Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrody z parafiad.

Corydoras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym trochę z wami podyskutować na pewny temat, jestem po prostu ciekawy jak u was jest.

Otóż jak to co roku w parafii są co roczne parafiady, losy, brak alkoholu, różne atrakcje i główne nagrody z losów.

Od trzech lat obserwuję kto wygrywa główne nagrody, u nas najczęstsze nagrody to skuter, laptop i lodówka/zamrażarka etc. które kosztują 1000 zł +, obserwuję od trzeh lat kto wygrywa nagrody i od tego czasu co ja obserwuje wygrywają dwie rodziny które idą ręka w rękę z naszym proboszczem. Te rodziny " mają kase przy dupie ", często wspomagają kościół w trudnych chwilach takie jak coroczne ufundowanie węgla na opał, gdy są remonty a co roku są to dokładają spore sumy i zawsze na mszy na tace dają kasę w kopercie. Napiszę to tak, rodzina A : Tata, mama, córka , córka, rodzina B : Mama, tata, brat, córka, babcia.

Trzy lata temu główną nagrodę wygrała babcia z rodziny B, drugą nagrodę brat z rodziny B a trzecią mama z rodziny A, dwa lata temu główną wygrał tata z rodziny A a drugą nagrodę córka z rodziny B a trzecią mój sąsiad, Rok temu główną nagrodę znów wygrał tata z rodziny A, drugą nagrodę mama z rodziny B a trzecią xxx osoba.

Moim zdaniem jest to wszystko ustawione, nie wiem kto wygrywał nagrody głowne cztery lata temu bo nikt nie pamięta, u was jest podobnie ? :)

Zobaczę jak będzie w tym roku, za tydzień.

; *

Opublikowano

Wez kurwa za dużo matematyki.

Za mało szkoły.

Czyli wychodzi, że to jest ustawione. Teraz ty zaspamuj losami- puść z 10 i zobacz wynik. Kiedyś ja wygrałem w konkursie, dostałem soczek

Opublikowano

Los kosztuje u nas 7,5 zl a najczęściej dostajesz stare przyprawy ( przykład na mojej mamie ) lub niebieskie gumki do mazania.

; *

Opublikowano

U mnie jest taki festyn. Losy po ok. 2 zł, nie pamiętam dokładnie. Od razu przy zakupie dostajesz czekoladę. Kolega kupił pięć i wygrał drukarkę, ale jak u Cibie wszystko ustalone to co poradzisz?

Opublikowano

Za mało szkoły.

Czyli wychodzi, że to jest ustawione. Teraz ty zaspamuj losami- puść z 10 i zobacz wynik. Kiedyś ja wygrałem w konkursie, dostałem soczek

No taka sytuacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...