Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vTutorial][Illustrator] Ikonka / Logo przedstawiające perłę

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=uvTVjSidvaA&feature=c4-overview-vl&list=PLXHr3UGlKnT8W9hDomgmgraPiUtMTu_Nc

Poradnik pokazujący, jak szybko zrobić ikonkę, czy też logo, które przedstawia perłę. Poradnik jest bardzo krotki, szacowany czas na wykonanie projektu to około 2 minuty.

Zawiera w sobie użycie podstawowych funkcji Adobe Illustratora oraz przedstawia kilka narzędzi.

Opublikowano

Ja nawet nie wiem co to adobe lllustrator :)

Ale poradnik dobrze wykonany, jednakże z obróbką video już gorzej, bardzo słabo wyrenderowane HD :/

Ja sporo nagrywałem na yt i mogę ci pomóc z wyostrzeniem obrazu.

1. Czym nagrywasz?

2. Czym renderujesz?

3. Do jakiego rozszerzenia renderujesz?

Jak wszystko w Camtasia Studio 8

To nagrywaj na rozdzielczości ekranu 1280x720 lub wyższej (mniejsze odpada, a większa i tak zejdzie do tej youtubowej czyli 1280x720).

Renderuj do rozszerzenia .mp4 inne kodeki odpadają, moim zdaniem ten jest najlepszy dla filmów które się wstawia na yt.

Renderuj bez odtwarzacza do HD (Bo wiem, że taka opcja się tam znajduje i tylko czas wydłuża...)

Youtube i tak zawsze będzie jakość psuł troszeczkę, ale u nich jest chyba opcja do wyostrzania, ja już nie pamiętam.

Rozdzielczości pod renderowanie używaj tej, co zaleca Camtasia w tabelce "fixed" tam jest 1280x720 Youtube... (16:9)

Szkód nie powinno być i wszystko powinno być cacy, czytelne i bardzo ostre, nawet malutkie literki.

Sam poradnik dla osób zainteresowanych tym tematem, na pewno się przyda :P

Ja daje lajka za sam styl. Widać, że od razu chcesz jak najprofesjonalniej to zrobić.

linki poza mpc

Opublikowano

Wszystko co tutaj wypisałeś jest zrobione na moich filmach ;-) Zarówno 1280x720, jak i mp4. Mogę ustawić większą, ale na razie nie ustawiam.

Niestety, tak to jest z yt i filmami, że jakość grafiki zawsze będzie popsuta.

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...