Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RegionPL

RegionPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Praca numer 1

- tło w ogóle nie pasuje do tego gostka

- napis jest okropny i zlewa się z tłem

- ramka jest dziwna (z jednej strony jest jakby ciemna ramka, a z drugiej nie ma w ogóle) i nie pasuje kolorem

- zero jakiegokolwiek wtopienia - próbowałeś rozmazać gostka, by go wtopić - wyszło ci to na złe

Ocena końcowa - 1,5 / 10

Praca numer 2

- dużo się nie napracowałeś - gotowe tło + render + napis + prosty filtr fal

- deska nie jest wtopiona

- napis jest dziwny i nie za bardzo pasuje do całości

- poświata wokół deski wygląda tandetnie

Ocena końcowa - 1,8 / 10

Praca numer 3

- jako że nie opisałeś, co zrobiłeś, uznaję, że obrazek jest gotowcem, więc do oceny mam tylko napis - tak "epicki" rysunek i tak nowoczesna czcionka - zero stylu

Ocena końcowa - 1 / 10 (chyba że opiszesz, co zrobiłeś, a co było gotowe)

Czasami lepiej odpuścić sobie kilka miesięcy, a zapełnić ten czas zdobywaniem wiedzy i umiejętności w danej dziedzinie. Dopiero potem poddać się surowej krytyce ludzi z Internetu.

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Opublikowano

1. Render w ogóle nie pasuje do tła, nie jest wtopiony, brak światła, napis zlewa się z tłem przez co go nie widać, ramka zrobiona najgorzej wygląda - ciemna, pozniej jasna i na koncu czarny pasek. (brawo).

2. Praca okropna, falowanie nie pasuję, brak wtopienia(chyba że to jest stock) napis okropny ;(

3. Robiona z tutoriala praca wygląda jak wyciągnięta z google grafika i dodany napis jedynie, widziałem lepsze out'y tego tuta.

Jednym słowem ćwicz i czytaj tuty.

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Opublikowano

ISOMtVu.png

keCq1IB.png

vndpoqc.png

Wszystkie prace są moje :}

bede dodawał prace jeszcze .

1. Kolorystycznie - cienko. Gościu został wycięty i wklejony, poza tym nie widzę żadnych efektów. Jest tu dość pusto i bardzo monotonnie. Napis niestety mało czytelny. "Ramka", którą dodałeś u góry i u dołu przesunęła się. górna część po lewej stronie zaczyna się dalej niż obrazek - bardzo nieestetycznie. Nie przyłożyłeś się. : (

2. Ten efekt fali jest bardzo nieprzyjemny dla oka. Gdybyś zastosował go tylko dla samego tła może jeszcze jakoś by to wyglądało. Nic na tej "sygnaturze" nie widać, jest bardzo pusto i znowu monotonnie. Biała ramka bardzo odcina się od całości, kolorystycznie "gryzie się" z górną częścią obrazka przez zbyt duży kontrast.

3. Rysunek świetny - kto jest autorem? Pozwolił na wykorzystanie swojej pracy? Poza napisem niestety nie wiem co tu zrobiłeś, a napis jest słaby - stylistycznie niedopasowany do reszty oraz do klimatu.

PODPIS - Polska język trudna. Szyk zdania w Twojej wypowiedzi jest bardzo... no nie. Brak polskich znaków diakrytycznych, przed znakami interpunkcyjnymi takimi jak kropka czy przecinek nie stawiamy spacji. ; ) Taka mała rada na przyszłość. : )

Ars requirit totum hominem.

Opublikowano

http://i.imgur.com/vndpoqc.png

to posiada fajny koncept, ale niektóre elementy na takim niskim kryciu słabo wyglądają. Co do praw autorskich to jak dla mnie wystawianie takich prac na portal społecznościowy jest równoznaczny z tym że można go zastosować do prac niekomercyjnych takich jak tagi, chyba że jest wyraźnie napisane żeby nie kopiować bez zgody autora.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

http://i.imgur.com/vndpoqc.png

to posiada fajny koncept, ale niektóre elementy na takim niskim kryciu słabo wyglądają. Co do praw autorskich to jak dla mnie wystawianie takich prac na portal społecznościowy jest równoznaczny z tym że można go zastosować do prac niekomercyjnych takich jak tagi, chyba że jest wyraźnie napisane żeby nie kopiować bez zgody autora.

Zależy z jakiego portalu została zaczerpnięta grafika oraz co autor ma napisane w profilu - informacja o prawach autorskich znajdująca się w profilu obejmuje treści z całego profilu danej osoby. Poza tym niektóre portale we własnym regulaminie mają zapis o prawach autorskich i zakazie kopiowania i wykorzystywania prac zarejestrowanych na nim użytkowników. Warto zwrócić na to uwagę. Sam nie chciałbyś, żeby ktoś za darmo przerabiał Twoją pracę, za którą zgarnąć możesz, na przykład, jakieś 100 złotych.

Ars requirit totum hominem.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...