Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawka pod konsolę

Kanpat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie mogę kupić jakąś podstawkę pod konsolę? Otóż moja konsola czasami się bardzo nagrzewa no bo w końcu jest położona na szafce obok tv, ale nie ma żadnej podstawki czy coś więc od spodu jest bardzo gorąca zresztą szafka tak samo. Wiatrak pewnie nie może pracować tak jak powinien. Konsolę mam położoną poziomo i chciałbym, żeby tak zostało. Potrzebuję tylko jakiejś podkładki chłodzącej czy coś w ten deseń. Ale, żeby było pod ps3. Możecie mi coś polecić? Jakieś linki do sklepów czy coś? Mam slima

Opublikowano

Hmm, coś poszukam i zaraz tutaj dam linki. Bo coś tam wyczytałem, że są słabsze, mocniejsze, chłodniejsze i różne inne.. A nawet w ta szafka od wewnątrz mi się grzeje i bielizna czasami jest ciepła.. Bo w tej szafce ją trzymam.

Opublikowano

Te wszystkie podstawki to temat rzeka, prawdę powiedziawszy to one nie chłodzą konsoli tylko kierują wydzielane ciepłe powietrze ku górze.

Taka podstawka to jest przydatna jeśli konsola stoi na drewnie, jak wiadomo drewno się szybko nagrzewa i długo trzyma ciepło, podstawka która ma wbudowane wentylatory od spodu w takim przypadku choć trochę pomaga.

Tylko, że takie podstawi to są przystosowane bardziej do laptopów z racji dziurek w tylnej części obudowy. Konsola jak wiadomo ich nie ma a chłodne powietrze jakoś powinno się dostawać do środka. Gdzieś kiedyś widziałem jakiś hub na usb który miał wbudowany wentylator który akurat był mocowany pod guzikiem power i dmuchał powietrze w te poziome otworki.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

No, akurat moja stoi na drewnie. To już sam nie wiem w takim razie.. Martwi mnie to, że się tak bardzo nagrzewa. Z pastą raczej nie ma problemów, nigdy nie stała pionowo.

Opublikowano

Nie wiem, czy to coś wnosi do tematu, ale może pomóc.

W jakiej odległości twoja konsola jest od TV albo innych przedmiotów (tych najbliżej)? Bo jak masz mniej niż 15 cm, to zrób miejsce i zobacz, czy się nagrzewa.

AxeePL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...