Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy laptop

ooossski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem 2 dni temu nowego laptopa i tu jest problem, w minecrafcie mam niskie FPS w okolicach 20-30 wie ktoś dlaczego tak może być i jak to zmienić ?

Mój parametry lapcia

- procesor intel core i 7 = 8 rdzeni każdy po 2 GHz

- Ram 4 GB

- Karta graficzna NVIDIA GEFORCE GT 540M = 1GB

- Windows 7 Home Premium "Oryginalny"

Opublikowano

laptopy sa za slabe na minecrafta mozesz sprobowac bawic sie w ustawieniach fpsem

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Ten i7 co najwyżej ma 4 rdzenie i 8 wątków a nie 16 rdzeni. Gra odpala ci na zintegrowanej karcie graficznej od procesora a nie z dedykowanej GT 540m, możesz to zmienić w ustawieniach nVidii - więcej będzie na YouTube.

Opublikowano

laptopy sa za slabe na minecrafta mozesz sprobowac bawic sie w ustawieniach fpsem

sratata laptopy sa dobre jak i kompy znam duzo osob co gra na laptopach wiec nie pisz non sesnsow
Opublikowano

Optifine :)

Aktualizacja sterów :P

Oraz czyszczenie kompa programami typu ccleaner lub defragmentacja dysku :P

To powinno pomóc :)

Admin Cienia
Opublikowano

Spróbuj uruchomić grę poprzez program Game Booster, oraz zoptymalizuj system przy pomocy jego narzędzi. U mnie poprawiło to FPS w wielu grach m.in. w minecraft.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Gra na 100% startuje ci na karcie zintegrowanej intela kliknij na ikonkę mc prawym i będzie coś ala: "Uruchom z procesorem graficznym" i bd 2 opcje wybierz ta gdzie pisze nvidia o dużej wydajności :)

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

Windows 32 czy 64 bit? Ma to znaczenie przy wyborze javy, nie rzadko zdarza się ża na 64 bit jest java 32 co jest mniej optymalne dla pracy klienta.

A bez sterowników karty graficznej minecraft by się nie otworzył wyskoczył by komunikat Bat Graphic czy jakoś tak

Opublikowano

Witam kupiłem 2 dni temu nowego laptopa i tu jest problem, w minecrafcie mam niskie FPS w okolicach 20-30 wie ktoś dlaczego tak może być i jak to zmienić ?

Mój parametry lapcia

- procesor intel core i 7 = 8 rdzeni każdy po 2 GHz

- Ram 4 GB

- Karta graficzna NVIDIA GEFORCE GT 540M = 1GB

- Windows 7 Home Premium "Oryginalny"

LAPTOPY nie są przeznaczone do gier.Jak chciales kompa do gier czeba bylo wybrac stacjonarny.O wiele lepiej bys wyszedl na tym,

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Optifine.

Przeczyść kompa CCleanerem lub odkurzaczem

Format

Graj, przy włączonym GameBoosterze

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Wcale że nie mam minecrafta na laptopie i wszystko jest ok

400%20postow.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...