Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bardzo wysokie temperatury procesora!

xpawel69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem odnośnie procesora. W stresie dochodzi do 120 stopni i wyłącza się komputer. Nie wiem czym to jest spowodowane. ;/ Pomocy, z góry dziękuję. ;3

Pozdrawiam.

Opublikowano

Podaj zasilacz, nałóż nową paste na procesor, przeczyść go dokładnie. Po tych zabiegach powinno być lepiej ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Witam, mam problem odnośnie procesora. W stresie dochodzi do 120 stopni i wyłącza się komputer. Nie wiem czym to jest spowodowane. ;/ Pomocy, z góry dziękuję. ;3

Pozdrawiam.

Prawdopodobnie jest to spowodowane złym zasilaczem (starym),przez co komputer po nagrzaniu nie wydala i musi sie zrestartować.

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Podaj zasilacz, nałóż nową paste na procesor, przeczyść go dokładnie. Po tych zabiegach powinno być lepiej ;)

Pasta nowa, przeczyszczony też jest. A przyczyna może tkwić w jednym złamanym pręciku? Nie pamiętam jak to się nazywa... Chodzi mi o te gówna, które są przy procesorze.

Opublikowano

Pasta nowa, przeczyszczony też jest. A przyczyna może tkwić w jednym złamanym pręciku? Nie pamiętam jak to się nazywa... Chodzi mi o te gówna, które są przy procesorze.

Wentylator.Sprawdz jakie masz chlodzenie podczas uzytkowania komputera,sciagnij klape boczna i kontroluj co 10 sekund.Moze wentylator jest walnięty..

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Pasta nie wysycha, a co do tematu to do zamknięcia. Temp. utrzymuje się przy tych 75-85 stopniach w stresie, zdjąłem po prostu boczną klapę i jest git. Dzięki za chęci. ^^

Opublikowano

@Up

Sa rozne. Te badziewne moga wyschnac szybko, a poza tym kazda pasta z czasem wysycha (przy sciaganiu sie ja zdrapuje nie zlewa, wiec nie musisz sie juz tlumaczyc -.-).

@Top

Czyli slaba przewiewnosc budy i pewnie stoi w kacie zaslonieta biurkiem z kazdej strony i 2-3cm odstepu? Buda pc ma byc z dala od zrodel ciepla i miec duzo miejsca wokol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...