Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bardzo niska prędkość.

BekaZFanek1D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem z jakiego powodu, ale ostatnio wszystko pobieram z żałosną prędkością 50 kb/s, gdy moja standardowa prędkość to ok. 400 kb/s. Napotkałem również straszne lagi w grach, pingi sięgają zenitu. Nie wiem co to wywołało, takie rzeczy dzieją się nawet, gdy siostra na komputerze nic nie robi.

Wynik prędkości łącza przed restartem LB (download mniejszy od uploadu, wut?):

2876879460.png

Wynik po restarcie LB (prawidłowy):

2876893673.png

Jakieś 20-30 min po tym restarcie znów prędkość spadła do 50 kb/s. Nic mi łącza nie zakłóca, ponieważ nie jestem w zasięgu innych sieci (sprawdzane programem inSSIDer).

Mój dostawca internetu to Neostrada TP.

Opublikowano

Ogólnie Livebox to kompletne gówno bo inaczej tego nazwać nie można, po prostu się zapycha. Wejdź przez przeglądarkę do jego panelu i sprawdź jaki masz upstream i downstream do centrali. PS: TP= Orange, przycina specjalnie łącza bujam się z nimi już od 3 miesięcy. Płacę za 6Mb/s (działało 1rok) a mam 3Mb/s

PS2: Polecam kupić Router za 120-180zł i będziesz miał jak w niebie :) (Tp-link adsl)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Tak czyli widzisz jaki masz max download i upload... Jeśli z jakiegoś serwera idzie coś poniżej tego no to już jest wina tego serwera....

A co do zapychania to naprawdę polecam jeśli możesz kupić router.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Z neostradą zawsze były problemy i chyba to się nie zmieni ;/

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Byś poczytał trochę w necie o tym. Ich forum aż huczy od takich przypadków. Musisz dzwonić, dzwonić, dzwonić do ISP.

Daj link do ich forum, chciałbym poczytać co tam piszą.

Dzwoniłem do tych chujków, to kazali mi zeskanować kompy. Zeskanowałem przy uruchomieniu systemu, pousuwałem wszystkie zakażone pliki i dupa. Co ciekawe, po wpisaniu w CMD "netstat" jest ponad dwadzieścia połączeń wychodzących. Powinno być ich maksymalnie 10.

Opublikowano

Byś poczytał trochę w necie o tym. Ich forum aż huczy od takich przypadków. Musisz dzwonić, dzwonić, dzwonić do ISP.

Daj link do ich forum, chciałbym poczytać co tam piszą.

Dzwoniłem do tych chujków, to kazali mi zeskanować kompy. Zeskanowałem przy uruchomieniu systemu, pousuwałem wszystkie zakażone pliki i dupa. Co ciekawe, po wpisaniu w CMD "netstat" jest ponad dwadzieścia połączeń wychodzących. Powinno być ich maksymalnie 10.

Opublikowano

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...