Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop lipiec 2013 - gaming

FireCrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono,

Sprawdzałem dużo laptopów, ale na nic nie mogę się zdecydować, fundusz jasno określony - 3000 zł. Szukam rady u was, bo nie chcę tego samego błędu, co kiedyś popełnić (słaby procek, a dobra niewykorzystywana kartę...)

Z góry dziękuję, za odpowiedzi, jednak proszę o wypowiadanie się jedynie tych bardziej doświadczonych.

Fundusz: 3000 zł

Cel: gaming

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Lenovo y580

Jeżeli chcesz legalny system, więcej ramu i bardzo dobrą rozdzielczość to ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i5-6gb-1tb-gtx660-full-hd-win8-i3418439631.html

Jeżeli z piracisz sobie system, trochę mniej ramu, rozdzielczość nie full hd, ale trochę lepszy procek to ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-3610qm-4gb-1tb-gtx660-260zl-i3417264193.html

Ja polecam ten pierwszy..

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Wcale nie, w tym wypadku jest to dobrze dobrane.

Masz racje, przez przypadek oglądałem inny model, jednak nie mieści się w moim budżecie...

EDIT2: W najsłabszym setupie Intel Core i5-3210M trochę słaby...

Proszę o same konkretne modele.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Słuchaj musisz wybrać między tymi dwoma. W tej cenie nie ma lepszych nowych laptopów. Albo i5 full hd wind8 albo i7 i mniejsza rozdzielczość i bez systemu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

W tej cenie Y580 nie ma sobie równych.

SAMSUNGA NIE BIERZ!!! Będzie to najgłupsza rzecz w twoim życiu. 350-tki mają fabryczną wadę i nie używają Radeona, tylko integrę Intela. Wiem, bo sam posiadam. Nie ma rozwiązania, a problem jest znany od około roku.

A nawet gdyby używał, to nie ma szans w porównaniu z Lenovo. W tym budżecie pasuje idealnie, i jest według mnie laptopem perfekcyjnym. Jedynie matową matrycą bym nie pogardził, ale w tej cenie to rzadkość.

PS. Procesor jest wystarczający, bo to nie karta z klasy pierwszej. Zawsze zostaje i7 (jest więcej opcji, niż podał kolega wyżej, także z systemem), ale według mnie full HD na 15 calach mija się z celem i obniża wydajność. I spiesz się, bo są pogłoski o wycofywaniu Y580 ze sprzedaży.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W tej cenie Y580 nie ma sobie równych.

SAMSUNGA NIE BIERZ!!! Będzie to najgłupsza rzecz w twoim życiu. 350-tki mają fabryczną wadę i nie używają Radeona, tylko integrę Intela. Wiem, bo sam posiadam. Nie ma rozwiązania, a problem jest znany od około roku.

A nawet gdyby używał, to nie ma szans w porównaniu z Lenovo. W tym budżecie pasuje idealnie, i jest według mnie laptopem perfekcyjnym. Jedynie matową matrycą bym nie pogardził, ale w tej cenie to rzadkość.

PS. Procesor jest wystarczający, bo to nie karta z klasy pierwszej. Zawsze zostaje i7 (jest więcej opcji, niż podał kolega wyżej, także z systemem), ale według mnie full HD na 15 calach mija się z celem i obniża wydajność. I spiesz się, bo są pogłoski o wycofywaniu Y580 ze sprzedaży.

Widzisz ja też jestem posiadaczem 350-tki, powiem tak, dużo nerwów na początku gry szły jedynie na zintegrowanym syfie intela, ale w końcu udało mi się problem rozwiązać i jestem nawet zadowolony. Wada jest na sofcie.

Laptop ma być dla kumpla.

Polecam zainstalować http://leshcatlabs.net/2013/01/22/leshcats-catalyst-13-1-whql-unifl-v2-1-for-amdintel-laptops/ i po problemie :D Przełączanie między kartami nareszcie działa.

Jak może nie mieć z nim szans, jeśli procek lepszy, a karta trochę słabsza, ale w pełni nie wykorzystywana. (w setupie do 3000 Intel Core i5-3210M który jest po prostu za słany na tą kartę...)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Myślisz, że nie próbowałem? Ja znalazłem inny sposób (wyłączam obie w menadżerze i włączam, do skutku xD), ale u nikogo innego na forum nie działało.

Co do tematu bierz Lenovo, ja sam się modlę żeby były za rok, bo rodzice chcą się dołożyć ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chyba jednak wezmę, tego samsunga,procek o niebo lepszy (w tej cenie), jak nie będzie problemów z kartą graficzną, to lapek będzie śmigał, aż miło.

W mojej 350 czuje wyraźnie za słaby procesor w stosunku do karty graficznej

Jak wspominałem obawiam się trochę grzania, mam nadzieję, że rozwiąże to chłodząca podstawka.

Myślę, że tego oprogramowania nie instalowałeś, albo coś źle zrobiłeś, na tym forum nigdzie tego linka nie widziałem, a jest to rozwiązanie specjalnie dla tych kart.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zrobiłem wszystko idealnie zgodnie z instrukcjami, ale nie dziwię się, że nie działało, bo tylko części osób pomogły stery leshcata. I mówiłem o innym forum ;)

Jeśli chcesz samsunga, to w tym budżecie bardzo dobry jest też 550P5C. Wydajniejszy od 350, nawet mimo procesora. GT650 robi swoje. Poza tym mając budżet 3k nie ma sensu się ograniczać do 350. Sam chciałbym móc wydać tyle kasy na lapka ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Uważam, że procek to najważniejsza część laptopa, jeśli nie będzie wystarczająco dobry to i karty graficznej nie wykorzysta. Postanowiłem kupić samsunga 350 z prockiem Intel Core i7-3630QM. Jest to najlepszy laptop w tej cenie (specyfikacje). Po wgraniu sterowników leshcata (13.1v.) karta przełącza się tak jak powinna.

W laptopie o wydajności gier decyduje w pierwszej kolejności procesor a dopiero potem grafika.

pechowcy kupują wypas laptopy z super-extra-mega-wyjebnymi grafikami ale z marnym procesorem ale co się dziwić zmiana procesora z i3/i5 na c2q i7 to prawie dodatkowo cena laptopa z i5 !

Temat do zamknięcia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...