Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś się w to bawił? Ciężko osiągnąć efekt? Mam zamiar spróbować : D

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja miałem taki sposób:

Nastawiłem sobie budzik na 2:00 i zasnąłem z muzyką na uszach o 0:00.

Gdy byłem we śnie słyszałem muzykę akurat taką jaka była na mp3. obudziłem się i zdałem sobie sprawę z tego że to muzyka z mego mp3.

Poszedłem spać o 2:10 z muzyką na uszach i wtedy już wiedziałem że byłem we śnie, i mogłem kontrolować swoje działania.

edit: tak za pierwszym

Opublikowano

Trenowałem kiedyś, pierwsze LD miałem po trzech dniach i zdarzało mi się mieć LD nawet 3-4 w ciągu tygodnia, używałem techniki na odliczanie, gdyż najbardziej na mnie działała.

Opublikowano

Czyli jaka? Bo na wikipedii o tym ni ma ;d

1374609758-U346826.png
Opublikowano

ohh mój temat :D

Iż sam bawię się w to bo można nawet fajną zabawę mieć :D , mogę pomóc troszQ , bawie się to od roku :D

jak coś możecie pytać odpowiem na wszystko, http://swiadomesnienie.pl/ tutaj macie link na tej stronie jest wszystko opisane , a jeżeli chcecie dobrą metodę to polecam ssild 2.0 ;)

Opublikowano

Ja kiedyś obudziłem się 2h wcześniej i zasnąłem. Miałem świadomy sen, ale nie mogłem go kontrolowac. Ale to w tym śnie było takie realistyczne

Opublikowano

No jasne, że tak, ale to jest zbyt ciężkie i czasochłonne, czasem wieczorem przed snem wole nie myśleć, a nie skupiać się na wyobrażonym świetle przez kilkanaście minut

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Admin Cienia
Opublikowano

Nie raz nie dwa przez te moje 23 lata życia się trafiło, ostatnio waliła burza i odziwo śniła mi się też burza tylko że zamiast w domu byłem pod kościołem ;O

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Chcialem tego spróbować ale przeczytałem że nie często, ale czasami podczas takiego działania może wystąpić ''paraliż senny'' jest to ponoć bardzo nieprzyjemne uczucie np. duszenie. Czytałem historie w której osoba opowiadała o tym. Napisała że czuła jakby stał ktoś nad nią i ją dusił to było okropne. Miał ktoś coś takiego? Jest to jedyna rzecz przez którą nie mam ochoty osiągać tego stanu świadomego snu

@down

Właśnie dlatego chciałbym mieć świadomy sen. Tylko dla tego ;)

Opublikowano

Chcialem tego spróbować ale przeczytałem że nie często, ale czasami podczas takiego działania może wystąpić ''paraliż senny'' jest to ponoć bardzo nieprzyjemne uczucie np. duszenie. Czytałem historie w której osoba opowiadała o tym. Napisała że czuła jakby stał ktoś nad nią i ją dusił to było okropne. Miał ktoś coś takiego? Jest to jedyna rzecz przez którą nie mam ochoty osiągać tego stanu świadomego snu

http://swiadomesnienie.pl/paraliz-senny-co-to-jest-i-jak-go-przerwac/

Tutaj masz o nim i jak to sie dzieje i jak to przerwać ,przez ten czas co się tym bawię miałem z 3-5 razy , niby nic takiego ale strach jest :D , 1 raz pamiętam że była to wiedźma z L4D2 xD

@Topic

ad30b72b473a0abb7d3088b34507b900_origina

Ps. przepraszam za kwejka :c

Opublikowano

Ja mam tak ,ze zdaje sobie sprawe ,ze snie dopiero na końcu i sie budze . Wiecie jakie sny mają spiący na brzuchu :D ? Szkoda ,ze działań nie kontroluje ale ... Fajne fajne sny

Tak dodam ,ze ( dla mnie to były koszmary ) babcia z kiepskich mnie łaskotała na smierc u mnie w piwnicy . ( mialem 6-9 lat )

Opublikowano

@down

Właśnie dlatego chciałbym mieć świadomy sen. Tylko dla tego ;)

Paraliż senny zdarza się, ale rzadko, jest to normalna. Występuje ona po przebudzenie, przeważnie trwa nawet kilka minut, przez ten czas nie może nic zrobić, ruszyć się jedynie ruszać oczami. Napewno nie jest to szkodliwe, a jeśli ktoś tak pisze jest idiotą.

Opublikowano

Nie wiedziałem, że to jest takie wyjebane : D

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Nie wiedziałem, że to jest takie wyjebane : D

Powiem tak zabawa jest bardzo wyjebana :D bo możesz zrobić WSZYSTKO dokładnie wszystko :D

@Top. Tylko jest jedna zasada, nie możesz zapominać że NIE JEST to prawdziwe i żebyś nie mylił tego z prawdziwym życiem i nie uciekał cały czas do tego.

Bo miałem kolegę którego nauczyłem wchodzić w śs i zaczął mylić świat prawdziwy z tym ze snu, i było bardzo źle (był bardzo senny, gadał sam do siebie,czasem pierdolił coś bez sensu,organizm zaczął mu siadać), udało mu się z tego wyjść po wizytach u psychologa czy coś tam, więc tutaj daje taką przestrogę że jak już zaczniesz to robić to nie wciągaj się za bardzo, z początku możesz często żeby się nauczyć ale potem raz na tydzień/miesiąc (udane próby rzecz jasna :D)

Opublikowano

Ja ćwiczę pół roku i nie ma żadnych efektów. Jedyne co opanowałem to zapamiętywanie moich chorych i bezsensownych snów. Poddaję się.

@Top

Jedni ograniają szybko inni długo się męczą. To zależy tylko od Ciebie i Twojego zaangażowania.

Nie ma najlepszej metody. Każdy musi zobaczyć co mu najlepiej wychodzi. Wild jest niezawodny, ale jest bardzo trudny i raczej nie znajdziesz żadnego darmowego poradnika oprócz książki Wójtowicza.

Opublikowano

próbuję, ale narazie nic ;/

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...