Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global

Spopi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Stawiam globala według tego tutka:

To jest ukryta treść, proszę

Serw się włącza wszystko pięknie, loguję się go navicata, filezilli, do gry ale nikt oprócz mnie do gry zalogować się nie może :/

Możecie mi jakoś pomóc??

Wstawiam ss które mam nadzieję wam pomogą.

Konfiguracja PortMapa:

portmap.jpg

SS ze strony twojeip.wp.pl

twojeipwppl.jpg

Konfiguracja sysinstalla:

sysinstall.jpg

Czy może być przyczyną to że mam router, a jeśli tak to czy jest jakiś sposób abym jednak postawił tego globala.

Moje gg: 5151874

PS: Porty w portmapie są zawsze włączone (świecą się na zielono), jedynie na ss są off bo nie miałem ochoty ich włączać.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Nie znam się ale jak ja miałem serwa na globalu to portmapa nie potrzebowałem a 3 kumpli wbiło.Może nie masz zewnetrznego ip?albo twoj router blokuje.

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam." Woody Allen

Choć blisko lecz wciąż tak daleko

33466.jpg

33467.jpg

28013.gif

Opublikowano

Na 100% posiadam zewnętrzne ip. 3 razy dzwoniłem do dostawcy internetu. Zresztą moje zewnętrzne ip widoczne jest na ss z twojeip.wp.pl

02758850976702993171.png
Opublikowano

widze twoje ip.jesli mowisz ze masz to moze router blokuje serwer.gdzies na forum bylo o tym ale nie pamietam gdzie

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam." Woody Allen

Choć blisko lecz wciąż tak daleko

33466.jpg

33467.jpg

28013.gif

Opublikowano

Moze wiem jak ci pomuc tez mam router .... ogulnie to nie bawie sie juz serwerem znudzilo mi sie ...ale zagladam co nowego na mpc i jak moge to pomoge ....

1.jesli masz router to zamiast 255.0.0.0 trzeba wpisac orginalne czyli 255.255.255.0

2.Czasami w ustawieniach routera jest mozliwosc na zezwolenie innych adressow ip do podlaczenia sie pod twoj .... jesli tego nie odblokujesz nikt nie moze sie do cb podlaczyc twoj router bedzie go odrzucal... bedzie mial blad podczas laczenia sie z serwerem poniewaz router bedzie go wyrzucal..... najlepiej zapytaj sie kogos czy w twoim routerze jest to mozliwe i to odblokuj ...odblokuj porty i powinno dzialac ... u mnie takiej opcjii nie mialem ale kolega mial i musial odblokowac wiec powinno pomuc ..... i nie oczekuje na jakies pochwaly hehe

Opublikowano

Ale ten tut jest pod hamachi. Zadziała to przy globalu?

Mniejsza próbuje zrobić według tuta pana up.

EDIT: Nie Działa :/

2.Czasami w ustawieniach routera jest mozliwosc na zezwolenie innych adressow ip do podlaczenia sie pod twoj .... jesli tego nie odblokujesz nikt nie moze sie do cb podlaczyc twoj router bedzie go odrzucal... bedzie mial blad podczas laczenia sie z serwerem poniewaz router bedzie go wyrzucal..... najlepiej zapytaj sie kogos czy w twoim routerze jest to mozliwe i to odblokuj ...odblokuj porty i powinno dzialac ... u mnie takiej opcjii nie mialem ale kolega mial i musial odblokowac wiec powinno pomuc ..... i nie oczekuje na jakies pochwaly hehe

Wie ktoś jak to odblokować?

02758850976702993171.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...