Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.6.2 laguje

BlueSlimePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli zły dział, proszę przenieść

Od momentu instalacji na Minecrafta 1.6.2 (pirata) Forge'a i Optifine'a gra zaczęła mi się zacinać. Pobrałem najnowsze wersje tych modów. Nawet na "resourcepackach" 8x8 laguje.

Na początku jest nawet 110 FPS-ów (jak na mój laptop z 2008 roku to nieźle), ale potem mam takie zacinki gdzieś na sekundę i FPS-y, co dziwne, nie spadają. Nieraz miałem z tego powodu crasha, bo gra zacięła się na dłużej :(

Dodam, że na launcherze od zyczu nie mam takich "mikrolagów". Gram na tym od Sparamoule w wersji 1.0.8.

Opublikowano

Moze masz ustawiony render na extreme sproboj pogrzebac w ustawieniach optifine np ustaw zeby nie było animacji zwiezat (sory za błedy mam inna klawiature) zmniejsz renderowanie niewiem ustaw na fast i cos pokombinoj

Opublikowano

miloszb123, grzebałem przy ustawieniach, ale nic to nie dało :(

TenStylOdLajka, wiesz, że ten launcher w Twoim linku to ten od Sparamoule'a, którego mam? -_-. A ten od zyczu jest dziadowski, bo nie mogę RĘCZNIE instalować modów, jakie chce, a jakich nie ma ich w bazie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...