Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kingdom of Kore (RPG) - gra mojego studia

Marciohan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem MH-Games-Studios, w którym razem z kolegami tworzymy gry. Pierwszy nasz projekt to Kingdom of Kore (Królestwo Kore), gra RPG, w której gracz będzie przemierzał tajemniczy świat Królestwa Kore. Natkniemy się tutaj na bandytów (którzy mają swoje kryjówki w grotach i jaskiniach, co jakiś czas wychodzą na drogę, a następnie znów wracają do kryjówki), gobliny, orków, trolle, Reptilianów (jaszczuro człeków) oraz inne stworzenia. Zapraszamy na bloga (http://kingdom-of-kore.blogspot.com/), gdzie dowiecie się więcej o grze, niedługo pojawią się concept-arty potworów i postaci występujących w grze. Nie ukrywamy, że inspirowaliśmy się grą Dark Messiah of Might and Magic (podążamy jedną ścieżką, ale czasami wychodzimy na otwarty teren, gdzie możemy dowolnie eksplorować świat).

Film prezentujący mechanikę walki i inteligencję przeciwników (gdy nas zobaczą, starają się unikać ciosów, a gdy są blisko, próbują nas okrążyć, aby uderzyć).

http://www.youtube.com/watch?v=lhrWhzqh6YI

Opublikowano

Hmm... Nie wiem co to FPS2RPG, ale takiego czegoś nie mam i nie będę miał :( Przykro mi, nie trafiłeś, ale tak, to jest FPS Creator. Chcemy zrobić naszą pierwszą grę, aby potem mieć motywację na MMORPG, który jest w planach (niestety, na silnik trzeba mieć pieniądze, dlatego postaramy się cokolwiek zarobić lub dodamy projekt na wspieram.to lub polakpotrafi.pl).

Opublikowano

LOL używacie FPS Creator i mierzycie w MMORPG powodzenia.

Silniki macie wyśmienite darmowe ale wymagana jest wiedza na temat połączeń sieciowych.

Ale ad rem pomysł fajny i ta dalej ale gwarantuje wam ze mmo skonczy sie abuliom.

A i skąd macie modele ?

Opublikowano

Nie rozumiem, co jest takiego (potocznie mówiąc) fajnego, w grze która jest stworzona w FPS Creator?

Ale, to jest wasz pierwszy projekt tego typu, więc więcej się nie można spodziewać ;) Powodzenia z grą :)

Opublikowano

Chodzi o to, że pracowaliśmy już na silniku MMORPG, który chcemy zakupić. Ja miałem kiedyś okazję go odpalić i pisać skrypty. Gra w FPS Creatorze ma być pierwszą. Chcemy pokazać, że umiemy zrobić dobrą grę, w której grafika się nie liczy. Ma być ona zrobiona dobrze od strony fabularnej. Modele jeden z mojego studia kolega mi podsyłał co jakiś czas. A nasze MMO ma wersję testową także, ale nad nim musimy popracować. Gra w FPS Creator jest tylko tak, żeby sprawdzić się od strony fabuły, czy dobrze nam z tym pójdzie. Będzie dostępna całkowicie za darmo, żadnych opłat nie pobierzemy. Potem chcemy się przerzucić na Unity 3D, aby kontynuować pracę nad grą i robić kolejne części Kingdom of Kore. Zaraz po tym projekcie startujemy z MMO. Dziękujemy za pozytywne komentarze od ludzi, widać, że tolerancyjnych i kulturalnych.

Opublikowano

pomysł ogólnie fajny itd naprawdę ale z doświadczenia wiem ze pierwsze projekty duże szybko upadają(jak pierwiastki promieniotwórcze rozpad połowiczny), a gry mmo sa nieopłacalne.Zastanówcie sie nad reklamami w tej grze.

Opublikowano

Jakbyś zapoznał sie z tematem dogłębnie to dowiedział byś sie ze autor unity ogarnia.Bo ma jakies tam filmiki na kanale.

Co do celu zamiast MMO spróbujcie zrobić komercyjny RPG.

MMO:

-rynek jest już przepełniony co chwile słychac ze wychodza gry mmo, po czym po 1 miechu gra milczy.

-gracze sa juz znudzeni

Co do rpg radze wymierzyć w Androida i ouy'e, o ile na ouy'e to olbrzymie ryzyko, tak android to stosunkowo bezpieczna inwestycja.

Opublikowano

Projekt mało ambitny, przecież w FPS Creator nie trzeba wykazać się żadnymi umiejętnościami programistycznymi, skoro jesteście studiem to możecie stworzyć własny silnik w c++ itd, macie chociaż zarejestrowane nazwy która naleza do was i zarejestrowaną firme?

Opublikowano

No własnie skoro jesteście studiem zróbcie swoj własny czołg.A czy macie smoka o imieniu Aldurin ?

@up

Twoj post jest głupi jak kilo gwoździ

FPSC nie ma skryptów ?

Studio nie musi miec własnego silnika.....

Co do rejestracji nazw ostatnio zarejestrowałem imie grzegorz i wojciech jako własne wiec mam nadzieje ze nie nazywasz sie tak bo będziemy sie sądzić(I tak producent batonów "Grześki" już ma sprawe w prokuraturze).Studi w takiej formie moze być i grupa.

Opublikowano

Bez zarejestrowanych nazw nie możecie nazywać się studiem i bez działalności gospodarczej. To twój post jest głupi zresztą jak ten cały pseudo "projekt" porażka totalna..

Opublikowano

Czy ty coś robisz ? to nawet nie jest twój silnik boshe okej niech ci będzie " robisz prawdzią gre" - tmgames-studio ..

# więcej tutaj nie dyskutuje bo nie o to tutaj chodzi, do widzenia profesjonalny programisto i miłej pracy w FPS creator.

Opublikowano

Ja tak ale nie musze sie tym chwalić,aplauz mi nie jest potrzebny.A kto napisał że jest to jego silnik ? No i co ze nie jest to ich slinik ?O ile dobrze pamiętam unity udostępniło silnik swój, żeby inni nie musieli sie męczyć dodatkowo.

Ps : masz null doświadczenia.Jak zaczniesz odróżniać biznesowe wykorzystanie programowania od samorealizującego, i poznasz sposoby programowania będziemy mogli porozmawiać.

Opublikowano

Na Unity 3D pracowałem i przyjemnie było, ale problem w tym, że ja byłem level-designerem i pisałem raczej proste skrypty. Nasz kolega umiał zaawansowane skrypty pisać, ale cóż. Ostatnio przesłał skrypt na jeżdżenie na wierzchowcach, po czym... Nie odezwał się ani słowem. Dobrze się współpracowało, ale on nagle zniknął. Unity 3D jest dobrym silnikiem, czasami tam zaglądam i robię coś, żeby nie wyjść z wprawy, bo może kiedyś mi się przydać :) Proszę, można zamknąć ten temat, zapoznałem się z reakcją osób. Filmik na youtube niech zostanie, jak się bardzo nie spodoba, to usunę. Tyle mi było trzeba - szczerych odpowiedzi :) Dziękuję wszystkim za uwagę, kiedyś może wrócę z projektem zrobionym w Unity :)

Opublikowano

@Marciohan

Jeżeli ktoś beszta twoj pomysl projekt pierw zobacz co on zrobił.Bo np:*XdeMonT* hejci a nic jest wspaniałego nie widziałem to poprostu olej te osobe.

PS:niczym jaskółka wiosny nie czyni tak zmienna programisty nie czyni.

@Down

OO odwracasz kota ogonem

Sprułes sie miedzy innymi o to ze uzyli FPSC a nie napisali swojego.

Opublikowano

@Marciohan

Jeżeli ktoś beszta twoj pomysl projekt pierw zobacz co on zrobił.Bo np:*XdeMonT* hejci a nic jest wspaniałego nie widziałem to poprostu olej te osobe.

PS:niczym jaskółka wiosny nie czyni tak zmienna programisty nie czyni.

#Kolepka: weź ty się już wreszcie nie wtrącaj, bo stworzyłeś w tym temacie niepotrzebny spam i flejm, ja autora jedynie spytałem się czy ma zarejestrowane te nazwy jako znak towarowy żeby po prostu ich nie stracił, a ty od razu zacząłeś mnie atakować ze nic nie potrafie zrobić, co prawda w jednym masz racje nie mogę nazwać się programistą, ale jeśli ktoś z nam jest hejterem to jesteś nim ty. Co do projektu nie mam nic przeciwko temu ze autor najpierw chce sprawdzić swoje umiejetności w fabule, jedynie podsunąłem rade ze lepiej zacząć projektować gre w czymś z czego potem będzie miał większe umiejętności. Nie mam zamiaru z tobą się już dalej kłócić to jedynie moje małe wytumaczenie, bo taka wojna skończyła by się kolejnym banem i tworzeniem następnego konta jak jest ciągle od 2009r czego chciałbym uniknąć.

Opublikowano

Ok. Co to za syf ? w to sie bawiło od małego a teraz fps creator jest chujowy zrobcie w u3d

Już lepsze są przeglądarki które robią użytkownicy.

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już przerzuciłem się na Unity 3D, nie robimy w FPS Creator. Zamiast Kingdom of Kore mamy teraz nową grę, Dead Future. Właśnie zarobiłem trochę kasy i zacząłem dodawać projekt na polakpotrafi.pl, więc Kingdom of Kore jest nieaktualne i nigdy nie wrócimy do FPS Creator. Dziękuję za uwagę. Proszę o ZAMKNIĘCIE TEMATU!

Opublikowano

Jeśli macie dobre kompy, mozecie popracować na cry engine 3. Został wydany za darmo dla zastosowań niekomercyjnych.

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Jeśli macie dobre kompy, mozecie popracować na cry engine 3. Został wydany za darmo dla zastosowań niekomercyjnych.

Śmiech na sali Cry Engine 3 nie jest do zastosowań komercyjnych czyli nikt nie mógł by zainstalować ich gry a więc po co by mieli na tym silniku niby robić grę ? już nie mówiąc,że sam silnik zajmuje 1359,45 MB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...