Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] MoP ostatnim dodatkiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkałem się z opinią ostatnio, że Mists Of Pandaria ma być ostatnim dodatkiem do WoWa i że po patchu 5.4 który jest już na całkiem ładnym poziomie rozwoju... Blizzard ma przestać supportować grę...

Co o tym myślicie?

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś czytałem, że mają być jeszcze 2 dodatki. Zarabiają wystarczając o dużo, by dalej tworzyć, przynajmniej do ukończenia Titana.

To jest ukryta treść, proszę

Już rok temu blizzard potwierdził, że pracuje nad nowym dodatkiem. Czy będzie 7.0? Pewnie tak, jeżeli zarobią wystarczająco dużo.

Edytowane przez Menddor
Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że Blizz w 5.4 testuje opcje sklepu w grze. Może nie tyle co koniec wsparcia WoWa, a przygotowywanie się na przejście na model F2P? Sam chyba Chris Metzen wspominał, że obserwują wciąż rynek.

Ale czy F2P będzie razem z końcem MoP? Zależy co powiedzą na Blizzconie.

Opublikowano

Na ich miejscu nie przechodziłbym. Nadal mają przecież 7.7 miliona osób, którzy płacą abonament, a kasy z tego mają mnóstwo. Na pewno myślą o F2P, ale raczej o B2P. Gdy wciąż liczba graczy na globalu będzie spadała, to przy pewnej liczbie to będą musieli wręcz wprowadzić, by utrzymać się na rynku.

Opublikowano

Bd jeszcze jeden dodatek minimum, gdyz Lore w MoPie tak zapowiadalo :O I teraz zalezy od Blizza, czy w tym nastepnym dodatku zakoncza Lore i bd koniec WoW'a, czy bd robic jeszcze 1 dodatek.

Mi sie osobiscie wydaje, ze bd jeszcze tylko 1, gdyz wiekszosc Lore zostalo juz pokazane i wyjasnione, zostalo juz naprawde nie wiele (jak ktos sledzi).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie, to już sobie powinni darować po Lich Kingu. Cata to była tragedia, a Pandy to już po prostu żenada. Dla mnie WoW się skończył po zrobieniu ICC na 10HC.

Opublikowano

Bazowo Blizzard ustalił że ma być 7 dodatków do wowa chyba razem z podstawką, ale ostanio przeczytałem na jakiejś stronie z mmorpg, że zakonczy sie to na 6 dodatkach a jak wiadomo mop jest 4

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Blizzard mówił, że dodatków ma być 6.

Pracują jednak nad kolejnym mmo, ale jeszcze sporo czasu do niego zostało i myślę, że takiej marki jak WoW nie zostawią.

Co do F2P to mówili, że nigdy, prędzej P2P.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

ostatnio ktoś z Blizzarda powiedział, że nie pracują nad wprowadzeniem F2P, ALE gdy liczba osób płacących abonament nadal będzie spadać, to niewykluczone, że to wprowadzą.

Opublikowano

Ja jestem za wprowadzeniem F2P lub zmienjeszeniem kwoty bo takie osoby jak ja nie mają skąd wytrzasnąc 80 zl a rodzice nie popieraja tego :>

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Z tego co się orientuje to teraz RaF nie działa tak jak kiedyś . NIKT z allegro nie daje 100% pewności że RaF nie zostanie usunięty ( tak jak to było kiedyś ) i z tego co pamiętam to jest 40 % że Ci usuną RaFa i wtedy Twoja kasa pójdzie w błoto a Ty pograsz pare dni .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Mają być 2 dodatki, ma skończyć się na 100lvl. Tak dośc dawno temu gdzieś wyczytałem, może się zmieniło.

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Już w internecie pojawiały się przecieki co do nazwy dodatku. Więc raczej będzie następny, w dodatku że mają nadal dużo subskrybcji. A co do F2P to najgorsza rzecz jaką by mogli zrobić.

Opublikowano

Z tego co się orientuje to teraz RaF nie działa tak jak kiedyś . NIKT z allegro nie daje 100% pewności że RaF nie zostanie usunięty ( tak jak to było kiedyś ) i z tego co pamiętam to jest 40 % że Ci usuną RaFa i wtedy Twoja kasa pójdzie w błoto a Ty pograsz pare dni .

Wiele użytkowników na allegro po straceniu rafa dają ci następnego :)

@up: 15zł/miesiąc rafem tylko na 2-3miechy max rafem opłacaj.

Tylko że ja opłacam pre-paidem -.-

Jeśli pomogłem daj + ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Dlatego cię tyle kosztuje.

No tak bo wolę opłacać uczciwie a nie płacić 15 zł i pograć 8 dni jak Lord Betros napisał że ci go mogą zabrać i wtedy kupić następnego jeśli wezmą ci 3 razy wychodzi ci drożej niż prep na miesiąc

No a WoW ma jeszcze 2 dodatki przed sobą :) i w 2015 lub 17 ma być premiera Titans

Jeśli pomogłem daj + ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

Titan jest odłożony do 2016 z tego co niedawno na MMO-Champion pisali. A nie ma powodów, by MMO-Champion nie wierzyć, bo to dość wiarygodny portal.

Bardziej mnie interesuje, co Blizz ma zanadrzu dalej do WoWa... Powoli kończą się miejsca, które możemy odwiedzić...

Opublikowano

Titan jest odłożony do 2016 z tego co niedawno na MMO-Champion pisali. A nie ma powodów, by MMO-Champion nie wierzyć, bo to dość wiarygodny portal.

Bardziej mnie interesuje, co Blizz ma zanadrzu dalej do WoWa... Powoli kończą się miejsca, które możemy odwiedzić...

Niema powodu do obaw nadal Blizzard ma 8 mln graczy wowa i na pewno nie przepuści tak wielkiej pieniężnej okazji, ostatnio kuzyn mówił mi że w 2015 roku ma być w kinach film blizzarda tylko nwm o czym :P ( nie mam pojęcia skąd on to wytrzasnął :P)

Jeśli pomogłem daj + ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

To że ma być film o Warcrafcie to wiadomo od dawna, tylko bodajże od dziesięciu lat... Biorą się za jego realizacje...

Nie wierzę w kinówkę Warcrafta tak samo jak i Mass Effecta.

Opublikowano

To że ma być film o Warcrafcie to wiadomo od dawna, tylko bodajże od dziesięciu lat... Biorą się za jego realizacje...

Nie wierzę w kinówkę Warcrafta tak samo jak i Mass Effecta.

A ja z niecierpliwością czekam :) tak samo jak i na następny dodatek

Jeśli pomogłem daj + ;)

World of Warcraft Helper

Opublikowano

I tak wow umarł od wotlka ostatni grywalny i zrównoważony pacz to TBC 2.4.3 potem co sezon coraz gorzej balansu pvp nie ma raz hunter wymiana potem druid warior itp itp bez sensu gracie na globalu ? zabijcie huntera szamanem powodzenia :D lub jakas inna klasa

18706.png34260.png

silkroadcomplbg3f.png34297.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Serwer: H2K

Nick: PureIntSword

LvL: 110FF

Build : Cold/Light/Bitcheon

Sword 101 +7 Shield Sun 90 +5

Opublikowano

Dla mnie temat do zamknięcia, temat miał na celu wyjaśnienie autorowi czy będzie więcej dodatków niż mop, co zostało udowodnione przez ludzi z blizzarda.