Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Ustawianie Skryptów Do Ribota Krok Po Kroku.

genki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Totorial który ma wam pomóc w ustawieniu skryptów dla bota.

UWAGA !!! SKRYPT ZACZYNAMY ROBIĆ W MIEJSCU GDZIE RESPIMY SIĘ PO DEDZIE LUB TELEPORCIE !!! WIEC NAJPIERW PRZECZYTAJ DO KOŃCA POTEM BIERZ SIĘ DO ROBOTY !!!

Krok 1.

Po odpaleniu bota wchodzimy w zakładkę Loops (1 na obrazku) i klikamt record (2 na obrazku)

vuxbh9jvapuskal8azgh.jpg

Krok 2.

Jak już klikniemy record trzeba zaznaczyć opcje Auto-add all moves(3) - inaczej nici z naszego skryptu. A miejscu "A" będą pojawiały się X i Y(A) na jakie bot ma iść.

tkyzajvpu99ya8oks.jpg

Krok 3.

Jak już dojdziemy na spota to czas zatrzymać nagrywanie, robimy to klikając STOP (4).

dm9rbt286xkfgnf8wxa.jpg

Krok 4.

Po zatrzymaniu czas zapisać skrypt żeby bot mógł biegać na spota. Robimy to klikają Save Script(4- wiem mój błąd) tuż pod Record/Stop.

Następnie wpisujemy nazwe skryptu w "B" i dajemy zapisz (5).

tuiy3bihkgapm8yu3k8.jpg

Krok 5.

Po zapisaniu czas otworzyć skrypt dla bota robimy to klikając na Load New Train Script (6), odszukujmy nasz skryp w tym przypadku jest to "B.txt", klikamy na niego i dajemy Open"

la3j5xdiybxca2387pm.jpg

Krok 6.

Wchodzimy w zakładkę Training i ustalamy radius(zasięg w jakim bot szuka moba).

xqbdp9in1jdub8v1mrz.jpg

Potem klikamy Set Center

Po tymwszystki dajemy Save Settings.

Tak wiec jeśli wszystko zrobicie tak jak jest to tu opisane bo będzie działał. Mi działa w 100% dobrze chodzi wraca itp.

Opublikowano

Co do ostatniego kroku, to lepiej otworzyć w notatniku zapisany skrypt i dopisać gdzieś (ja pisze na początku)

"set(cordy z ostatniego ruchu w skrypcie, zasięg bota)", np. gdy ostatnia linijka skryptu, to go(1234,-5432), to set będzie wyglądać "set(1234,-5432,100)"

Dzięki temu, jeśli ustawimy ten skrypt, to nie będziemy musieli robić 6 kroku z poradnika (zrobi się on sam)

Poza tym tut może być

wiz_taxer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...