Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Darmowy Hosting Serwerow Minecraft - Sponsorowane przez PolandCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle ze instant server masz na pare minut, u nas pliki sa trzymane na zawsze.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do "darmowego hostingu":

Nie jest to ani trochę darmowy hosting.

Premium - za free (czyli za serwer płacisz około 100zł, bo musisz kupić Minecraft'a)

Non-premium - (nawet nie wiem ile).

Gdzie wy widzicie darmowy hosting?

Opublikowano

Darmowa woda z górskiego strumienia, też nie jest darmowa, bo musisz kupić naczynie, albo mieć butelkę, żeby jej nabrać i móc transportować.

To jest błędna logika. Natomiast tak masz rację, hosting wprowadza w błąd podając publicznie informacje, że jest darmowy, podczas, gdy darmowy jest tyko dla części klientów.

Natomiast:

- nie znalazłem informacji o możliwości usunięcia swojego konta (spora wada prawna)

- nie dostałem (jak na razie) e-maila po rejestracji (to już około 20 min) z danym do konta (spam jest pusty)

- dane statystyczne mogą wprowadzać w błąd:
Ilość serwerów: 3663
Ilość RAM: 1519GB
Ilość slotów: 48249
Serwer uwierzytelniający: Włączony (12ms)
Serwer hostingowy: Włączony (13ms)

Ilość serwerów: 3663 - wątpię żeby to były serwery aktualnie działające. Moim zdaniem jest to liczenie ilości serwerów które zostały założone do początku istnienia serwisu. Daje to średnio 19 serwerów dziennie.
Adekwatnie reszta danych, czyli ram i sloty.
Średnio inteligenty człowiek może się domyśleć, że na jednym serwerze jest to nie możliwe do utrzymania.

Serwer hostingowy: Włączony (13ms) - liczba pojedyncza, więc można domniemać, że jest to jedna fizyczna maszyna.
Statystyki nie są jasno opisane i chyba o to chodziło ?

- tekst w menu: Dlaczego to robimy? jest bardzo prowokacyjny. Pojęcie "wielu firm" jest zbyt ogólne i na dobrą sprawę, jeżeli ktoś by chciał wytoczyć proces o czyn nieuczciwej konkurencji, to spokojnie może uznać, że mowa jest między innymi o nim. Brak wskazania firmy/firm którym postawił publicznie konkretne zarzuty, nie chroni właściciela serwisu freeservers.pl przed konsekwencjami prawnymi. Pozew zbiorowy ?

To tyle z mojej strony. Merytorycznie, obiektywnie, bez złej woli.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

Witaj,

Darmowa woda z górskiego strumienia, też nie jest darmowa, bo musisz kupić naczynie, albo mieć butelkę, żeby jej nabrać i móc transportować.

To jest błędna logika. Natomiast tak masz rację, hosting wprowadza w błąd podając publicznie informacje, że jest darmowy, podczas, gdy darmowy jest tyko dla części klientów.

Natomiast:

- nie znalazłem informacji o możliwości usunięcia swojego konta (spora wada prawna)

- nie dostałem (jak na razie) e-maila po rejestracji (to już około 20 min) z danym do konta (spam jest pusty)

Ilość serwerów: 3663 - wątpię żeby to były serwery aktualnie działające. Moim zdaniem jest to liczenie ilości serwerów które zostały założone do początku istnienia serwisu. Daje to średnio 19 serwerów dziennie.
Średnio inteligenty człowiek może się domyśleć, że na jednym serwerze jest to nie możliwe do utrzymania.

Serwer hostingowy: Włączony (13ms) - liczba pojedyncza, więc można domniemać, że jest to jedna fizyczna maszyna.

- tekst w menu: Dlaczego to robimy? jest bardzo prowokacyjny. Pojęcie "wielu firm" jest zbyt ogólne i na dobrą sprawę, jeżeli ktoś by chciał wytoczyć proces o czyn nieuczciwej konkurencji, to spokojnie może uznać, że mowa jest między innymi o nim. Brak wskazania firmy/firm którym postawił publicznie konkretne zarzuty, nie chroni właściciela serwisu freeservers.pl przed konsekwencjami prawnymi. Pozew zbiorowy ?

Statystyki sa od poczatku dzialania hostingu.

Dzieki za pomysl z usunieciem konta, przyda nam sie.

RAM odlicza wszystkie serwery w bazie danych i dodaje je.

Serwer hostingowy to maszyna glowna ktora hostuje panel, wyglada to tak ze przez iptables redirectujemy poszczegolne porty pod nasze dedyki. sa to 3 dedyki 48gb hostowane u Hetznera. Co do GB RAM pokazanych na stronie, to sa wszystkie serwery, a nie tylko te odpalone, z tad taka duza liczba.

Co do "wielu firm", nie specyfikujemy zadnych poszczegolnych nazw, i nie sadze ze na tej zasadzie ktos moglby zlozyc pozew zbiorowy.

Mam nadzieje ze to odpowiedzialo na twoje pytania.

Opublikowano

Nadal nie dostałem maila z danymi do logowania. Gdyby się dało coś z tym zrobić ?

Co do tekstu to jest bardzo nie ładne i w sumie nie poważne.
Można przypuszczać, że czerpiecie korzyści z tej działalności, bo nigdzie nie jest napisane, że jest inaczej (jak np przy Wikipedii).

Skoro tak to oczernianie konkurencji jest nieprofesjonalne i nie poważne. Zastanówcie się dla czego konkurencja Was nie oczernia ?

Proponuję również zapoznać się z http://pl.wikipedia.org/wiki/Nieuczciwa_konkurencja i czym prędzej przeredagować ten tekst.
Moim prywatnym zdaniem wyczerpuje to znamiona:

• pomawianie lub nieuczciwe zachwalanie

Brak wskazania konkretnego podmiotu nie chroni Was. Tłumaczenie na sali sądowej, "że przecież nie o tej firmie myślałem" skończy się pytaniem sędziego, to o której firmie Pan myślał ? O wszystkich ? Może o kilku wybranych ?
Proszę to przemyśleć.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

Natomiast:

no ale to jest dużo tańsze od innych hostingów więc jest bardziej opłacalny

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Jak dla mnie brakuje opcji wgrania własnych pluginów.

Z tym nie ma problemu,trzeba zrobić tak:

1.Kupić ftp na 1 miech na 4,92 SMS (tanio)

2.Wpisać dane z tego co się wyświetli w programie do ftp (np.FileZilla)

76561198266836735.png

Opublikowano

Z tym nie ma problemu,trzeba zrobić tak:

1.Kupić ftp na 1 miech na 4,92 SMS (tanio)

2.Wpisać dane z tego co się wyświetli w programie do ftp (np.FileZilla)

No obecnie nie wiem czy opłaca mi sie nawet te 5zł inwestować, bo wyłącza serwa po kilku minutach.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No obecnie nie wiem czy opłaca mi sie nawet te 5zł inwestować, bo wyłącza serwa po kilku minutach.

na serio 5zł to tak dużo? a poza tym serwer wysyła komendę co 10 minut jak nikogo nie ma na serwerze

76561198266836735.png

Opublikowano

@devnet czy będzie można kupić możliwość włączenia serwera 24/7 na zawsze za 30,75 SMS-em?

76561198266836735.png

Opublikowano

Szkoda że wgrywam swojego PEX'a i nie działają moje rangi, tak samo z kit'ami. :/ Ale na hamachi działa. lol2

@UP

To by było dla nich nie opłacalne, oni dostają mniej więcej 1/2 całej kwoty wysłanej z sms, więc w tym wypadku 15,38 gr., a 24/7 na zawsze. :0

Opublikowano

Ja się pytam co to niby jest piszecie ze darmo a za rejestracje trzeba zaplacić !

s1cTI.jpg

IP:DiamondCraft.gomc.pl

Opublikowano

@up.

Widać że masz -20iq.

Najpierw trzeba się nauczyć czytać później brać się za gry.

Jest napisane wyraźnie.

JEŚLI MASZ PREMIUM TO MASZ ZA FREE
JEŚLI NON PREMIUM TO 2 ZŁ SMS

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Szkoda że wgrywam swojego PEX'a i nie działają moje rangi, tak samo z kit'ami. :/ Ale na hamachi działa. lol2

@UP

To by było dla nich nie opłacalne, oni dostają mniej więcej 1/2 całej kwoty wysłanej z sms, więc w tym wypadku 15,38 gr., a 24/7 na zawsze. :0

ponieważ mi trzeba serwer który będzie włączony non-stop albo od 6:00 do 22:00 najlepiej jakby można było za 30 zł SMS dostać możliwość ustawienia godzin w których serwer będzie się włączał i wyłączał

76561198266836735.png

Opublikowano

Nadal nie dostałem maila z danymi do logowania. Gdyby się dało coś z tym zrobić ?

Co do tekstu to jest bardzo nie ładne i w sumie nie poważne.

Można przypuszczać, że czerpiecie korzyści z tej działalności, bo nigdzie nie jest napisane, że jest inaczej (jak np przy Wikipedii).

Skoro tak to oczernianie konkurencji jest nieprofesjonalne i nie poważne. Zastanówcie się dla czego konkurencja Was nie oczernia ?

Proponuję również zapoznać się z http://pl.wikipedia.org/wiki/Nieuczciwa_konkurencja i czym prędzej przeredagować ten tekst.

Moim prywatnym zdaniem wyczerpuje to znamiona:

• pomawianie lub nieuczciwe zachwalanie

Brak wskazania konkretnego podmiotu nie chroni Was. Tłumaczenie na sali sądowej, "że przecież nie o tej firmie myślałem" 

Opublikowano

wy nie myślcie że oni mają 10 milionów i zaproponują wam serwer 15000 slotów za 5 zł więcej jak 50 slotów dla tego typu hostingu nie trzeba

76561198266836735.png

Opublikowano

wy nie myślcie że oni mają 10 milionów i zaproponują wam serwer 15000 slotów za 5 zł więcej jak 50 slotów dla tego typu hostingu nie trzeba

Polac mu.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...