Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Minecraft windows 7

kludd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, mam 64-bitowy windows 7 i wyskakuje mi błąd:

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

mam wszystki sterowniki najnowsze najlepsze i najwspanialsze więc nie tu jest pies pogrzebany. Przejżałam już wszystkie fora na ten temat i nic mi nie pomogło, jave zainstalowałam najnowszą 7 potem 6, na 64 i na 32 bity, OpenGL też instalowałam. Pomocy plis. ;(

Procesor: Intel® Core2 Duo Cpu T5550 @1.83GHz

Ram: 2GB

Karta Graficzna: ATI Mobility Radeon HD 2600

(I nie piszcie ża mam słabą karte czy kompa, bo wcześniej działał więc nie chodzi o komputer ani karte graficzną)

Opublikowano

Tu jest albo potrzebna aktualizacja do karty graficznej albo musisz rejestry wywalić albo w co wątpię że pomoże to wywalić i sciągnać jeszcze raz .minecraft

Jak znasz angielski to wpisz to w google "failed-to-find-accelerated-opengl-modeproblem-solvedfix" i pierwszy link. Wszystko jasno wyjaśnione.

Opublikowano

Tu jest albo potrzebna aktualizacja do karty graficznej albo musisz rejestry wywalić albo w co wątpię że pomoże to wywalić i sciągnać jeszcze raz .minecraft

Jak znasz angielski to wpisz to w google "failed-to-find-accelerated-opengl-modeproblem-solvedfix" i pierwszy link. Wszystko jasno wyjaśnione.

Jutro to poczytam bo na dzisiaj mam już dość, cały dzień siedze nad tym. ;( Ale dzięki. :) Może coś pomoże.

Opublikowano

Piszesz, że masz javę pod 64bit i 32bit. Odinstaluj jedną i zainstaluj najnowszą pod twój system operacyjny ( nie wiem czy masz kompa 32 czy 64, jeżeli np. 32bitowy zostaw tylko Javę najnowszą pod 32. )

Opublikowano

Miałam najnowszą pod 64 bity (mam 64 bitowego) i nie działał, to zainstalowałam drugą jave pod 32 bity bo tak radzili. robiłam już chyba wszystko z tą javą. teraz tak sobie myślę że może mam super ekstra sterowniki najnowsze ale może trzeba inne jakieś.? nie znam się na tym wszystkim za dobrze. I nie wiem gdzie i jak szukać sterowników na których będzie działać minecraft... :(

Opublikowano

Moim zdaniem wina leży na 100% po
stronie sterowników graficznych. Poszukaj sterowników z OpenGL bo
obecny sterownik ma z tym problem. Co ciekawe może być to wina
zawirusowanego komputera :)

Opublikowano

Moim zdaniem wina leży na 100% po

stronie sterowników graficznych. Poszukaj sterowników z OpenGL bo

obecny sterownik ma z tym problem. Co ciekawe może być to wina

zawirusowanego komputera :)

Nie możliwe wczoraj od nowa cały system stawiałam więc to nie wirus. :) A wiesz może gdzie mogę znaleźć jakieś sterowniki to mojej tragicznej karty... :)

Opublikowano

Minecraft działa na java 7 i 6 więc to nie to ;) i error nie wspomniał o javie

Jaka marka grafiki ?

Opublikowano

<br />Nie możliwe wczoraj od nowa cały system stawiałam więc to nie wirus. :) A wiesz może gdzie mogę znaleźć jakieś sterowniki to mojej tragicznej karty... :)

<br /><br />Sterowniki znajdziesz zapewnie na stronie producenta. Próbowalaś wyczyścić śmieci CCleanerem? (Normalny Cleaner + Czyszczenie Rejestru)<br />
Opublikowano

<br /><br />Sterowniki znajdziesz zapewnie na stronie

producenta. Próbowalaś wyczyścić śmieci CCleanerem? (Normalny Cleaner +

Czyszczenie Rejestru)<br /><br />

A co to ma do OpenGL ?

Opublikowano

<br /><br />Sterowniki znajdziesz zapewnie na stronie producenta. Próbowalaś wyczyścić śmieci CCleanerem? (Normalny Cleaner + Czyszczenie Rejestru)<br />

ściągnęłam program do wyszukiwania sterowników do mojego komputera i właśnie je ściągam jeśli to nie zadziała to się poddaje. ;(

Opublikowano

Jak grafika jest stara np. z 2003 albo 2008 (stara) to OpenGL nie będzie bo stare nie miały.

Opublikowano

Jak grafika jest stara np. z 2003 albo 2008 (stara) to OpenGL nie będzie bo stare nie miały.

Mój komputer jest bardzo stary.... Ale wcześniej wszystko działało więc skoro działało wcześniej to teraz też jakoś powinno...

I jak możecie mówcie do mnie "po Polsku" bo ja jestem troszkę mało obeznana w tym wszystkim.

Opublikowano

A więc OpenGL to pakiet funkcji karty
graficznej. Minecraft jak widać nie działa bez OpenGL. Jak kiedyś
działał to teraz nie działa bo może być wyłączony w panelu
zarządzania kartą graficzną NVidia czy Jakie tam jeszcze są ...

Nie żebym się znał na 100% bo nie
spotkałem się jeszcze z takim problemem.

Tak teraz sprawdzam OpenGL i widzę że ma spoooro ustawień więc może w tym problem ;)

Opublikowano

A więc OpenGL to pakiet funkcji karty

graficznej. Minecraft jak widać nie działa bez OpenGL. Jak kiedyś

działał to teraz nie działa bo może być wyłączony w panelu

zarządzania kartą graficzną NVidia czy Jakie tam jeszcze są ...

Nie żebym się znał na 100% bo nie

spotkałem się jeszcze z takim problemem.

Tak teraz sprawdzam OpenGL i widzę że ma spoooro ustawień więc może w tym problem ;)

tak tylko jak mam to wszystko zrobić gdzie itd... :) Jestem zielona.

Opublikowano

ściągnęłam program do wyszukiwania sterowników

Bardzo zły pomysł ;) // Daj mi SS z konfig. Jestem poza domem ale jak będę na swoim to może dam rade to naprawić.

Re: Minecraft problem ze sterownikami ( OpenGL)

icon_post_target.gif

przez

Piesek64

» 09.02.2013 (So) 18:21

Możliwe że to Direct X 9 sprawił że Minecraft nie działa. Zaktualizuj Direct X do najnowszej wersji i napisz czy pomogło.

Cytat z pewnego forum ...

Opublikowano

Może to nie 9 tylko masz starszą wersje a Minecraft wymaga chyba 9 albo i nawet 10. Ja chyba miałem 9 i działało . ale jak będzie 10 to nic się nie stanie. No chyba że karta nie zadziała z 10 ;) Twoja grafika: DirectX 10, Shader 4.0

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za pomoc. :) Nie wiem co zrobiłam ale minecraft działa, tyle że nie chce mi zainstalować najnowszej wersji cały czas mam 1.5.2 i jak daje Force Update to i tak jest 1.5.2. I znowu mam problem. ehhhh. ;(

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za pomoc. :) Nie wiem co zrobiłam ale minecraft działa, tyle że nie chce mi zainstalować najnowszej wersji cały czas mam 1.5.2 i jak daje Force Update to i tak jest 1.5.2. I znowu mam problem. ehhhh. ;(

Jakoś sobie poradziłam, jednak nie jest ze mną tak źle. dziękuje wszystkim bardzo. :) Można zamknąć temat.

Wyjaśnię jeszcze jak naprawiłam, ściągnęłam program DiverEasy który mi znalazł sterowniki i zainstalowałam ten o nazwie mojej karty graficznej. A potem z tej strony launcher: http://minecraft.org.pl/kategorie/35-inne/551-launcher-minecraft-no-premium-1-6-1 i działa. :)

Można zamknąć temat. Jejku nie wierzyłam że się uda. :)

Opublikowano

Jezeli nic nie daje ja bym radzil sterowniki od nvidia tez mialem ten problem i sterowniki od nvidia pomogly

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...