Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek fps

Zoh4n;P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wczoraj sobie grałem w mc na serwie, a tu nagle zaczęło mi strasznie się ścinać... patrze na fpsy, a tu od 50 fpsów do nawet 20... Zresetowałem kompa i wszystko wróciło do normy. dzisiaj znów mi się tak stało (średnio mam ok. 100fps) Przeczyściłem programem kompa, odinstalowałem rzeczy których nie potrzebuje, zainstalowałóem optifine. Wbijam na serwer i ustawiam OptiFine patrze i mam 300 fps spoko. ale za 5 minut patrze znów ścinki...i znów mam ok 50 fps..

Opublikowano

A może komputer ci się przegrzewa i to powoduje spadek wydajności? Pobierz program Everest i sprawdź temp.

Opublikowano

Przeczytałem ponownie, mówisz o serwerze, a może gra na nim większa ilość osób i podczas, gdy byłeś na spawn'ie było ich dużo ( wiele animacji ) i to mogło spowodować spadek FPS, co ty na to?

Opublikowano

Teraz nowy ss, gdzieś z 5 minut po wyłączeniu mc... Wie ktoś może czym może być spowodowana taka temperatura?

xvf.png

dodam, że komp mi szumi, zawsze jak grałem to szumił ale po wyłączeniu już chodził cichutko, a teraz? po wyłączeniu cały czas szumi.. i dochodzi gdzieś do 87 stopni.. ;[

Opublikowano

Wiatraczek nie wyrabia ;P

Ja też tak miałem, ale mi spaliło grafikę ;[

Kupiłem nową grafikę i wiatraczek i jak na razie jest dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...