Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Schizofrenia ?

aleurwał:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie dziwne wrażenie jakbym to miał, ostatnimi czasy jak gdzieś wyjdę wieczorem z kumplami, idziemy gdzieś się przejść, i są takie pół ciemne miejsca lub całkiem ciemne, i gdy w takie spoglądam nieraz widzę, postacie lub zwierzęta, najczęściej psy(duże białe lub czarne) ludzi, również ubranych na biało lub czarno. Zaczyna mnie to denerwować i zarazem straszyć, około godziny temu siedzę przy kompie, coś tam oglądam i nagle coś słyszę, ściągam słuchawki i typowo coś pod oknem biega i warczy, lekko powyzywałem ale bez szaleństw(coś jak chcesz psa spłoszyć) i zaczął szczekać, na szczęście ten był prawdziwy. Po tym psie co tam biegał, jakieś 5/10 minut po, otworzyły się drzwi balkonowe, prawdopodobnie przez wiatr, albo mi się wydaję. Mam jeszcze dwa przykłady że coś jest nie tak, siedzę u koleżanki przed domem godzina około 1 w nocy, chwila ciszy nie rozmawiamy patrze przed siebie (jakieś drzewka i krzaki tam są i zobaczyłem postać niedźwiedzia -.-. Lub siedzę z nią w parku, patrze również przed siebie (godzina 2:30 w nocy) a tam dość tęgi mężczyzna praktycznie bez twarzy.... strach w chuuuuu... aż ona się przestraszyła, jakby co to w parku stoi pałac opuszczony od prawie 150lat. Nie wiem pod co to podchodzi możecie ocenić, zaczynam się powoli sam do domu wracać....

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

W hobby masz metina to może to...

Tak na poważnie to skoro masz takie fazy powiedz o tym rodzicom i z nimi ustal czy trzeba gdzieś z tym jechać czy jaki chuj bo to normalne nie jest chyba że ćpiesz akodin.

Opublikowano

A może tym mężczyzną była Anna Grodzka...?

A na serio idź pogadaj z rodzicami, pójdź do psychologa( miałem psychiatre w szpitalu, największe gówno, jakie może być. Miałem 9 lat, a ona: Czy myślałeś, żeby się zabić?)

On będzie z tobą rozmawiał. W domu możesz zaprosić koleżankę i w ciemności obserwować coś. Możesz iść z kumplami do tego pałacu.

Opublikowano

Musisz iść do psychologa , on będzie wiedział co to znaczy ;)

PS To nie schizofrenia , bo schizofrenia to chyba "rozdwojenie osobowości" , nie kontrolowana agresja .

giphy.gif ­

Opublikowano

O ile to co widzisz,to może być schizofrenia,to otwierające się drzwi balkonowe pod nią raczej nie podchodzą.

Objawy identyczne,jak osoba z mojej rodziny.Widziała ludzi w swoim pokoju,często "zmieniało" się jej otoczenie.Czyil raz myślała,że jest na dworze,a za chwilę,że jest w pokoju pełnym ludzi.

Zgłoś się do specjalisty,póki nie jest za późno.

Opublikowano

W życiu każdego, ale to absolutnie każdego człowieka przychodzi taki moment, kiedy zaczyna przypuszczać, że cierpi na chorobę psychiczną. Ze względu na popularność terminu, bardzo często podejrzewają się o schizofrenię - w 95% NIESŁUSZNIE. Zauważyłam, że wszystkie te zdarzenia mają miejsce nocą. To nie jest oznaką schizofrenii, a po prostu strachu przed ciemnością. Psy? Najwyraźniej boisz się psów i dużych zwierząt. Każdą fobię można pokonać. Ubłagaj rodziców, żeby kupili Ci dużego psa, który będzie stanowił dla Ciebie rodzaj terapii. Jeśli przyzwyczaisz się do obecności zwierzaka, objawy prawdopodobnie ustaną.

Opublikowano

Psów się boje z tego względu że u nas na osiedlu, dość często biegają taki np rotweiler, albo jakiś owczarek niemiecki, chyba że widzę że taki pies jest nastawiony pokojowo to go wołam i głaskam i wgl, coś mi się przypomniało z dzieciństwa chyba wujek miał psa, wyglądem wilka przypominał cały czarny -.- A psa w domu nie mogę mieć niestety ;c I to jest to że nie wszystkich psów się boje...

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Psów się boje z tego względu że u nas na osiedlu, dość często biegają taki np rotweiler, albo jakiś owczarek niemiecki, chyba że widzę że taki pies jest nastawiony pokojowo to go wołam i głaskam i wgl, coś mi się przypomniało z dzieciństwa chyba wujek miał psa, wyglądem wilka przypominał cały czarny -.- A psa w domu nie mogę mieć niestety ;c I to jest to że nie wszystkich psów się boje...

Czyli wszystko jasne. Boisz się dużych psów, widzisz je w ciemności. Skoro nie możesz mieć psa, z pewnością masz kogoś z rodziny lub jakiegoś kumpla, który posiada dużego psa. Musisz sie z nim oswoić, przezwyciężyć strach. Lekiem na fobię jest strach, im więcej się boisz, tym bardziej oswajasz się z tym uczuciem, aż całkowicie zaniknie. Kwestia przyzwyczajenia :-)

Opublikowano

A co z tymi postaciami, przeważnie jest to mężczyzna i albo jest w tym parku obok tego zamku, lub na drugiej stronie miasteczka przy stacji BP.Więc nie wiem ale tylko go w tych miejscach widzę, (podobne w zamku starszy) zobaczę co dzisiaj będzie, idę około 19 wracam 23 więc, jak coś zdam relacje ;) Dzięki za pomoc Shavire ;>

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Jak pójdziesz do psychologa/psychiatry to mogą Ci zrobić wodę z mózgu, zacznij tworzyć grafikę komputerową to zamiast wyobrażać sobie te psy i postacie będziesz je rysował :D Może to też tak wyglądać że imaginujesz swój strach, myślisz o tym i to widzisz chociaż tego nie ma naprawdę.

Opublikowano

Jak pójdziesz do psychologa/psychiatry to mogą Ci zrobić wodę z mózgu, zacznij tworzyć grafikę komputerową to zamiast wyobrażać sobie te psy i postacie będziesz je rysował :D Może to też tak wyglądać że imaginujesz swój strach, myślisz o tym i to widzisz chociaż tego nie ma naprawdę.

Rysować nie umiem kiedyś, próbowałem coś z anime to shit a nie rysunek, mogę z grafiką popróbować ;) Zobaczymy jak wrócę do domu czy coś widziałem czy nie ;)

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Rysować nie umiem kiedyś, próbowałem coś z anime to shit a nie rysunek, mogę z grafiką popróbować ;) Zobaczymy jak wrócę do domu czy coś widziałem czy nie ;)

Próbuj do skutku, po którymś razie rysowanie zacznie Ci wychodzić :D

PS. To czekamy! :D

mychemv.png

Opublikowano

W sumie ostatnio też miałem taką jazdę, poszedłem do okna zawołać kota i widziałem stworzenie ruszające się w cieniu, które nie opuszczało jego obrębu, to pomyślałem "głupi kot", potem wchodzę do innego pokoju, a kot sobie śpi ;_;

Opublikowano

Nic wielkiego. Często tak mam :) Albo, w nocy, jak próbuję zasnąć, wydaje mi się że przy szafie coś widzę, a zazwyczaj mam uczucie jakby ktoś się na mnie patrzył.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Widze nie jestem sam;) Dzisiaj nic nie widziałem, byliśmy w tym parku, patrzyłem po oknach looz nic się nie ruszało nikogo nie było.

Ogólnie jest spoko, muszę chyba kogoś poznać, może to przez pustkę w sercu hahaha <3

Dordo41 Nic nie wniosłeś do tematu, a głupie odpowiedzi zostaw dla siebie, w metina nie gram szit -.- MW3 ;*

Dzięki za wszystko ;)

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Nic wielkiego. Często tak mam :) Albo, w nocy, jak próbuję zasnąć, wydaje mi się że przy szafie coś widzę, a zazwyczaj mam uczucie jakby ktoś się na mnie patrzył.

Mam podobnie. W sumie to chyba każdy w życiu ma taki problem, tylko jedni odczuwają go bardziej a inni mniej ;)

Widze nie jestem sam;) Dzisiaj nic nie widziałem, byliśmy w tym parku, patrzyłem po oknach looz nic się nie ruszało nikogo nie było.

Ogólnie jest spoko, muszę chyba kogoś poznać, może to przez pustkę w sercu hahaha <3

Dordo41 Nic nie wniosłeś do tematu, a głupie odpowiedzi zostaw dla siebie, w metina nie gram szit -.- MW3 ;*

Dzięki za wszystko ;)

​Szkoda w sumie xD bo liczyłem na jakąś akcje :D
Nie zamykaj tematu, następnym razem jak pójdziesz może będzie się coś działo :D

mychemv.png

Opublikowano

Mam podobnie. W sumie to chyba każdy w życiu ma taki problem, tylko jedni odczuwają go bardziej a inni mniej ;)

​Szkoda w sumie xD bo liczyłem na jakąś akcje :D

Nie zamykaj tematu, następnym razem jak pójdziesz może będzie się coś działo :D

Nie zamykam bo my codziennie gdzieś/coś robimy bo mieszkam w małym miasteczku -.- Ale tu jest zajebiście <3

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Ja jestem porąbany wychodzę na balkon na szluga wszystko cacy, patrze biegnie ten jeb*ny owczarek, mniejsza o niego nagle słyszę coś pod balkonem i się zaczęło... Patrze przed siebie coś na mnie patrzy, przyglądam się a tu co ? worek na śmieci się świeci -.- haha, po chwili dźwięk taki jak się ma zamknięte usta i się dmucha, okazuje się że to mój brat obok sobie chrapie... hahah. Ja to jestem jednak dobry xD

Trzeba jakoś to ogarnąć bo...

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Idź do psychologa. A po drugie może twoja wyobraźnia pracuje zbyt mocno i wystarczy że przelejesz to na papier albo co innego. Spróbuj :)

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Ja jestem porąbany wychodzę na balkon na szluga wszystko cacy, patrze biegnie ten jeb*ny owczarek, mniejsza o niego nagle słyszę coś pod balkonem i się zaczęło... Patrze przed siebie coś na mnie patrzy, przyglądam się a tu co ? worek na śmieci się świeci -.- haha, po chwili dźwięk taki jak się ma zamknięte usta i się dmucha, okazuje się że to mój brat obok sobie chrapie... hahah. Ja to jestem jednak dobry xD

Trzeba jakoś to ogarnąć bo...

Omamy i zwidy, to jedne z objawów raka mózgu. Lepiej idź do lekarza

9368_gold.png

Opublikowano

Profesor Nakou

Są tego trzy przyczyny przyczyny :)

1. Odstaw prochy / kanister benzyny / butle z gazem

2. Czywa nad Tobą stróż anioł z niebios ( twój dziadzio )

3. Za dużo gier zombie :)

58121063168705213211.png

Opublikowano

Profesor Nakou

Są tego trzy przyczyny przyczyny :)

1. Odstaw prochy / kanister benzyny / butle z gazem

2. Czywa nad Tobą stróż anioł z niebios ( twój dziadzio )

3. Za dużo gier zombie :)

1. Nie ćpiem

2. xD

3. Nie lubie takich gier... bo się boje ;p

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...