Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Blad multi z cfg.

dowcip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nigdy wczesniej nie mialem tego problemu, gralem na laptopie. Kupilem se teraz kompa, problem polega na tym ze za kazdym razem jak chce wejsc do gry wyskakuje blad ze "od ostatniwego zamkniecia gry ustawienia komputera zmienily sie" trzeba wybrac tak lub nie, czy jakos tak, mam niemiecka wersje gry. Czy wybiore tak czy nie nie ma zadnego znaczenia, robilem reinstal, nowe profile, rozne cfgi. Czytalem na niemieckich forach z przed 3 lat "na polskich nie znalazlem", podobno nie ma na to bata i trzeba z tym zyc. Moze przez te 3 lata cos sie wyjasnilo? Wciskam nie za kazdym razem, i wchodze do gry, cfgu oczywiscie nie zmienia i mozna normalnie grac, tyle ze to tak wku.. denerwuje za kazdym razem to klikanie na nie, a jak sie pomyle i klikne tak mam zje.. popsute cfg. WIN 7 64 bit.

28co9z8.png

Opublikowano

Prawy na .cfg - właściwości - tylko do odczytu. Tadam.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Zeby to bylo takie proste, uwierz mi probowalem juz wszystkiego, nawet takich z ktorych sam sie z siebie smialem, ze jestem az tak glupi ze mysle zo to pomoze.Jest tak ze np 3 razy jest ok a potem zmowu wywala raz za razem.

28co9z8.png

Opublikowano

A wchodzi w grę edycja .exe? Jeśli tak, to podeślij swoje iw3mp.exe, a to poprawię.

Pamiętaj, że trzeba uruchamiać w trybie administratora i trybie win xp sp2 (ew. inny 32bit).

Wydaje mi się, że 64 bitowe systemy mają własne foldery dla takich plików jak .cfg w jakimś folderze %appdata%.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Jesli chodzi o folder players to tak mialem zaraz po instalacji
systemu, fakt, byl w %appdata%, ale po instalacji aktualizacji win7,
servicepack itd jest w main , tak jak mialem na laptopie, sprawdzalem w
appdata nie ma teraz tam nic..Jeszcze tydzien temu na laptopie z tym
samym systemem wszystko chodzilo ok. Probowalem wszystkie tricki z
uruchamianiem jako adm czy inne tryby xp itd, uwierz mi cuda robilem.

#USUNIĘTO LINKI - kaje11

mam dwie wersje, na kazdej jest tak samo.

Nie edytowalem plikow exe.

28co9z8.png

Opublikowano

Wiem, że pliki czyste, ale nie miały skanów, więc usunąłem linki z twojego posta (zapisałem je przed edycją), aby oszczędzić zbędnych formalności.

Spróbujmy najpierw z 1.7:

http://puu.sh/3W7A1/e8f150025d.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/040913c2a3f103491f5121d9fcf53ba6260980a3738ce7398730ead759744f34/analysis/1375895708/

Opublikowano

Bez zmian, mysle ze problem nie lezy po stronie gry tylko gdzies cos w systemie lub kompie jest nie tak, tak jak juz wczesniej pisalem na laptopie nigdy takiego problemu nie mialem, jak tez innych problemow typu crash gry bo w gniezdzie od mikro nie bylo wtyczki lub w ustawieniach dzwieku trzeba bylo wlaczyc miks stereo.

28co9z8.png

Opublikowano

Tu masz rację problem leży po stronie PC/Laptopa najlepiej oddaj komputer do serwisu albo napisz do empiku i przedstaw swój problem z grą może jakoś rozwiążą problem ale moje zdanie jest takie , że to wina komputera.

19.png

Opublikowano

Jestem pewien, że źle podmieniłeś .exe, bo u mnie śmiga. Tutaj wersja, która nigdy nie powinna pokazywać tego błędu, bo go usunąłem:

1.7:

http://puu.sh/3XzWd/d28c26be64.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/dbbc2239c217628639fc9da89a4fd0b1e1a141695ce11fda6a17219b9d3dcfc9/analysis/1376043165/

Opublikowano

Jak mozna zle podmienic plik? nie rozumiem, wywalam z main stary i wklejam ten, uruchamiam z main nawet nie robiac skrotu na pulpicie, nic sie nie zmieni

lo, dokladniej to 3 razy kliknalem bylo ok ale za czwartym znowu wywala ta "wiadomosc". Tak jak poprzednim razem.

PS. U ciebie smiga bo pewnie ci tego nie wywalalo nigdy.

Posylam ci ten plik po odpaleniu go u mnie, moze bedziesz mial mozliwosc porownania teraz czy cos sie zmienia.

http://www.speedyshare.com/QfeDZ/iw3mp.rar

28co9z8.png

Opublikowano

Skopiowałem cfg z laptopa, zresztą ten błąd mogę wywołać jak zmodyfikuję pewną funkcję w iw3mp.

Ściągnij mój plik jeszcze raz, ustal mu atrybut 'tylko do odczytu' i miej pewność, że nie używasz wtedy np. Version Changera, lub mojego CoDPatchera.

Mam nadzieję, że folder 'main' to przejęzyczenie, bo masz podmieniać plik w GŁÓWNYM folderze cod4 ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tak, przejezyczylem sie. To nie to, cos jest w systemie, albo jakis program mi cos w grze przestawia. Zauwazylem ze czasami jak odpale gre,i na odpalonej grze wyjde do windows, otworze cfg w notepadzie++, potem wychodze z gry i chce zamknac notepad, dostaje warn ze jakis program zmodyfikowal cfg i czy zapisac zmiany czy nie. Cos w systemie grzebie mi w grze, syfow nie mam na 100 pro. Dobra mimo to dzieki za to ze poswieciles mi swoj czas, napewno masz wazniejsze do roboty, bede musial z tym zyc. Moze niedlugo sie przesiade z systemem na ssd to zainstaluje coda na czysty i zobacze.

PS. Oby wiecej takich spontanicznych ludzi jak ty na tym swiecie. Pozdro. :)

28co9z8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...