdy dojdzie do ladu z nim..

@Up Moze na google bedzie cos? ja poszukam i ci edit dam

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

@2Up

A właściwie co chcesz wiedzieć w związku z odbc?

Wikipedia

http://pl.wikipedia.org/wiki/ODBC

A aby postawić serwer musisz dodać w odbc/Systemowe DSN SQL Serwer pliki o nazwie TGAME_GSP i TGLOBAL_GSP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...