Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Stug III

Cread

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec mam problem z wyborem armaty do Stug III .

tutaj macie zdjecie 3 armat :

Prosze o doradzenie bo nwm czy wybrac l28 czy l70 bo l28 ma bardzo duzy dmg ale mala penetracje natomiast l70 jak widzicie gorszy dmg ale penetracja dobra

osobne pytanie : jak to sie dzieli ze mam np 3 dmg i 3 penetracji to znaczy ze przechodzi te 3 dmg ? bo nwm wiem juz duzo gdzie strzelac u kilku dobrych czolgow ale nwm jak to sie dzieli

KV-1/KV-2/KV-1S hmm słabe punkty ? jak moge jakos szybko go pokonac ? bo stug dzis wlasnie strzelilem mu(KV-1) w lewa tylna gaske i przebilem a nwm czy niema innych slabych punktow

Opublikowano

Z wyborem dziala hmmm ja wybrałbym to gdzie jest więcej penetracji lepsze przebicie i szybciej laduje ;) a gdzie kv1 przebijasz hmm kazdy strzał w bok i w tyl ; d a z przodu w dolna płytę :)

Opublikowano

w 10.5ce używa się pocisków odłamkowych, większy dmg i zawsze pocisk wejdzie.

Ja tam bym wziął to topowe działo (chyba 150 penetry)

shoob.png

Opublikowano

Phi. W StuGu tylko i wyłącznie 7.5cm, chyba, że chcesz agresywnie (co na tym czołgu jest trudne). Od przodu to czołgi T7 przebijesz na niej, a KV-1 które ma gówniany pancerz, to wszędzie przebijesz (no, może poza osłoną działa).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...