Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskujsa][Ankieta] Prywatny Serwer Metin2 Hard.

Sith™

Serwer Hard Metin2  

130 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagra?by? na serwerze typu hard (stary PL) opisany w temacie?

• Tak
      53
    • Nie
      77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać że kolega nie ma pojęcia jak wyglądał PL za czasów 2007 r.

Ale czy jest to sens robic serwer taki jak PL kiedyś ? Wystarczy odpowiedzieć sobie samemu.

Żeby na PL-u coś osiągnąć trzeba było grać z kilka dobrych miesięcy bez nocek, a co potem serwer upada a my mamy zmarnowany czas na serwer podobny do PL-a na którym milion czasu spędziliśmy. Jak już ktoś by chciał marnować czas na "Priv HARD PL 2007r." to wolałbym przejść na PL i tam coś pograć i być pewien że nic mi się nie straci i nie upadnie serwer.

Więc jak byś miał robic już bardzo podobny to @UP dobrze napisał i tym powinnieneś się kierować

Ale to i tak nie ma sensu : )

Pozdrawiam,

Czekam na coś totalnie nowego z strony gry Metin2

Opublikowano

Wy wszyscy jesteście tak przeciwko zarabianiu serwera, a zauważcie... miesiące pracy nad serwerem muszą chyba być jakoś wynagrodzone.

Opublikowano

@2UP

1. Bo niektórzy myślą, że dedyki są darmowe i trzeba sobie go tylko wybrać na stronie ^^.

2. Napisałem z małymi dodatkami czyli nie identyczny stary polski metin (czytanie ze zrozumieniem).

3. Liczyłbym na coś więcej niż tylko shejtowanie mojej osoby czy tematu i wyjście np. coś takiego jak napisał użytkownik Azggar. Po to stworzyłem tą ankietę i temat, aby skonfigurować serwer pod opinie graczy.

Bardzo dziękuje wszystkim, którzy traktują tą ankietę poważnie.

Pozdrawiam = ).

Możecie pisać też do mnie na pw. Chętnie odpowiem na wszelkie wątpliwości i pytania.

2thd.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem, nie ma sensu robić takich serwerów. O wiele bardziej opłaca się zrobić Medium/Easy z nowościami niż starego hard'a, ponieważ wiem że więcej osób zainteresuje się tym easy, a chyba zależy tobie na ilości graczy ? ;) Fakt kiedyś fajnie się grało na takich serwerach, ale poznawaliśmy dopiero metina, wszystko dla nas było nowe, ale teraz na 100% to się nie przyjmie.

xD 

Opublikowano

Sith ja nie zhejtowałem tylko podzieliłem się moim zdaniem. Ja nie zagrałbym już na żadnym hardzie, bo wszystkie są do siebie podobne i wszystkie łączy jedno: 5x łatwiejsza wersja PLa. 5646456 napisał, że wolałby wrócić na PLa, niestety moim zdaniem został tak zepsuty, że nie ma do czego wracać.

Grałem w metina prawie od momentu startu i dlatego napisałem wcześniej to co napisałem. Tamte czasy podobały mi się najbardziej i dlatego nie jestem za tymi wszystkimi dodatkami. Gordonix - ostatne zdanie idealne.

Życzę powodzenia w realizacji projektu, na pewno zobacze jak wyszedł ;)

Opublikowano

No dobrze ale ten 6th skill będzie zupełnie nowy to raz. Dwa dlaczego niektóre klasy mają mieć 6 skilli, a niektóre 5? Chyba wypada je wyrównać ...

No nwm czy Ci co nie mają 6 skilla są dużo słabsi. Ninje niszczą bossy + robią sieczkę w pvp. Woj easy exp, w pvp też nie są słabi. Jedyne co to możesz wartości najwyżej podkręcić, ale i tak są wystarczające jak dla mnie.

a jak ze skillami do G?:)

Opublikowano

@Azggar. Źle zrozumiałeś. Twój post był prawidłowy i podałem go jako przykład, aby tak się wypowiadano. Bo hejty mnie nie obchodzą.

----------------------------------------------------------------------------

1. Narazie byłby syrek. Potem ankieta czy chcą czy nie chcą czegoś nowego.

2. Nie chodzi o to że są słabsi bez 6th skilla. Tylko o sam fakt, że każda profesja powinna mieć tyle samo skilli. To tak jakby w nowym rpgu było pare postaci i jedna by miała 10 skilli, a druga 20 i też by mogło być, że ta z 10 sobie też w miarę radzi ... A nikt nie mówi o tym, że to będą skille wklejone prosto z internetu wryte na odwal się byle były. Te skille są zupełnie nowe i myślę, że dobrze dobrane. Jestem pewny, że spodoba się większości .

3. Skille P.

4. Na plu też nie jesteś w 100% ubezpieczony bo i tak kiedyś upadnie, a itemów nikt nie odda. ^^.

5. Na plu teraz grać to jest śmiech na sali. Wszędzie pełno botów, a administracja jak zwykle nic z tym nie robi, a jak robi to po miesiącu. Także no życzę miłej gry na plu'.

6. Wiadomo, że to by były początki serwera, ale być może gdyby jednak udało się ten kliamt odtworzyć w formie priva to może serwer nie miałby trudności z utrzymaniem się, a gracze by byli.

2thd.jpg

Opublikowano

Sith zrób serwer bardziej pod Medium i będziesz miał dużo osób , teraz każdy wypuszcza Hardy i nie ma żadnych Madium więc gracze czekają na Easy/Medium coś w tym stylu ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...