Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki wybraliście 2 język ?

piotrek54PL

Ankieta  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego j?zyka chcia?by? si? uczy? ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wole język cygański lepszy jest , noi angielski co pomału go ogarniam "pls report my team, Shut the fuck up, u realy suck , " :D

Opublikowano

Potwierdzam, niemiecki to bardzo prosty język, łatwiejszy od angielskiego.Przynajmniej dla mnie.Chciałbym też się nauczyć j. rosyjskiego i norweskiego.Chętnie bym właśnie zamienił ang. na ruski albo norweski.

...

Panu się coś pomyliło .

Niemiecki - fonetyka i fonologia , akcent wyrazowy , i różne szyki .

Angielski - jedyne z trudniejszych żeczy - to ,ze 1 wyraz moze miec pierdyliard określeń ,ale jest to proste odrużnić czasownik od rzeczownika

.

Opublikowano

W gimnazjum niestety nie miałam wyboru, bo w klasie, do której chciałam iść był tylko j. angielski i j. francuski. Ubolewałam nad tym, bo język naprawdę okropny. :P W technikum z kolei miałam j. angielski i niemiecki i tak już zostało, chociaż za niemieckim też nie przepadam. c:

Opublikowano

Ja bym wybrał francuski, siostra tak po francusku ładnie mówi, że trudno ją pomylić z polakiem, co wakacje wyjeżdza do francji na miesiąc.. :P
A co do was, to ja was nie rozumiem, jak niemiecki może być łatwiejszy od angola :O

Opublikowano

Fakt, patrząc po twoich postach dodatkowy Polski by ci się przydał.

Przyganiał kocioł garnkowi...

@TOP

Rosyjski bardzo mi się podoba, no i według mnie nie ma sensu uczyć się dwóch języków germańskich. Hiszpański w dalszej kolejności.

Co do chińskiego, jeśli nie uczysz się od dzieciństwa, to nie ma szans na odpowiednią wymowę ;)

@DOWN

Język polski wielką literą, ahaaaaaa....

NO COMMENT.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Przyganiał kocioł garnkowi...

@TOP

Rosyjski bardzo mi się podoba, no i według mnie nie ma sensu uczyć się dwóch języków germańskich. Hiszpański w dalszej kolejności.

Co do chińskiego, jeśli nie uczysz się od dzieciństwa, to nie ma szans na odpowiednią wymowę ;)

Przecież napisałem z dużej litery, o co ci chodzi ? o.0 Nazwy państw pisze się z dużej... poszukaj sobie w google.

Opublikowano

Niemiecki. Miałem do wyboru jeszcze francuski, ale niemiecki jest dużo prostszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...