Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy ocenie komputera

Shiway

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Z racji tego, że mój lapek ma ponad 4 lata, postanowiłem kupić sobie porządny komputer do gier. Na jednej ze stron znalazłem całkiem fajny komputer. A, że jestem zielony w sprawach wybory kompa, proszę was o pomoc.

Specyfikacja:

- Procesor Intel Core i5 2400 3,10 GHz BOX drugiej generacji
- Płyta główna: ASUS P8H61 PRO B3 LGA1155
- Karta graficzna: GeForce with CUDA GTX 460 Gigabyte 1024MB DVI&HDMI (PCI-E) OC
- Pamieć RAM: Kingston DDR3 HyperX Blue 4GB/1333
- Dysk twardy: SEAGATE BARRACUDA 1TB SATA600 32MB
- Napęd: ASUS DRW-24B3ST/BLK/G/AS
- Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 600W 80+ SLI 120mm
- Obudowa: Obudowa Cooler Master Elite 370 czarna
- System operacyjny: MS WINDOWS 7 HOME PREMIUM SP1 64BIT OEM
- Liczba rdzeni: 4
- Pojemność dysku 1000 GB
Kosztuje 1500 zł.
Napiszcie mi proszę czy opłaca się taki kupować i czy jest dobry do najnowszych gier i czy da rade go w razie czego podkręcić.
Albo może jeżeli znacie jakieś fajne składanki, podrzudzcie mi proszę, ja sobie spojrzę, może jakiś mi wpadnie w oko :)
Zapomniałem dodać, jeżeli mi coś fajnego polecacie to tak za +/- 3000 zł.
Dzięki za pomoc z góry.
Dam lajka za każdą pozytywną pomoc
post-952645-0-35125200-1375903750.jpg
Opublikowano

Według mnie za tą cene można miec leszy komp z techplanet/morele.Niedosc ze uzywany to procek drugiej generacji,lepiej kupic lepszy procesor karte graficzna dokupisz jak bedziesz mial kase.Zalezy tez do czego bedziesz go uzywał.Sweet Ci dobrze doradza uzywane kompe szybko sie psuja u musisz nowe czesci kupowac.

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Według mnie za tą cene można miec leszy komp z techplanet/morele.Niedosc ze uzywany to procek drugiej generacji,lepiej kupic lepszy procesor karte graficzna dokupisz jak bedziesz mial kase.Zalezy tez do czego bedziesz go uzywał.Sweet Ci dobrze doradza uzywane kompe szybko sie psuja u musisz nowe czesci kupowac.

Co z tego, że second gen ? Pierwsza generacja piątek była i jest dobra. Wydajnościowo przepaści nie ma. Za 1500zł nie dostanie nic ponad i3 + 7770 (czyli ~~GTX460)

Opublikowano

za 1500 to średnio opłacalne. Wszystkie części używane.

Najlepiej by było gdybyś dozbierał do 1700-1750, wtedy można myśleć nad używką i5-2320/2400 + radkiem 7790. Wszystko nowe, oprócz proca i nagrywarki.

edit@

Zapomniałem dodać, jeżeli mi coś fajnego polecacie to tak za +/- 3000 zł.

Dzięki za pomoc z góry.

Po co dajesz w temacie kompa za 1500? A potem piszesz żeby dawać propozycje za 3000?

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

za 1500 to średnio opłacalne. Wszystkie części używane.

Najlepiej by było gdybyś dozbierał do 1700-1750, wtedy można myśleć nad używką i5-2320/2400 + radkiem 7790. Wszystko nowe, oprócz proca i nagrywarki.

edit@

Po co dajesz w temacie kompa za 1500? A potem piszesz żeby dawać propozycje za 3000?

Cena 1500 to cena kompa, który upatrzyłem, ale mój budżet to 3000 zł, tylko zapomniałem dodać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...