Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki RAM 4GB

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Mam pytanie, mianowicie ile zapłace za dokupienie 4 GB RAM'u? (Wiem, że na sucho mi nie napiszecie, więc pierw proszę mi napisać jakie informacje mam podać)

Opublikowano

Model płyty głównej no i ile ramu chcesz do niej wsadzić bo nie wiadomo czy uciągnie. Oczywiście DDR3 :) Za 4GB np. Kingstona lub GoodRAM (tańsze) myślę że za te 200 parę zł kupisz te 4GB DDR3 1333Mhz.

Lepiej zakupić wydajniejsze = cena

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Model płyty głównej no i ile ramu chcesz do niej wsadzić bo nie wiadomo czy uciągnie. Oczywiście DDR3 :) Za 4GB np. Kingstona lub GoodRAM (tańsze) zamkniesz się w max 400zł ale to i tak dużo a myślę że za te 200 parę kupisz te 4GB DDR3 1333Mhz - 1066

Skąd ty wogóle wziąłeś te 400zł ?

4Gb ddr3 1333Mhz będzie za około 130zł. Ale podaj model płyty głównej i to ile już masz ramu.

Opublikowano

Skąd ty wogóle wziąłeś te 400zł ?

4Gb ddr3 1333Mhz będzie za około 130zł. Ale podaj model płyty głównej i to ile już masz ramu.

Wychodzę za założenia że lepiej zapłacić więcej. :) Biedny dwa razy traci. Patrzyłem na Kingstona :) Jeśli ktoś nie ma kasy a koniecznie chce dokupić pamięci RAM może sobie kupić jakiś noname lub Goodram.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Wychodzę za założenia że lepiej zapłacić więcej. :) Biedny dwa razy traci. Patrzyłem na Kingstona :) Jeśli ktoś nie ma kasy a koniecznie chce dokupić pamięci RAM może sobie kupić jakiś noname lub Goodram.

To dlaczego większość pamięci ma wieczystą gwarancję nawet te za 130zł ?

I niby kingston droższy od innych ? A to http://www.morele.net/pamiec-kingston-ddr3-4gb-1333mhz-cl9-kvr13n9s8-4-491251/ ?

A tu masz Patriota http://www.morele.net/pamiec-patriot-4gb-1333mhz-ddr3-cl9-psd34g133381h-534870/ i będzie lepsza od tego kingstona.

Bywalec
Opublikowano

Płyta -

Gigabyte Technology Co. Ltd., GA-MA78LMT-S2

Mam aktualnie 4GB, chce dorzucić jeszcze 4.

Ujdzie?

Ile zapłaę?

Opublikowano

Możesz mieć do 8gb. Będziesz mógł dokupić jak masz jeszcze wolne miejsce na płycie. Pisałem już wyżej że kosztuje około 130zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...