Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Połączenie (WiFi) pada po jakimś czasie

Mekler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tracę już cierpliwość, dlatego piszę tu może ktoś coś doradzi bo ja już nie mam sił na to.

To od początku:

Posiadam kartę wifi "8level WUSB-150M" wczoraj zakupioną w Komputroniku. Sterowniki albo windowsowskie (win7 sam znajduje sobie), albo dogrywam z płytki.

Router/modem: Cisco EPC3925 (dostarczony przez kablówkę).

System: Windows 7.

Karta standardowo łączy się do sieci, zasięg waha się między 2 a 4 kreskami. Komputer ładnie sobie pobiera IP z DHCP, wszystko jest w porządku. Jednak po losowym czasie (zdarza się po paru sekundach, najdłużej działało z 30 min) karta sieciowa traci kontakt z siecią - tj. wyświetla się trójkącik i "Brak dostępu do Internetu", które po dłuższej chwili zmienia się w "Brak dostępu do sieci".

Ping bramy sieciowej skutkuje informacją, że upłynął limit czasu żądania, bądź czasem, że host (moje ip) jest nieosiągalny. Po spojrzeniu w status karty sieciowej widać, że ta nie odbiera pakietów, jedynie coś tam próbuje wysłać (po czasie nawet i nie wysyła - niepotwierdzone). Nie wiem czy karta po jakimś czasie rozłącza się od sieci, ponieważ do tego czasu już zazwyczaj sam ręcznie to zrobię, albo zresetuję kartę sieciową, co nie zawsze pomaga.

Wydaje mi się, że komputer traci kontakt z kartą sieciową (?)

Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

@up dzięki za pomoc, jednak to nie to

Pomogło wyłączenie trybu N na routerze.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...