Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kosmos co was ciekawi?

UniBag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka co was ciekawi w Kosmosie?

Pytam bo piszę bloga i tematów mi brakuje ^^

Liczę na to że mi pomożecie .

Proszę tylko nie pisać "czy istnieje gdzieś życie" bo już to kilka razy opisywałem.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

To ja mam pytanie ehheehee skąd wiadomo że wszechświat się rozszerza? bo niby widzimy nowe planety czy coś takiego, dlatego że ich światło do nas dociera(chyba)? ale to wgl czemuś dowodzi?idk, jakibyś to wyjaśnił wmiare tak by każdy zrozumiał to umrze mądrzejszy, pozdro

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

To ja mam pytanie ehheehee skąd wiadomo że wszechświat się rozszerza? bo niby widzimy nowe planety czy coś takiego, dlatego że ich światło do nas dociera(chyba)? ale to wgl czemuś dowodzi?idk, jakibyś to wyjaśnił wmiare tak by każdy zrozumiał to umrze mądrzejszy, pozdro

Obserwuj moje nowe Blogi może uda mi się odpowiedzieć :)

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Nie potrafię sobie wyobrazić tego, że wszechświat nie ma końca. Od zawsze mnie to intrygowało i wiele na ten temat czytałam, ale dalej nic konkretnego nie znalazłam. :3

Opublikowano

@up

Polecam kupić archiwalny świat wiedzy. Koniec kosmosu jest, tylko baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko od nas.

Opublikowano

Mnie ciekawi ile jest miejsca w kosmosie i czy jest coś dalej po kosmosie ?

Nie potrafię sobie wyobrazić tego, że wszechświat nie ma końca. Od zawsze mnie to intrygowało i wiele na ten temat czytałam, ale dalej nic konkretnego nie znalazłam. :3

Nie ma końca, to się nigdy nie kończy bo cały czas się powiększa - typ na fizyce nam to tłumaczył, że kosmos powiększa się o 300 tyś kilometrów/s więc nigdy sie nie dotrze na jego koniec NIGDY ;-)

POMAGAM BEZINTERESOWNIE ~ MASZ PROBLEM/PYTANIE ~ PW

1375732994-U592769.png

Opublikowano

Jak w dalekiej przyszłości będą rakiety 10000000km/s to się doleci :).

Za dużo gier ;) Nic, co ma masę, nie może przekroczyć prędkości światła.

@Top

Pisz o teorii membran, strunach czasowych, o możliwości posiadania przez czas wielu wymiarów (nie jednego, jak myślimy) ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...