Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FiberHost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam zamiar kupić serwer na FiberHost.pl ale nie wiem czy są tam dobre maszyny ?
Myślałem nad kupnem pakietu "Mc Ice (100MB)" opłaca się na serwer 50 soltów (cena ok. 87.5zł) Pomóżcie a i czy jest różnica duża pomiędzy 82 MB i 100MB? Na serwerze będzie 30 pluginów + silnik Spigot który doda grę bez lagów :)

PS: A opłaca się 8GB było by 80-100 soltów 30 pluginów i spigot (cena 159zł)

xD

Opublikowano

Oczywiscie, im wiecej ramu i lepszy procesor, tym mniejsza prawdopodobnosc lagow itd. jednakże 100mb na jeden slot zupełnie wystarczy w tym wypadku, 82 to juz o wiele mniej ;)

Opublikowano

Lepiej weź pukawka.pl (maxcraft.pl) mają tam najlepsze maszyny, bez lagów obciążeń

100 MB na slot koszt 1 slot to 1,60 zł

Itemshop

Mysql

Panel instalacji pluginów

strone WWW

Komunikator głosowy MUMBLE

Domeny serwera

Prosty fajny przyjazny przejrzysty panel :)

Pomocna administracja która zawsze Ci pomoże ;)

Opublikowano

Ja osobiście nie polecam ci brać serwerów w hostingach typu craftserve lub fiberhost lepiej zamówić któryś z tych serwerów http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml.

Może troszkę więcej pracy przy stawianiu ale wydajność w porównaniu do ceny jest nieporównywalnie lepsza niż na gotowych hostingach.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up

Lepiej mieć serwer na dedyku

Koszt podobny a więcej slotów.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up

Te osoby co się wypowiadają i mówią żebyś założył sobie serwer na fiber lub pukawce po prostu nie umieją zrobić porządnego serwera i dlatego korzystają z gotowców na hostingach przepłacając przy tym parokrotnie. Tak to byle dziecko umie. Ja dalej ci polecam ovh.pl i dedyki. Każdy dobry serwer powyżej 150 slotów jest na dedyku. To chyba o czymś świadczy?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up

Te osoby co się wypowiadają i mówią żebyś założył sobie serwer na fiber lub pukawce po prostu nie umieją zrobić porządnego serwera i dlatego korzystają z gotowców na hostingach przepłacając przy tym parokrotnie. Tak to byle dziecko umie. Ja dalej ci polecam ovh.pl i dedyki. Każdy dobry serwer powyżej 150 slotów jest na dedyku. To chyba o czymś świadczy?

Niekoniecznie, zakupując serwer w fiberhost.pl dostajesz wiele więcej niż tylko serwer.

Zakładając własny serwer w OVH masz dużo ograniczeń, sam musisz zarządzać serwerem, brak panelu, brak płatności sms ( czyli nie sprzedaż nic za sms ), brak API, brak itemshop'a, brak FTP na zdalny backup i swoje pliki, bazy MYSQL ( możesz zainstalować phpmyadmin ale licz się że jest to dodatkowe obciążenie ).

Ogólnie rzecz biorąc oba hostingi są bardzo dobre. Może po prostu napisz do nich o dłuższy test?

Na jednym forum dzisiaj czytałem że fiberhost.pl daje serwery testowe na 14 dni dał bym linka ale nie chce warna dostać :D

Ja mam serwer 64MB per slot z Francji i żadnych problemów nie ma.

Masz serwery publiczne https://fiberhost.pl/serwery.php sam wejdź i zobacz jak się gra.

Ja polecam pukawka.pl

FiberHost stracil moje zaufanie..

Jeśli już piszesz coś takiego to chociaż powiedź dlaczego ;).
Ogólnie ja u nich cenie sobie support, odpowiadają często nawet o 2 w nocy jak na czacie. Czyli co nie odświeżysz strony już masz odpowiedź.
Ja ze swojej strony polecam fiberhost.pl
Ale pukawke też testowałem i nic złego nie zauważyłem.
Opublikowano

Pixel Team? Straszne lagi. Sam miałem tam serwer ''Lava'' ok. 15 pluginów a i tak lagi... Nie polecam tego hostingu

@up

CraftServe może i dobry...ale ceny z kosmosu biorą.

@topic

Polecam serwer dedyk lub pukawka.

Opublikowano

@up

To co od teraz kto kupi serwer na pukawce lub innym hostingu, to nie umie zrobić dobrze serwera? Weź się zastanów co piszesz, bo padłem z krzesła..

Gotowce na hostingu? Jak byś nie zauważył to praktycznie każdy hosting ma panel z instalacją pluginów, oddzielnie pluginy, oraz już gotowe paczki poszczególnych typów serwerów. Taka funkcja jest dobra, dla graczy początkujących którzy dopiero zaczęli przygodę z serwerem, i nie mają jeszcze pojęcia o wszystkim... Więc nie pisz ze tylko dzieci, bo pewnie sam nie wiedziałeś gdzie się, co dodaje i co jaką funkcję prawi. No ciekawe jak było?

Przepłacając na parokrotnie? To żeś puścił teksta. Na takim hostingu opłaca się kupić serwer, bo połowa serwerów oferuje itemshopy, strony WWW, komunikatory głosowe TS3/Mumble, w jednej cenie. To jest przepłacanie?

''Tak to byle dziecko umie'' - Tekst też dzieciaka, bo na pewno się założę ze też jesteś dzieckiem, i na pewno nie byłeś takim ''znachorem'' w dedykach.

Opublikowano

A ja tam własnie słyszałem skargi na te OVH.pl, ale wiesz... Korzystam z FiberHosta.pl, nie mam zastrzeżeń serwer śmiga jak malina. Polecam kolega miał na pukawce po 1 dniu zrezygnował. Polecam FiberHost.pl

Opublikowano

@kubiak11

jeśli ktoś pisał ze niby lagi na ovh to nie miał racji skoro jest ok na fiberhoście według Ciebie( i mnie też), bo fiberhost dzierżawi chyba od ovh i atmana, chyba że coś pisał o BOK, tego już nie wiem. Ja teraz w każdym bądź razie zamierzam postawić na kimsufi.pl - czasem mają stare klastry ale za taką cenę :)

W większości widze dedyki 8gb ram po 100-200 nawet zł. W kimsufi masz taki za 100 zł :P ( brutto, poza tym kimsufi to jest oddział OVH)

Bez reklam fb

Opublikowano

Chyba będę na fiberhost.pl bo np jak wykupie dedyka na ovh.pl nie będę mógł założyć usługi sms bo nie mam banku np na dotpay Są też inne ale nie mogę przesłać na paypal'a może sie ugadam :P. A co myślicie na temat exone.pl są tam dobre dedyki? bo tam jest płatność sms ;)

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...