Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 580 z jakiej firmy

XDkostekXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

będę kupywał kartę GTX 580 tylko nie wiem z jakiej firmy , żeby była najwydajniejsza , więc która ??

Opublikowano

Nie nie musi może tez być tez cos innego w podobnej cenie , No to z jakiej firmy GTX 760 Najwydajniejszy w Grach

Opublikowano

Polecam Gigabyte, oraz Sapphire. Z Gigabyte uważaj, bo to jest naprawdę długa karta graficzna. Obie dobrze podkręcisz i będziesz miał niskie temperatury (w Gigabyte niższe)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Musi byc gtx580? Taniej duuuzo masz wydajniejszego gtx760 ktory jest nowszy, wydajniejszt, tanszy i bardziej szpanerski

Ekhm... Używki 580 chodzą po 700zł, więc nie wiem czy takim tańszym wyborem jest 760.

Opublikowano

@Up

Taa, tyle ze najgorszych firm / bez gwarancji / bez chlodzenia. 999zl i ma gigabyte ktory jest wydajniejszy po oc od hd7950 i prawie jak hd7970 (gigabyte sie dobrze kreci ...)

A wydajnosc po oc bedzie 2x wieksza niz tego gtx580. A jesli autor nie chce uzywki to najlepszy wybor gtx760

Opublikowano

http://allegro.pl/asus-gtx-580-engtx580-accelero-xtreme-plus-i3449564436.html

HEHESZKI ;_;

Asus najgorszą firmą? Accelero to też niszowe chłodzenie? Jeśli miałbym brać kartę do 700zł to tylko używaną 580, która jest lepsza od 660. Dopiero po o/c 660 dogania 580, a nie zapominajmy że 580 też da się podkręcić.

Opublikowano

A 760 jest duzo lepszy od 580, w dodatku gigabyte b. dobrze sie kreci, asus rowniez nigdy nie mial kart do oc a accelero jest niewiele lepsze od gigabytowego chlodzenia ale za to 40nm litografia u gtx580 a 760 28nm wiec nizsze temp. nizsze napiecia .. wiec jakby go wykrecic i gtx580 wykrecic (zwlaszcza ze asusa gtxy580 b. slabo sie krecily, zreszta seria 5xx w wiekszosci sie do oc nie nadawala) to roznica blisko 2krotna...

A roznica ponad 660 jest niewielka -.-

Opublikowano

A 760 jest duzo lepszy od 580,

Ale i dużo droższy. 660Ti już jest tańsza i równie wydajna jak 760.

asus rowniez nigdy nie mial kart do oc

Bzdura całkowita. 560 stock - 810MHz. Wersja TOP Asusa - 925MHz. Moja sztuka robi 1050MHz na 1.087V. Jak na fermiego to bardzo dużo. Jest multum sztuk robiących podobne takty.

A roznica ponad 660 jest niewielka -.-

Zależy w czym. Tam gdzie tesalka wchodzi to 660 jest na poziomie 580. Oczywiście pewnie patrzysz pewnie na średni FPS na którym nic nie zauważysz. Ważniejszy jest minimalny FPS, a ten deklasuję 660. W Crysis'ie pierwszym - FHD 33FPS(580) vs 26FPS(660). 1680x1050 54FPS(580) 41FPS (660).

W FHD 33FPS jest jeszcze znośne, ale poniżej 30 to robi się gorąco.

Opublikowano

Gtx650 mozna lepiej podjechac bez napiec zwiekszania (bo nie mozna) do 1225 / 1338 mhz i wiecej na stocku chlodzenie. Gtx580 slabo sie kreci bo 40nm , a z tym ze 5xx malo kart do oc mialem na mysli ze do oc najlepszy z 5xx tylko 560 - reszta sie nie nadaje. Wiec 660 spokojnie wyprzedzisz po oc 580, a 760 od gigusia b. mocno sie kreci i wyprzedza wtedy blisko 2krotnie takiego 580 z oc. No i za 1k zl masz cos co jest prawie 2x wydajniejsze, nowe, nieuzywane, a tam stare, uzywane, 700zl + i prawie 2x gorsze. Troche smieszne porownanie, przyznasz

Opublikowano

Jest śmieszne, ale nie porównuj dwóch różnych architektur. Pierwsza generacja Keplerow(od 660Ti) była lepsza niż jakikolwiek przedstawiciel Fermiaczów(prócz 590).

2x580 - czyli GTX590 - porównywalny jest z podkręconą 680.

Opublikowano

Zdecydowałem się na GTX 770 od gigabyte , droższa ale mam nadzieje ze jest warta swojej ceny.

@ Można Zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...