Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop - proszę o opinie

chemikxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Planuje niedługo zakupić laptop i spodobał mi się MSI GX60. Wyniki w grach na bardzo dobre, tylko procesor taki średniawy. Widziałem też lenovo y580 i y500 i też wydają się dość dobre jednak proszę o wasze opinie na temat tych laptopów. Link do lapka

Opublikowano

Nie wiem do jakiej ceny mogą być, ale lenovo y580. Jeżeli cię stać to wersja z i7.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Nad y580 też się zastanawiałem jednak wyniki ma dość sporo gorsze od tego MSI. Głównie proszę o opinie na temat MSI jeśli ktoś albo go używał albo go ma, bądź co sądzi o podzespołach.

Opublikowano

Tylko po co ci 7970M do tak słabego procesora? Może 7970M lepiej wypada od 660M, ale pod względem procesora Lenovo Y580 z i7 3630QM niszczy A10(zresztą nawet mobilne i3 je niszczą)

Opublikowano

Z powodu procesora ten MSI nie wykorzystuje Radka nawet w 70%. Bierz Lenovo, o wiele rozsądniejsza decyzja. AMD w GX60 nie dość, że nie daje rady w grach, to jeszcze daje się we znaki przy normalnym użytkowaniu.

Przykład?

MSI:

DiRT 2: rozdzielczość 1280x720, medium detail, AAx2: 83 klatki

Resident Evil 5 - DX10: rozdzielczość 1280x720, medium detail, AAx2: 65 klatek

Lenovo:

DiRT 2: rozdzielczość 1280x720, medium detail, AAx2: 148 klatek

Resident Evil 5 - DX10: rozdzielczość 1280x720, medium detail, AAx2: 120 klatek

Do tego spora masa i krótki czas pracy na baterii.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gdzieś na benchmark.pl, nie pamiętam a piszę z tel. Na maksymalnych MSI wyrównuje, ale z trudem ;) A przecież nie zawsze możliwa jest gra na maksymalnych. Widać więc, że procek ogranicza Radeona, który normalnie byłby 2x wydajniejszy. A tańszy nie jest ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...